Battery is not charging
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Battery is not charging

01.08.2009 | 23:09
Pozdrav,
neznam dali je uobičajeno il ne da baterija rikne u jedan dan,na macbooku(predzadnjem) od supruge se baterija ne puni, indikator pokazuje battery is not charging a lampica na punjaču svijetli zeleno a čim se odpoji mb se zgasi.ubacio sam dvd odvrtio hardware test koji ne pokazuje nikakve probleme.šta sad,dali je baterija stvarno mrtva ili može postojati neki drugi razlog nepunjenja.mb je star točno godinu i osam dana dovoljno da više nije pod garancijom.
help!!

još samo da dodam, punjač je ispravan
02.08.2009 | 10:42
Punjač je očito ispravan, čim MB radi na njega. Osim što može biti do baterije, može biti i do konektora na MB-u, ili nečeg i njemu (manje vjerojatno), a može biti i problem lošeg kontakta između baterije i njenog ležišta.

Vidi li se kakav trag na kontaktima baterije? Probaj postrugati jedaćim nožem i poprskati kontakt-sprejem (ima za kupiti u Chipoteci). Budi umjeren s kontakt-sprejem jer nagriza PVC.

Ako baterija u ležištu "diše", probaj umetnuti komadić papira presavijen 2-3 puta tako da bateriju pritisneš na kontakte.

Ako ovo ne pomaže, probaj naći drugi MB pa vidi da li se na njemu baterija puni, čisto da znaš do čega je problem.
02.08.2009 | 12:37
Baterija ljepo sjedi,leziste je ful čisto a na žalost neznam nikog ko ima mb.Izgleda da bu jedina opcija bila nova baterija ak nekaj ne iskrsne.
02.08.2009 | 13:39
Napiši odakle si, možda se tu na Jabučnjaku nađe netko iz tvoje blizine tko ima MB u koji ide ista baterija.
02.08.2009 | 15:13
Iz zagreba sam,tresnjevka.Ima li netko u blizini s malo dobre volje?
02.08.2009 | 16:58
1. Što kaže System Profiler o bateriji?

2. Da li si probao resetirati SMC?

3. Da li su instalirani svi update-i (pretpostavljam da je za tvoj Macbook bio i SMC update)?
02.08.2009 | 17:33
SMC nisam probao resetirati,update je gore sad jedino neznam kaj je pisalo u profileru nisam trenutno doma al odprilike se sjecam dvije nule,za ful napunjenu i trenutno stanje al nisam ziher dok ne vidim.Kak da resetiram SMC?
02.08.2009 | 19:33
Način resetiranja SMC-a je prema modelu računala:
support.apple.com/kb/HT1411?viewlocale=en_US
02.08.2009 | 22:07
Napravio sam reset SMCa i ništa bolje,system profiler kaže
-charge remaining (mAh): 0
-fully charged: no
-full charge capacity(mAh):0
-cycle count:189
-condition: check battery
-amperage(mA): 0
-voltage(mV): 5894

još moram reći da se pri svakom restartu diže firefox mada sam ga prije ugasio (quit i force quit).šta mislite dali bi reinstalacija pomogla.
03.08.2009 | 11:38
Firefox ti se otvara prilikom dizanja sistema jer se nalazi među "Login items". Pogledaj na: System Preferences>Accounts>Login items da li je tamo. Ako je i želiš ga maknuti, označi ga i klikni na "-".

Ako si stavio sve update, a posebno ove: Battery Update 1.4; MacBook SMC Update 1.3; MacBook EFI Firmware Update 1.3 (pretpostavljam da se odnose na tvoj model Macbooka), a baterija ne trza, bojim se da ne preostaje ništa nego kupnja nove baterije.
Ako uzmemo da je minimalni životni vijek baterije oko 300 ciklusa, potrošenost tvoje je oko 65%.
Ali prije toga, poslušaj smayou i probaj s nekom drugom baterijom ili Macbookom.
Ne znam da li će reinstalacija sistema tu pomoći. Ako imaš volje, neće biti naodmet
03.08.2009 | 13:41
Isprobao sve pa i reinstalirao i ništa.Ako mi se ne javi neko u sljedećih par dana sa mb da isprobam bateriju ne preostaje mi kupnja nove.
btw jel postoje zamjenske baterije za mb i di se mogu kod nas nabaviti.
03.08.2009 | 14:08
Možeš probati nabaviti s ove stranice:
http://www.welovemacs.com/maprome1.html

... ili se informiraj na jednoj od ovih adresa:
http://www.apcom.hr/scr/footer/support-servis/

... ne zaboravi ni oglasnik na Jabučnjaku!
03.08.2009 | 14:26
Postoje i zamjenske baterije koje su mahom većeg kapaciteta od originalnih. www.otherworldcomputing.com
Šalju k nama, cijene su puno bolje nego na welovemacs.com i roba stiže brzo i bezbolno. Ja pazario kod njih već i neku memoriju i superdrive za powerbook titanium G4...
04.08.2009 | 01:49
Na mackorisniku je netko spomenuo da ako se mb ne koristi nekoliko dana baterija moze zaspat i da je negdje procitao da se moze probuditi al nije napisao kako.Jel nekom od vas poznat slucaj il metoda budenja.Sori al sam ocajan vidjevsi cjene pa se lovim za slamke.
04.08.2009 | 12:23
ponekad koristi šamar s lijeve-šamar s desne

A sad ozbiljno:
Moj sadašnji Macbook Pro i prijašnji Powerbook G4 nikad nisu imali takvih problema, a niti takvo što nisam susreo.
Baterije s greškom se događaju, a zašto je tvoja odjedanput crkla zaista ne znam.
04.08.2009 | 12:46
Sjetih se nečeg, možda pomogne: kad mi na bežičnom telefonu crkne baterija tj. isprazni se do übera, onda se zna dogoditi da ju punjač uopće ne skuži i ne počne šibati struju da ju napuni. U takvim situacijama je pomoglo da ju se ručno preko onih pipaka malo počne puniti, (Jasno, odgovarajućim naponom) da nije mrtva cigla. Nakon toga ju punjač skuži i onda ju počne filati. Moj savjet: naći nekog elektroničara koji ima one magične punjače podesive struje i napona i tako ju malo probaj napuniti, pa onda ubaci u komp da vidimo kaj se bude dogodilo
04.08.2009 | 12:59
Znaci trebao bi bateriju elektrošokirati,na kraju kad popiz.. spojit cu ju na 220 pa kaj bude bude,sala naravno.Vidio sam na forumovom oglasniku da covjek prodaje crnu bateriju jel ju je greskom dobio umjesto bijele,mene zanima dali pase na bjeli mb il ima neka razlika.
04.08.2009 | 14:39
Trebala bi biti ista. Ali, probaj ju prije ipak malo puniti ovak, ručno, da vidiš. Možda se razbudi....
04.08.2009 | 16:06
Nek ode do tipa i odnese i svoju bateriju, te ju može kod njega probati. A Može ići i s kompom te isprobat sve solucije i ako je riknula, a postoji mogućnost, proba ak mu puni na njegovom kompu i stvar riješena.
04.08.2009 | 17:40
Pa, mislim, ako već pribjegavaš takvim kemijanjima (nikako ne preporučujem nekom tko ne zna što raditi "ručno", odnosno "jumpstart" punjenje baterije direktnim spajanjem žica jer se litijske baterije mogu eksplozijom pretvoriti u vrlo otrovan plin ako im se narine krivi napon i/ili krivog polariteta), javi se onda u dućan baterija u đorđićevoj (kad ideš od Zrinjevca, odmah nakon križanja s Petrinjskom, desno, broj telefona i ostale podatke vidi na www.baterijski-centar.hr ).

Odi tamo i odnesi macbook i bateriju pa čovjek lijepo može izmjeriti i napon, i naboj i odmah ti reći da li se može popraviti i koliko po prilici može koštati (bilo da samo treba jumpstart, bilo da je crkla dioda, bilo da je neka ćelija, bilo da je elektronika pa ne može ništa).
05.08.2009 | 15:47
Tnx ljudi na savjetima,isprobat cu sve kaj ste predlozili pa javim kak je proslo,
pozz
13.08.2009 | 17:32
I, jesi rijesio problem? Sta si poduzeo. Imam isti problem sa svojim MacBook-om. Baterija nakon 2 godine i 280 ciklusa je samo odapela.. ni na njenoj LED indikaciji nema znakova zivota. Ali mislim da sam je ja uje.. jer je bila na kriticnom kapacitetu preko tjedan dana. Razmisljam o nabavci nove baterije, iako zadovoljstvo od 1170kn i nije bas "macji kasalj".
13.08.2009 | 19:24
Nazalost jos nista, nisam u zg.Prvo kaj cu napraviti odnest cu ga u servis u dordicevoj da vidim di je problem a onda cu vidjet dalje.
22.08.2009 | 14:22
Evo, i ja imam isti problem. Prije nekoliko dana sam bio na moru, vratim se a baterija skroz prazna, stavim ga na punjač i sad funkcionira jedino tako. Čim izvadim punjač, gasi se. Dok je na punjaču, ne puni bateriju a svijetli zelena LEDica kao da je pun.

Jel itko uspio doći do suvislog rješenja za ovo? Ne kužim, nemre baterija tak odjednom crknut, do sad je držala po nekoliko sati.

P.S. Nedavno sam kupio ovaj macbook od prijatelja pa nisam neki sposobniji lik da znam gdje se kaj radi od kompliciranih akcija, ako netko zna rješenje, imajte na umu da sam pomalo retardinjo za ovo još
23.08.2009 | 09:53
Za početak probaj ugasiti (shut down) macbook i ostaviti spojen napajač dok ne pozeleni lampica od punjenja pa onda još par sati. Onda otpoji napajač pa probaj pokrenuti book.
23.08.2009 | 11:50
Kolko sam skuzio njemu je lampica na punjacu uvjek zelena.Probaj napraviti sve kaj su i meni predlozili pa onda dalje u akciju.
23.08.2009 | 12:26
Je, sorry. Ali svakako probati držati i tako par sati, ali sa ugašenim macbookom.
23.08.2009 | 12:49
Ma je, stajao je već ugašen sa spojenim punjačem. Prvi dan kad sam došao sam ga išao upalit, vidio sam da ne ide bez punjača i kad sam obavio što sam trebao, ugasio sam ga i ostavio na punjaču cijelo popodne. Vratim se i ono ništa, baterija piše 0 %.

Kad kliknem na bateriju, opcije "Battery is not charging" i "Power source: power adapter" mi se pokazuju sivima, dok su ostale crne, što znači da ove sive uopće ne mogu otvoriti da podesim.

Ne znam, idem pročitat cijelu temu ispočetka, ti si uspio riješit svoj problem?
23.08.2009 | 13:17
Ja jos nisam,djelomicno razlog tome je kaj imamo i alu mb tj. ljenost.
  • aco
  • Korisnik
  • 7
23.08.2009 | 19:35
Na Apple stranicama, mislim na .com domenu, imate uvijek spisak baterija i strojeva koji imaju probleme i prvo bi trebalo provjeriti dali je tamo odgovor na vaše pitanje, a ono je relativno jednostavno, dobiješ novu bateriju.
Druga stvar je općenito problem sa baterijama koji definitivno postoji i kod Apple i o tome se na webu dosta piše, ali riješenja nema ili bolje rečeno, Apple pere ruke od toga. Nešto slično kao i sa plastikama na MacBook generaciji ili pucanjima plastike kod bijelih iMacova prvih generacija serija G5.
Treća stvar je promjena koje je Apple napravio na matičnim pločama, a tiče se baterija i struje, vrlo često odlazi taj dio pa imate situaciju da se baterija ne puni jer je čip u guzici, a to je već kvar na računalu, a ne na bateriji.
Svako pobudjivanje baterije putem 220V i slično dovodi do kvarova na baterijama ili rapidnog smanjivanja njenih karakteristika i kapaciteta, a nestručni zahvat često ima za posljedice eksplozije baterija. Takodjer postoji i teorija da treba restirati cijelo računalo vadjenjem unutarnje PRAM baterije jer ona navodno "čuva" podatak o tome koliko puta se baterija punila i broji, kako bi bateriju radi "sigurnosti" isključila i onemogućila veće kvarove, druga terija govori o tome da baterije ne "dihtaju" dobro pa ulazi zrak u njih i zbog toga baterija odlaze.
Znači priče postoje, a gdje ima dima ima i vatre, na žalost.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Riba, VanjusOS, Anonimci (581)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO