Još jedna tipkovnica - umrla nakon čišćenja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Još jedna tipkovnica - umrla nakon čišćenja

08.07.2009 | 15:30
E ovako, čistio sam Ajaxom za staklo tipkovnicu i sve pet. Sačekao po ure itd. i idem uštekat radi i vidim da par slova ne radi.
Izvadim ju vani i opet prispojm ali ovaj put ništa ne radi.

Jel ima kakvog lijeka osim pustiti da se potpuno osuši? Iako sam držao ju na ventilatoru itd.
Što ju je ubilo? Električni šok? Jel moguće ju spasiti da ne moram naručivat novu?

Čitao sam svašta kako ljudi ju čiste, od pranja u veš mašinama do deterdženata i mašina za suđe, vode itd, spašavanj od kole a meni krepaje nakon manjih incidenata.

P.s ovo je druga tipkovnica da mi krepaje, prva je nakon prolivene vode, doduše radi, ali neka slova i nakon godinu dana ne rade, i sad
sam primoran trenutno nju koristit.
08.07.2009 | 15:59
Koliko si namocio time? Nije ti valjda curilo unutra? Nazalost sve te tipkovnice imaju unutra one folije zbog kojih smo se smijali Spectrumasima osamdesetih, kada dodje tekucina na to, gotovo je.
08.07.2009 | 16:03
a pošprica i ostavia da se suši na ubrusu naopako, nemam pojma je li ušlo ili ne, vjerojatno... jer ne reagira ništa.

pustio po ure da se suši...
08.07.2009 | 16:07
Ovisno o tome koliko si pospricao pola sata mozda nije bilo dovoljno....tj. ocigledno nije
08.07.2009 | 16:09
a ostavio sam nek se suši na balkonu do sutra pa ću vidit. ah opet bacat 300 kn u vjetar...
08.07.2009 | 16:14
možda je ubojica bio elektro šok na mokru tipkovnicu još?
08.07.2009 | 18:43
Nije vjerojatno. Inače, ta sredstva za staklo su preagresivna za bilo kakav tip plastike, a osobito za foliju.
08.07.2009 | 18:57
stavia san j da se prži na suncu pa ćemo vidit. a što san čita što se tiče tih problema, ljudima više problema radi coca cola, voda nego deterženti itd. neki peru svoje tipkovnice u veš mašinama o.O
08.07.2009 | 19:42
Sandrinho ne vjeruj svemu sto procitas, nitko pametan ne pere tipkovnicu u masini jer nema sanse da ista radi nakon toga. Ono sto je moguce je da se tastatura rastavi i onda fino samo tipke i plasticne dijelove operes malo bolje ali folije i elektroniku nikako ne saftas sa tekucinama. Nadam se da si barem pospricao s tim neku krpicu pa onda s tim cistio tastaturu a ne da si spricao direkt na nju?
BTW Ovo da si je stavio da se "przi" na suncu se nadam da nije doslovno???
08.07.2009 | 20:35
Teoretski bi mogao oprati mehaničku u mašini po uvjetom da nema puno kamenca tj. idealno da je voda destilirana, i kasnije ej dobro osušiš. Naravno ne kažem da je to dobro za nju. No ove nove "low profile" tipkovnice koriste foliju, unutra kada udje vlaga kontakti u foliji se raspadnu i to je za smeće. I kava to dosta dobro dezintegrira, isprobano.
08.07.2009 | 20:38
vrijeme smrti 19:38 službeno, eh nema nade.
08.07.2009 | 20:40
Složio bih se nažalost s dijagnozom.
09.07.2009 | 19:00
Doktore u krivu ste.

Evo tresla se u kutiji tipkovnica i proradila O.O
10.07.2009 | 16:16
10.07.2009 | 16:36
Ciscenje tipkovnice ajaxom je pretjerivanje otprilike ko da ides prat auto pa "ocistis" svo ulje iz njega.
05.08.2009 | 16:16
Ja ovako perem svoje tipkovnice:
05.08.2009 | 18:00
hehehe! fora!
05.08.2009 | 19:56
Postoji dosta dobar sprej za čišćenje LCD monitora koji ja koristim i za čišćenje tipkovnice, iPhona i sl. Stvar je u tome da je sama otopina dosta blaga i ne sadrži alkohol i druge agresivne kemikalije te je sigurno da neće oštetiti plastiku ili izbrisati dio tipki. Također s obzirom na namjenu, jako brzo ishlapi i ne ostavlja nikakve tragove ili mrlje. Postoji i nekakva pjena za istu namjenu ali to ne bi baš savjetovao jer nije toliko praktična. Tekući sprej je puno jednostavniji. Našpricat prvo na nekakvu krpicu ili postoje i posebne maramice i zatim pobrisat. Nema nikakvih problema. Posebno sam primjetio da super skida otiske prsitju s iPhona, tako da napravim jedno takvo "čišćenje" svakih par mjeseci i onda mob izgleda ko iz kutije.
22.10.2009 | 08:48
Pozdrav,

evo ima jedan kratki način za oprat tipkovnicu, ja inače dok to radim vadim sve van (2 puta na svom intel imacu 17").

theminiblog.co.uk/archives/2006/11/16/ho...-the-apple-keyboard/
30.06.2010 | 08:59
Ima li smisla išta pokušavati ili je jednostavno baciti?

Djete mi zalilo tipkovnicu sokom (ocjeđena mrkva s nekim dodacima - prilično gusto) tako da mi ne radi 80% tipki.
Radi se o alu pipkovnici, žao mi je nje

Vaditi sve one tipke i one nosačiće nije mi previše privlačno; a ne mogu si garantirati da neću ništa polomiti ili da neće biti viška djelova prilikom slaganja - a još gore od svega je izgubiti dan na sve to a rezultat: NE RADI!

Što da radim??? ..... "kad ode ona koju volim"

Žena predlaže "mašinu" - tako cu je lakše baciti na otpad
30.06.2010 | 10:42
Baci je, nema pomoći tu. Povadi tipke, možda će nekome trebati za dijelove.
30.06.2010 | 11:05
U uputstvima piše da se računalo (to dakle vrijedi i za tipkovnicu) briše sa SUHOM PAMUČNOM KRPOM. Ako se to radi redovito tipkovnica će biti uvijek čista. Jedan kod mene na poslu čisti tipkovnicu zračnim kompresorom, ja je nisam u životu očistio.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, VanjusOS, Anonimci (640)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO