20.10.2020 | 01:17
smayoo kaže:
Ako želiš da jedan disk vidi drugi kao da su uštekani u istom MacProu, to možeš jedino tako da strojeve spojiš FW ili TB kabelom i jedan od njih probudiš u target modu (držiš T kod paljenja). Onda tog Maca ne možeš koristiti, nego ga drugi Mac vidi kao vanjski disk.
Ako su oba Maca operativna, onda ih možeš spojiti Ethernet kabelom direktno, ili, bolje, FW800 kabelom (iako je teoretska brzina FW-a 800 Mb/s, a Etherneta 1000 Mb/s, moje je iskustvo da je u praksi FW brži, valjda zbog toga što ethernet ima veći overhead) i oni će uspostaviti ad hoc vezu s automatski samododijeljenim IP adresama (iz onog adresnog prostora 168.nešto.nešto.nešto) preko koje onda možeš s jednom Maca mountati disk na drugom Macu kao mrežni resurs, preko AFP ili SMB protokola. Preko SMB protokola ti neće raditi nikad (kako treba)
, a preko AFP protokola će ti dobro raditi ako uvijek koristiš jedan te isti korisnički account.
Meni je odma na pameti bio FW kabel jer znam da je brz (mislim, ne znam to kao ti, al jednom sam nešto radio preko FW kabla i bilo je brzo
), al onda sam negdje pročitao da se kompovi trebaju spojiti Ethernet kablom. S obzirom da sam dizajner, nisam dalje o tome razmišljao
Zanima me jedino jel ovo sve skupa izvedivo. Ono, da jedan komp vidi drugoga kao vanjski disk il nešto. Sad, jel FW ili Ethernet, to su već sitni detalji.
Ionako ne gasim komp, pa mislim da bi oba kompa cijelo vrijeme bila ON. Samo bi jedan bio spojen na display, a drugi bi glumio vanjski HD. I vice versa kad preštekam display.
Ovo nadalje sam te pratio do 168. nešto.nešto.nešto, al na AFP, SMB, AFŽ, WTF si me izgubio
To je valjda nešto što možemo i preko telefona ako dođemo do toga.
Samo nemoj jako vikati na mene da niš ne kužim. Lijepo si popiješ Normabel, dva, pa se čujemo kad krene djelovati
Bilo bi super da to tako može šljakati još par mjeseci dok ne skupim za novi Mac Pro. Ma... Ustvari ću pričekati još taj famozni ARM. Drugu generaciju