Mac Pro 6.1 u 2024.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro 6.1 u 2024.

17.09.2024 | 18:11
Stigao mi je na stol jedan trashcan, imam mogućnost dosta povoljno doći do njih više, pa gledam da li da se bacim u nekakav projekt oživljavanja ili da si dam mira od toga.

Pomozite savjetom...

Tjedan dana čitam oko potencijalnih upgradea i mozgam.

Ako bih radio upgrade procesora, što mi ne izgleda jednostavno zbog količine koraka i velike mogućnosti da posao završim s par šarafa viška...kandidati su:
E5-2695 V2
E5-2680 V2
E5-2673 V2

Išao bih u to s jednim jedinim ciljem.
Manji TDP = manje grijanja = dulji i sretniji život
Ne znam koliko razlike danas u real life upotrebi ima između njih i jel uopće vrijedi ići u zamjenu

RAM
Trenutno je unutra 16 GB. Vele da preko 64 spušta brzinu sabirnice, pa ne preporučaju ići preko toga. S vremenom bih ga možda digao na 32, cijene RAM-a nisu strašne. Odmah na 64 pa nek se nađe?

SSD

U ovom koji trenutno imam je 500 GB, čini mi se ok zasad. Potencijalni upgrade je neki od kompatibilnih M.2 nvme + NGFF adapter.
Čitam da s adapterom ne može napraviti restore OSX-a s interneta.

Rješenje: Friška instalacija na njegov SSD, Time Machine backup, pa novi unutra i restore sa starog spojenog na USB?

GPU

Moj je došao s D300, ovi koji su mi dostupni dolaze s D500 i D700, a nemam podatak jel unutra jedna ili dvije. Za D700 znam da vole krepati i da nema dijelova. D500 je navodno nešto pouzdaniji, a D300 je pouzdan, ali ne i pretjerano sposoban za moderne namjene.

Uzeti te s D500 i D700 i napraviti zalihu dijelova, ili jednostavno zaobići?

Iskoristivost u 2024?

Znam da su danas gotovo pa beskorisni za stvari za koje su inicijalno bili namijenjeni. Stavio bih ga uz TV, za surfanje, torrent, storage...eventualno nekakvu foto i video obradu na velikom ekranu.
Imam M1 iMac za sve bitno, ovo bi bio sekundarni stroj za manje zahtjevne stvari.

Sad imam dva pitanja:

1. Jel može hendlati Davinci Resolve ili Adobe Premiere?
2. Jel može hendlati x.265 video playback? (nije krucijalno jer imam Synology spojen na TV preko kojeg vučem sav video) - pretpostavljam da Youtube može ganjati normalno.

Ne zanima me 4k obrada, ono što snimam dronom je većinom u 1080/60

Pucajte iskustva i savjete koja imate sa 6.1. Sve je dobrodošlo
17.09.2024 | 19:04
Imam 6.1 D300, 64 GB RAM-a kao rezervnu mašinu.

Možes putem Open Core legacy pathera bez problema podići sistem na moderniju varijantu.

D300 je slab ali sa njim nije bilo problema. D500 i D700 su problematične zbog zagrijavanja. (cijena polovnih D500 i D700 su sulude i ne isplati ih se uzimati preko eBay-a i slično.)
Xeon procesori, najbolje je uzeti 10 jezgri ne 12 jer nema velike svrhe.
64 GB DD3 ECC memorija, moj isto imao 16 GB nadogradio sa OWC-a prije par godina. (serverska memorija, jako skupa i teško nabavljiva). Može i 128 GB ali koliko znam ne ECC i postoji nekada nekompatibilnost, ja ne bih isao.
uz eGPU možes staviti moderne grafičke kartice, čak i iz Mac Pro 7.1
Zamjena SSD-a drugim MORAS IMATI ORIGINALNI SSD, zasto, jer je TRIK da sustav instaliras na STAROM originalnom SSD-u kloniras ga na novi i tek onda sa adapterom ubacis novi SSD u mašinu. Frisko sa novim SSD-om nece raditi.
x265 NE može hendlati jer GPU nema podrške. Putem eGPU-a može se postici da hendla, ista stvar je sa Premierom i Da Vincijem NOVE verzije.

Općenito za rad duži od 3-4 godine ne bih preporučio ulagati toliki novac.
Ako imas neku od komponenti i posjedujes mašinu koja je vremenom nadograđivana isplati se uloziti nešto novca. Sve ostalo dođe preskupo.

P.S

Ovde imas update koji se mogu uraditi sa trashcanom. Jeste zadnji update iz 2021 ali sa hardverske strane se nije ništa promijenilo.

blog.greggant.com/posts/2019/05/07/the-d...z7x4ikvHZnGms_2AKlqw
17.09.2024 | 20:28
Koristim 6,1 top model kao stroj za video montažu. Zabavno je pogledati račun koliko je bio plaćen tada - 76.000 kn! Srećom, isplatio je sebe par puta, pa nije da žalim.

Ima se smisla s njim zezati dok nije preskupo i dok se većina ulaganja svodi na ljudski trud i vrijeme. Inače, iako se ne čini logično, daleko je bolja investicija dobar 5,1. Kod njega grafičke nisu problem i mogu biti više nego dovoljne i za najnovije softvere, RAM ide do 128 GB bez nekih usporavanja i kapacitet diskova je gotovo neograničen, ja imam interno 20 TB i to mi je glavni stroj dandanas.
17.09.2024 | 20:36
al se meni cini da je 6,1 nekako lepsi
17.09.2024 | 20:42
Prekrasan je. Toliko je lijep da ja imam jedan u kupaonici ispod lavaboa. Ups... ne... sorry... to je... ova... kanta... za higijenske uloške...
17.09.2024 | 20:45
Meni je kanta koju sam kupio pred par godina glavni stroj i super sam zadovoljan jer je malen i tih i za cijenu je bio bang for the buck. Kljucno pitanje je koliko para i za sto ga mislis koristiti, po opisanom ne vidim zasto te ne bi dobro sluzio. Ja imam D500 graficku i imam problem koji se manifestira hard rebootom par puta godisnje ali za 10 sekundi se boota i sve se vrati u prvobitno stanje pa me ni to ne muci.
17.09.2024 | 21:41
OpenCore je već u planu, bez brige.

Dižem trenutno Big Sur, da prođe kroz sve update, istestiram kako radi to što mi treba, pa krećem u nadogradnje.

Naručen je E5-2680, 4x16GB ECC RAM-a i NGFF adapter. 35€ sve skupa. SSD od 1TB imam viška, pa će i to fino sjesti.

5.1 mi je prevelik, a nemam ni potrebe za jačim hardverom. Ovo mi se uklapa u prostor i dizajnom i veličinom.

Imam 6 core Dell 5491 koji mi stoji spojen na dock i na TV. Koliko god ga volim jer je zvijer od stroja, morat će otići u bolje ruke, a kantica ide na to mjesto.
18.09.2024 | 08:16
Meni je 6.1 bio vrhunski stroj za moje potrebe, ali sad je jednostavno neupotrebljiv, jer Adobe (meni primarni SW) jednostavno postaje totalni bloatware za intel proce, a moram ga update-at radi izmjene fajlova. Jest, robustna i stabilna mašina, koja me služila skoro 10 godina. SMC fan control za bolje hladjenje.

Ako ih dobivaš dosta povoljno (to moraš sam presudit), i znaš za što če ti služit, možda se isplati uložit neki kusur i nešto vremena. Ja osobno nemam ni vremena ni volje za to.
19.09.2024 | 23:35
Krenuo sam instalirati Sequioa preko OCLP, i sve je prošlo....dok nisam došao do Remote Management ekrana.

Čudno, jer sam dan proveo u Montereyu gdje je inicijalni setup prošao bez problema, i koristio sam ga intenzivno da odvrtim sve hardverske testove i instaliram gore sve što mi treba.
Vratim opet Monterey, nikakvih problema, osim što mi je nakon 2 sata rada probalo uvaliti Remote Management profil koji sam odbio. Nakon toga se više nije pojavljivao.

Izgleda da je netko zaboravio izbaciti serijske brojeve strojeva kojih su se odlučili riješiti.
Osim osnovnih podataka o imenu firme, nema nikakvih drugih podataka o kontaktu odgovorne osobe.

Zvao Apple support, vele da oni ništa ne mogu, iako imam račun. Čak ne mogu vidjeti ni kontakt od firme pod čijim je Remote Managementom.
Tražim po Linkedinu i naravno da se stvari moraju zakomplicirati. Ne možeš čovjeku poslati poruku bez da platiš pretplatu...

Poslao mail na info kontakt koji sam našao na stranicama firme, sad samo treba držati fige da će me spojiti s nekime u IT-u. Sve na Montereyu radi ok, ali znatiželja ne da mira (a i novije verzije softvera dobro dođu).

Usput, 4k 30 snimka s drona je slideshow, morao sam se uvjeriti...
22.09.2024 | 13:30
Krenuo sam u zamjenu procesora i sve je išlo ko po špagi dok nismo došli do T5 šarafa.

Imam šrafcigere u svim bojama, okusima i veličinama i to po najmanje 3 komada od svakog, ali baš T5 nemam.

Pa eto, dok ne stigne sutra i T5, temeljito sam očistio sve do čega sam uspio doći.
Svaka čast ekipi zaslužnoj za ovaj dizajn. Danas baš fale ovakve lude i kreativno projektirane stvari na tragu 70-ih.

Nastavak slijedi sutra, ako sve bude išlo po planu Xeon 2580 s Honeywell thermal padom ide unutra. Napravio sam danas stress test i benchmark procesora u trenutnom stanju. Kad bude sve na mjestu, napravim da vidimo što sam postigao…

22.09.2024 | 16:07
Prekrasan stroj bio i ostao, ali nažalost pokraj M1 nema baš puno toga za ponuditi. Eh, kad bi Apple rebootao ovo i onaj Macbook s AS chipovima, pa to bi bilo fenomenalno
22.09.2024 | 17:10
1v@n kaže:
Nastavak slijedi sutra, ako sve bude išlo po planu Xeon 2580 s Honeywell thermal padom ide unutra. Napravio sam danas stress test i benchmark procesora u trenutnom stanju. Kad bude sve na mjestu, napravim da vidimo što sam postigao…

Hajde bas me zanima, mozda bih i ja svojeg malo naturpijao.
22.09.2024 | 18:40
M1 mini i M2 su naravno, zakon - ali ovo je dio povijesti, WOW efekt - i da ne zaboravimo, to će u narednim godinama raditi bolje i pouzdanije od bilo kojeg PC složenca kojeg možda danas kupite - Ljudi, pa to je Mac!!!!
22.09.2024 | 21:00
Jesi li provjerio da je E5-2680 kompatibilan? To je CPU iz tih serija, ali AFAIK originalno nije išao unutra.

Od Applea su originalno išli E5-1620, E5-1650, E5-1680 i E5-2697. Pitam, jer je za 5,1 seriju je isto tako bilo procesora iz tadašnje generacije koji bi trebali raditi, ali nisu. Nadam se da 6,1 nema takve "kvake".
22.09.2024 | 21:58
dpasaric kaže:
Jesi li provjerio da je E5-2680 kompatibilan? To je CPU iz tih serija, ali AFAIK originalno nije išao unutra.

Od Applea su originalno išli E5-1620, E5-1650, E5-1680 i E5-2697. Pitam, jer je za 5,1 seriju je isto tako bilo procesora iz tadašnje generacije koji bi trebali raditi, ali nisu. Nadam se da 6,1 nema takve "kvake".

Architecture Cores CPU-Model GHz Turbo RAM Watt
Ivy-Bridge 12 core E5-2697 V2 2.7 3.5 1866 130W
Ivy-Bridge 12 core E5-2696 V2 2.5 3.3 1866 130W
Ivy-Bridge 12 core E5-2695 V2 2.4 3.2 1866 115W
Ivy-Bridge 10 core E5-2690 V2 3.0 3.6 1866 130W
Ivy-Bridge 10 core E5-2680 V2 2.8 3.6 1866 115W
Ivy-Bridge 8 core E5-2687W V2 3.4 4.0 1866 150W
Ivy-Bridge 8 core E5-2667 V2 3.3 4.0 1866 130W
Ivy-Bridge 8 core E5-2673 V2 3.3 4.0 1866 110W
Ivy-Bridge 8 core E5-1680 V2 3.0 3.9 1866 130W
Ivy-Bridge 6 core E5-1660 V2 3.7 4.0 1866 130W
Ivy-Bridge 6 core E5-1650 V2 3.5 3.9 1866 130W
Ivy-Bridge 4 core E5-1620 V2 3.7 3.9 1866 130W
23.09.2024 | 17:30
dpasaric kaže:

Ide ide, provjereno.

Ima cijeli vodič kroz kompatibilan hardver ovdje:
blog.greggant.com/posts/2019/05/07/the-d...-trashcan-guide.html

Išao sam prema novijem s više jezgri i manjim TDP-om, tako da je E5-2680 ispao najbolji izbor uloženog i dobivenog.
25.09.2024 | 18:50
Napredujemo....

Nije komplicirano koliko sam očekivao, ali sam za svaki slučaj odlučio dokumentirati gdje je što išlo. Kad god sam imao na stolu nekakav takav divlji dizajn, bilo je toliko zavrzlama da mi je pozlilo. Ovo je tako jednostavno i logično, bez ikakvih trikova. Kao da ga je Lego slagao

Procesor je zamijenjen, postavljen thermal pad umjesto paste i vraćeno na mjesto.

Dok čekam da mi stignu termalni padovi i za oba grafička čipa, malo se igram s videom. Kad ga već imam otvorenog, da ga složim do kraja kak spada.

Evo, bacite oko koga zanima. Možda kome pomogne

1. Otvaranje od početka do odvajanja ploče s napajanjem (morao sam stati jer nisam imao T5 torx).

www.instagram.com/reel/DARWsV3ubd3/?igsh=MW9sbGMyOXFqN3NlYg==

2. Skidanje napajanja i odvajanje matične od heatsinka

www.instagram.com/reel/DAWTVPFs3li/?igsh=aHQwZXNvdWE4OGZv

Kad stigne thermal pad, ide treći dio na kojem će biti prikazano čišćenje stare paste i aplikacija thermal pada, pa skidanje obje grafičke, i ista procedura, pa sklapanje i testiranje. Možda podijelim u dva dijela ako bude predugačko.

Snimano i montirano na iP 13 Pro, korišten LumaFusion za “montažu”.
25.09.2024 | 19:03
Pa gdje na instagram sunce ti poljubim
25.09.2024 | 19:36
kupus kaže:

Jedino to koristim od društvenih mreža, a i otvoreno je pa mogu vidjeti i oni bez profila (mislim)
25.09.2024 | 20:18
1v@n kaže:
kupus kaže:

Jedino to koristim od društvenih mreža, a i otvoreno je pa mogu vidjeti i oni bez profila (mislim)

Ne mogu :/ Probaj sendvid ili nešto slično.
25.09.2024 | 21:31
kupus kaže:
1v@n kaže:
kupus kaže:

Evo, sad je kompatibilno i sa starijima
Mrzim youtube i mrzim pisanje opisa i mrzim video u portretnoj orijentaciji

youtu.be/qWEsu8zE2dg?feature=shared

youtu.be/drojxZWkq4k?feature=shared
25.09.2024 | 22:47
kupus kaže:
1v@n kaže:
kupus kaže:

Kako - ne mogu? Ja nemam ništa od tih accounta, pa tako ni instagram, i svejedno sam pogledao oba videa bez problema. Kad ti popne login od instagrama, samo uklikaš križić gore desno i gledaš dalje normalno.
26.09.2024 | 01:27
Da ne bi bilo da muljam smayoo (iako priznajem, bilo bi fora da muljam u cilju sprječavanja objavljivanja videa na instagramu )

Screenshot2024-09-26at02.25.09.png

Ne vidim tu križić jbg.

Hvala moj Ivane!

Da ne budemo skroz offtopic, da nabacim i ja koju rečenicu o 6.1. S obzirom da su im se cijene spustile na neke, meni realne razine (viđam ih po 300-350e za osnovni model), mislio sam i ja uzet jednog da bude playback za audiosustav i projektor. Sviđa mi se što svi govore da je jako tih, pa bi se dobro uklopio. 4k playback mi nije problem, s obzirom da je projektor 1080p. Čak bi i namjerno uzeo najslabiji procesor, tako da što manje grije / vrti ventilator. Naravno da bih ga uzeo prvenstveno radi dizajna, jer stroj i nije neki, budimo realni S druge strane, šuška se o redizajnu minija, pa se dvoumim oko odluke.
26.09.2024 | 14:30
Mislim da Mini tu najbolje paše za tu namjenu, naravno osim ako je želja baš 6.1.
Čak bi i AppleTV spojen na projektor odradio sve to.

I najslabiji procesor vrti na 700-800 okretaja u leru, bešumno je. Više čujem diskove u Synologyu pored.

Pitanje je koliko će to raditi hladno i tiho u idućih par godina s obzirom na to da će ga moderni browseri i sadržaj na web stranicama ubiti…

Da ne pričam o trošku struje kad povuče pod opterećenjem
26.09.2024 | 16:27
kupus kaže:
Da ne bi bilo da muljam smayoo (iako priznajem, bilo bi fora da muljam u cilju sprječavanja objavljivanja videa na instagramu )

Screenshot2024-09-26at02.25.09.png

Ne vidim tu križić jbg.

Slikazaslona2024-09-26u17.26.11.png

Rekao bih da je problem u Safariju, a ne u Instagramu? Ja koristim Firefox
27.09.2024 | 01:41
1v@n kaže:
Mislim da Mini tu najbolje paše za tu namjenu, naravno osim ako je želja baš 6.1.
Čak bi i AppleTV spojen na projektor odradio sve to.

I najslabiji procesor vrti na 700-800 okretaja u leru, bešumno je. Više čujem diskove u Synologyu pored.

Pitanje je koliko će to raditi hladno i tiho u idućih par godina s obzirom na to da će ga moderni browseri i sadržaj na web stranicama ubiti…

Da ne pričam o trošku struje kad povuče pod opterećenjem

Razmišljao sam i o AppleTVu, ali zatvorenost sustava me koči. Trenutno isti posao obavlja iMac 27 2011. Za struju si u pravu, još jedan razlog za čekanje Minija. Navodno će idući mjesec (koji je već za koji dan ) biti predstavljen, sudeći prema ovom linku. Ruku na srce, kod ovog 2013 me najviše muči taj GPU bug koji nikako nije riješen, da ga ne moram palit / resetirat nego da uvijek radi pa da mogu s wca puštat spotify S D300 ne bi trebalo biti problema, taj bi i eventualno ciljao. Javi ako ćeš ih imati. Nadam se da sve šljaka i sa jednom grafom, drugu bi ostavio u ormaru.

Pitanje za sve korisnike 6.1, kako ste zadovoljni ugrađenom wifi antenom? Je li tu negdje s ostalima, ili je opet, nedaj bože, slučaj faradeyevog kaveza kao 5,1?
27.09.2024 | 06:33
Ja nisam primjetio nikakve problem sa wifi vezom.
27.09.2024 | 08:55
Ja sam ga uvjek držao na kabelu, ali vidio mi je sve wi-fi mreže - iz podruma u prvi kat, prvog, drugog, čak trećeg susjeda... brzinu nikad nisam provjeravao.

Ali sam imao nekih problema s Bluetoothom (Logitech MX3 i MX keys), jer mi je stroj stajao iza monitora,tako da sam na kraju koristio Logitechov dongle, metnuo ga u USB hub, koji sam stavio bliže mišu i tipkovnici.
29.09.2024 | 20:26
kupus kaže:

Pitanje za sve korisnike 6.1, kako ste zadovoljni ugrađenom wifi antenom? Je li tu negdje s ostalima, ili je opet, nedaj bože, slučaj faradeyevog kaveza kao 5,1?

WiFi antena mu je u sklopu ventilatora na vrhu. Ako pogledaš video dok skidam gornji dio, vidjet ćeš kako čačkam i pokušavam odvojiti antenu.
U plastici je pa nema straha.
Normalno mi je spojen na 5GHz mrežu, vuče koliko router daje.
02.10.2024 | 23:45
Operacija uspjela, pacijent živ i zdrav.
U međuvremenu su maknuli stroj iz Remote Managementa, tako da je sad stavljena gore Sequoia preko OCLP. Trebalo je dosta slanja poruka po Linkedinu i traženja kontakata jer je sjedište firme u US, pa su me šaltali, ali nisam odustajao.

Nakon dva dana testiranja, sve se čini u najboljem redu.
Sutra ću složiti screenshotove od benchmarka prije i kasnije, kao i temperature.

Da stavim sve na jedno mjesto:

1. Otvaranje od početka do odvajanja ploče s napajanjem (morao sam stati jer nisam imao T5 torx).

www.instagram.com/reel/DARWsV3ubd3/?igsh=MW9sbGMyOXFqN3NlYg==

2. Skidanje napajanja i odvajanje matične od heatsinka

www.instagram.com/reel/DAWTVPFs3li/?igsh=aHQwZXNvdWE4OGZv

3. Zamjena procesora. čišćenje heatsinka, aplikacija thermal pada i spajanje matične i napajanja nazad na heatsink

www.instagram.com/reel/DAdFah2u2GO/?igsh=MXZzd3B3NW1nOHg3Yw==

4. Skidanje i čišćenje obje grafičke kartice, aplikacija thermal pada i sklapanje svega nazad

www.instagram.com/reel/DAoOhfVMRNf/?igsh=MWxoazdtcG1zamw3MQ==
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 34 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO