23.10.2024 | 23:44
Mac Pro veselo prede, ali smo naišli na jedan problemčić.
Kao što znamo, iz samo Appleu poznatih razloga, HDMI podržava samo 30Hz na svim rezolucijama (imam ga trenutno spojenog na 55" OLED koji je sposoban prikazati 120Hz).
Naručim mDP na HDMI kabel da izvučem 60Hz (jer od 3 vreće kabela, iz nekog razloga samo tog nemam).
U međuvremenu sam kroz Bootcampa digao W10 LTSC IoT za par stvari koje mi jedino rade na Windowsima, stigao je taman i kabel, i ajde da presložim sve...
Spojim sve, palim OSX...crni ekran. Prvo mi je palo na pamet da je prdnula grafička ili da kabel ne valja. Spojim HDMI radi. Bootam u Windowse, spojim novi kabel, radi.
Restartam nazad u OSX, nema slike.
Spojim mDP na HDMI 1, a HDMI na HDMI2....
HDMI - Thunderbolt/mDP mi prepoznaje kao glavni ekran (i dalje nema slike), dok HDMI-HDMI prepoznaje kao drugi ekran (tu ima normalno slike). Isprobani svi Thunderbolt portovi (znam da su donja dva od grafičke)
Nema mi nekog logičnog objašnjenja zašto. Ne treba mi 120Hz, ali 60 bi bilo lijepo. Vidim da se dosta ljudi žali da im je ubili 144 Hz support i da imaju probleme s rezolucijom na DP nakon updatea na Sonomu. Ne mogu naći nikakvo rješenje za sad, osim da si uzmem jedan dan vremena, stavim Sonomu ili Venturu i držim fige.