25.09.2009 | 20:04
Pozdrav svima.
A long time ago, in a galaxy far far away...
Ovako, problemi su se poceli pojavljivati pred nekih mjesec dana, prvo je flash stvarao probleme, rušenje browsera (opera i safari) prilikom ucitavanja vise npr youtube filmica odjednom i usporavanje cijelog kompjutera prilikom ucitavanja flash videa, ali nakon sto je ucitavanje gotovo sve se vraca u normalu. Pokusao sam sa vracanjem na flash 9 i jos par verzija ali se problem nije maknuo, ali mi to nije previse stvaralo problema.
Iduci problem koji sam povezao sa hard diskom je usporavanje kompletnog kompjutera pirlikom skidanja fileova. Također ekstraktanje .zip i .rar fileova traje prilično dugo što mi se prije nije dešavalo, bilo kakvo prebacivanje podataka sa usb sticka ili nečeg drugog na moj hard disk je trajalo znatno duže nego inače.
Nakon toga sam pokrenuo extended hardware test koji nije nasao nikakve probleme.
Za svaki slučaj sam isao napraviti clean install Leoparda a instalacija je trajala čak oko 14 sati
Nakon instalacije sam preko software updeate skinuo novi itunes, quick time, i upgrade na 10.5.8 a instalacija traje vec oko 3 sata...
Nakon ovog svega cu ponovno odvrtit hardare test.
Ako je zbilja a vjerovatno je problem sa hard diskom gdje mogu kupiti unutarnji hard disk za mac ( filex, mac store?) te je li jako komplicarana zamjena ako bi sam mijenjao.
Inače imam Intel iMac, zadnja bijela serija, kupljen u siječnju 2007. godine.
Unaprijed hvala svima