Moguci problem sa hard diskom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Moguci problem sa hard diskom

15.10.2012 | 09:54
Ako je PowerMac onda:
manuals.info.apple.com/en/PMG5_HD_DIY.pdf
15.10.2012 | 09:56
u isto smo vrijeme postali. Ako je tako, onda bilo koji.
15.10.2012 | 10:04
Recimo ovako: bilo koji od 7200 rpm.
15.10.2012 | 12:27
Ekipa, help. Kupila sam hard, piknula, sve ok, ali se na desktopu ne vidi. U disk utilityju kaže da nije formatiran (Portition Map Scheme: Unformatted). Kaj dalje?
disk.jpg
15.10.2012 | 12:40
Je li idem na erase, pa odaberem tip formata, pretpostavljam Mac OS Extended (Journaled). E sad, što se imena tiče, s obzirom da će stari Macintosh HD letit van, je li problem da ga isto nazovem Macintosh HD i je li ime uopće bitno? Hvala!
  • mileni
  • Posjetitelj
15.10.2012 | 12:50
Ime nije uopce bitno. A ne mozes staviti Macintosh HD ako ti je vec jedan tako nazvan.
Sto se tice formatiranja, sve si vec sama napisala. Samo to obavi, prebaci podatke, pa kad izbacis Macintosh HD iz maca, onda slobodno ovaj preimenuj
15.10.2012 | 17:36
Kloniranje je uspješno završeno, ko da se ništa nije dogodilo (dobro, nekoliko fotki su bile nečitljive, not big deal). Hvala svima na savjetima.
15.10.2012 | 17:52
Molim i drugi put.
  • mileni
  • Posjetitelj
01.11.2012 | 00:55
Nisam htio otvarati novi topic, jer znam da se ova tematika vec negdje spominjala, no nisam uspio pronaci. Uglavnom, Apple mijenja pokvarene hard diskove u iMac-u. Ovdje mislim na one 1TB diskove od Seagatea.

Dosta cudno, jer su ovo i ranije radili. No moj iMac nije bio za tu besplatnu zamjenu, barem po Appleovom webu. I sad dobijem mail od njih da ipak je. No kako sam disk vec promjenio, nadoplatu mi naravno nece dati. No ajde, iako je dosta zakasnjela reakcija od strane Applea, ovog puta ih moram pohvaliti. Napokon nesto konkretno od njih, cisto da malo barem pokazu brigu za svoje korisnike.

Mail prenosim u cijelosti:

Dear iMac owner,

Apple has determined that certain 1TB Seagate hard drives used in 21.5-inch and 27-inch iMac systems may fail. These systems were sold between October 2009 and July 2011.

Our records show that you have an iMac with an affected 1TB Seagate hard drive. Apple will replace your hard drive with a new one, free of charge, under the iMac 1TB Seagate Hard Drive Replacement Program.

Please choose one of the following options to get a replacement hard drive.

Apple Retail Store - Set up an appointment with a Genius.

Apple Authorized Service Provider - Find one here.

Apple Technical Support - Contact us for local service options.
Apple recommends replacing your affected hard drive as soon as possible. Before you go in for service, please back up your data. Learn more about backup options.

Additional Information

You will need to have the original Mac OS installation discs that were shipped with your iMac in order to reinstall your operating system, other applications, and any backed up data after your hard drive is replaced.

This worldwide Apple program does not extend the standard warranty coverage of the iMac.

Apple will replace affected 1TB Seagate hard drives, free of charge, for three years from your iMac’s original date of purchase or until April 12, 2013, whichever provides longer coverage for you. Apple will continue to evaluate service data and provide extensions to this program as needed.

We apologize for any inconvenience.

Sincerely,

Apple Inc.

Dal je jos netko primio ovakav mail?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.11.2012 | 13:18
Meni je u iMac bio ugrađen WD 1Tb i koji je krepao nakon sedam mjeseci. Sam sam ga zamjenio za 2Tb WD. S obzirom da se spominje samo Seagate jasno da moj iMac ne podliježe tom jamstvu.
01.11.2012 | 15:32
Ja sam sinoć primila isti takav mail. Da li ce to istyle servis odradjivat ili ne?
  • mileni
  • Posjetitelj
01.11.2012 | 16:00
Ne znam, no osobno cu provjeriti tokom sljedeceg tjedna kad se vratim u ZG. Jos uvijek imam stari HDD, pa cu ga vratiti u iMac i odnijeti da mi naprave zamjenu. U mailu uredno pise da bi svi apple autorizirani servisi ovo trebali obaviti. A istyle to je koliko ja znam. Ako nece oni, onda valjda apcom mora. Uglavnom, naci ce se "zrtva". Iako je Apple sa ovim debelo zakasnio, no bolje ikad nego nikad.
01.11.2012 | 20:48
Nisam primio mail, ali cu vidjeti jel im ja paham unutra. Vec mi je dva puta disk otkazao poslusnost.

ST31000528ASQ:
Capacity: 1 TB (1,000,204,886,016 bytes)
Model: ST31000528ASQ
Revision: AP24
Native Command Queuing: Yes
Queue Depth: 32
Removable Media: No
Detachable Drive: No
BSD Name: disk0
Rotational Rate: 7200
Medium Type: Rotational
Partition Map Type: GPT (GUID Partition Table)
S.M.A.R.T. status: Verified
  • mileni
  • Posjetitelj
01.11.2012 | 23:04
Mislim da ovo nema veze sa poslusnosti i crkavanjem HDD-a.
Moj nije crkao, niti je bio pred crkavanjem. Dapace, i danas ga koristim, samo kao externi hdd.

No od prvog dana je bio prebucan, i to nepodnosljivo bucan. Dosta ekipe se bunilo, pa su se eto smilovali nakon 2-3 godine kad je vecina ekipe ili se rijesila tog iMaca, ili poput mene promjenila HDD unutar istoga.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (987)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO