17.10.2023 | 11:45
U usporedbi sa drugim cloud servisima iCloud je prilicno limitiran i inferioran. Ali eto, slijedi tu Apple "Just works" politiku.
Ja imam iPhone, Mac i iPad. iCloud je centralno mjesto svih tih fotografija. Kada fotkam nesto na mobitelu, telefon to u pozadini uploada u iCloud. Kasnije kada uzmem iPad, ta fotografija me ceka tamo jer ju je iPad pokupio iz oblaka. Mac isto tako.
Identicna stvar je i sa brisanjem. Obrises na Mac ili mobitelu, nema razlike. iCloud ce dobit komandu da se to makne, i svi spojeni uredjaji ce se azurirati u skladu s tim.
Ovako ti to radi:
Kod mene je kupus zivi jer moj iPhone fotografije paralelno uploadam na 3 mjesta. Osim na iCloud idu na Google Photos, kao i na Synology Photos na mom NAS koji je u fazi testiranja.
Ali eto nekako to sve radi. Zanimljivo je kada fotografiju pobrises na iCloud ne petlja se u ove ostale servise. Medjutim fotografija obrisana u Google Photos, pobrise fotografiju i iz iPhone albuma, pa samim tim i sa iCloud. Tako da tom koristim za ciscenje smeca, screenshotova i sl