30.09.2020 | 19:57
diplodocusIII kaže:
Planiram kupiti nov 27 iMac (ili novi iMac u 2021?), a sam prije 2 godine sam kupio licence za MS Office i Final Cut Pro X. Trenutno radim na prastarom iMacu 21 iz 2011.
Ako pričekam novi model u 2021. ne znam hoće il mi MS Office i Final Cut Pro X uopće moći raditi u drugom MacOSu?
Slobodno napišite svoje komentare, ja nažalost nisam neki stručnjak u kupovini hardwarea
Iskreno, samo možemo spekulirati,
FCP universal će raditi na intelu ovisi koliko će dugo apple odlučiti podržavati univerzalne aplikacije... obzirom na vlastito iskustvo vezano uz powerPC > Intel tranziciju koja me ulovila 6 mjeseci nakon kupnje prvog maca, universal veselje je trajalo 3-4 godine.
iBook G4 koji sam kupio 2005., već 2006. je bio notorno spor usporedno uz svoju intel braću. Konkretno render u FCP koji je na ppc trajao 4:31 na intelu je trjao 1 minutu. A ako se ne varam oko 2009. sa snow leopardom apple je dropao support za power pc skroz, a developeri su i ranije poceli raditi intel only appove.
Long story short, ja bi čekao apple silicon. Jer bi mogao biti dosta brži.
Do tad kupi neki sacond hand minimal viable iMac koji će te premostiti još 2/3 godine.
*micdrop*