Pomoc - Spajanje xbox 360 i moj iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc - Spajanje xbox 360 i moj iMac

29.09.2009 | 22:04
alo ljudi... jooooj koliko nisam bio na ovom forumu.. ugl da skratim..

Dali itko zna kako se spaja iMac sa xboxom ili na bilo koji nacin spaja takve stvari.. Jer ne kuzim one ulaze iza.. vecina njih mi je nejasna pa mozda postoji neki nacin osim VGA kablom.. ovim

webshop.sophoslab.hr/?kablovi...bel-vga-hd/572

hvala unaprijed!!
29.09.2009 | 22:12
Moras prvo reci kako ih opce zelis spojiti tj. sto tocno zelis radiit? Razmjenjivati podatke? Ovaj link koji si postao ne vodi nigdje ali vga kabelom i tako ne mozes spojiti to dvoje. Da li ti mozda zelis iMac koristiti kao ekran za xbox?
btw mozes ti i cesce na forum a ne samo kad treba pomoc
29.09.2009 | 22:14
Sto u stvari hoces, vidjeti sliku od XBOX-a na iMacu?

Edit: vidim da moschusa muce ista pitanja.
01.10.2009 | 21:18
Riba je napisao:
Sto u stvari hoces, vidjeti sliku od XBOX-a na iMacu?

da koristiti ga kao monitor.. jer kada gledam ne mogu ga nikako spojiti mislim barem ja neznam kako? dali vi mozda znate neku taktiku da ga nekako spojim poja neam kako se spaja..
01.10.2009 | 21:29
Treba ti nesto cime ces video signal dovesti u Mac, uglavnom se radi o firewire i cesce (i jeftinije) o USB adapterima. Trebas samo paziti da radi na Macu, mislim da bi Terratec trebao biti podrzan, recimo ovo ti treba:
www.terratec.net/en/products/TerraTec_G3_81728.html
Jedino ne znam prodaje li netko u nas bas ovaj model.
01.10.2009 | 21:34
Elgato ima nesto sto ce ti sigurno raditi...medjutim 100 eura i ne znam prodaje li to itko kod nas.
01.10.2009 | 21:52
da evo vidim.. pa ono ako uspijem nes slicno nabavit super jer stvarno nisam znao na koji nacin da to sredim ali vidim ipak ima neki nacin.. e fala vam !!
01.10.2009 | 21:59
Hmmm pazi sa tim adapterima ces dobiti polovicno rijesenje, znaci vidjeti ces sliku sa konzole ali ce ti slika biti losa jer ti kroz to ne ide HD signal. Iskreno nisam siguran da iMac mozes koristiti za to sto si zamislio, neka me netko ispravi ako nisam u pravu ali mislim da ces morati kupiti neki lcd tv.
01.10.2009 | 22:16
Pa s obzirom na velicinu iMac ekrana mislim da HD ne igra neku ulogu. No u svakom slucaju ovakvo rjesenje je ipak jedan kompromis, ali pretpostavljam da purica ima neki valjan razlog zasto pita...
02.10.2009 | 00:04
ma bit je u tome sta imam 20 inc iMac a telka mi je uzasno malena.. mozemo reci i prenosna.. pa na njoj ne mozes bas igrat igrice pa umjesto da kupujem telku veliku mislio sam spojit na njega.. ali razmisljam sada ipak uzet velku telku pa cemo vidjeti.. jos nista nie sigurno ipak su pare u pitanju tako da..
02.10.2009 | 00:13
A ono, za cijenu tog hardvera mozes dobiti TV pristojne velicine....jos bolje mozes kupiti LCD monitor sa TV ulazom kojeg mozes koristiti kao dodatni display za iMac!
02.10.2009 | 00:23
Vidim da je ova tema nova pa cu se tu ubaciti..... slicno ili jednako pitanje imam vezano za iMac i igracke konzole.
Koje igracke konzole su ok za iMac (dali su pogodne)?
Kupujem novu igracku konzolu pa uspot se neckam koju bi PS3, xbox ili Wii?

Naravno da sada bi to i ja sve spojio na iMac 24'' pa da mogu rijesiti starudiju sa strane jer samo stoji stari LCD i PS2. Uglavnom zanima me dali je to moguce ili ne s iMacom i igrackim konzolama? I naravno koja je bolje od te tri?

Hvala
02.10.2009 | 02:04
1. iMac nije monitor
2. iMac nije monitor
3. iMac nije monitor

Za spajanje konzole na iMac preko nekakvoga konvertera koji ide preko USB vrijedi kao i za puricu - www.terratec.net/en/products/TerraTec_G3_81728.html

Sve 3 konzole mogu čitati podatke s Maca uz pomoć dodatnih programa, PS3 i XBox360 su otprilike tu negdje glede snage hardvera, Wii je slabiji. XBox360 i Wii daju se modificirati za igranje piratskih kopija, PS3 ne da. Wii je obiteljska zabava, PS3 i XBox360 imaju ljepšu grafiku.

Isprobaj sve 3 i odluči sam.
02.10.2009 | 10:52
Breed je sve rekao
Ako se hocete igrati kako treba kupite barem HD ready lcd a mozete i monitor ali pazite jer mora onda imati i hdmi ulaz sto nemaju bas svi.
Sto se tice izbora konzole to je stvarno individualno, za casual gamere, klince i one koji vole polupijani mahati kontrolerima na raznim partijima Wii je super, za ozbiljnije gamere ps3 ili xbox360 s tim da za ps3 nema pirata a na xboxu se ne mozete igrati online sa piratima jer ce vas banati sa servisa koji se btw placa dok je kod ps3 besplatan. PS3 je teoretski jaca masina i sad tek dolaze igre koje ce potpuno iskoristavati njen hardver, osobno ga imam i nemam niti jednu primjedbu, xbox u moju kucu ne ide iz vjerskih razloga
02.10.2009 | 11:41
malo samoreklame za sve vas s xbox-om: www.xboxcroatia.com
a za sve vas s psp konzolama: www.pspcroatia.com
02.10.2009 | 13:28
Definitivno najbolja kupovina je PS3, jer nudi i vise nego sto kosta. Mislim da je sad oko 2.700kn ili tako nesto. ostalo je dva do tri koplja ispod, a i more se igrati na njemu. Ocito bus moral kupiti kakav hardware za A/V obradu i prihvat signala. Ne znam kaj je s Canpus firmom koja proizvodi A/V opremu, mozda je cijena velika?
Mislim da je najbezbolnije i najjeftinije rijesenje dodatni monitor s HDMI-jem ili kakav LCD televizor.
02.10.2009 | 15:11
sada smo skrenuli teme ok hvala skuzili smo da ne moze se tako lako spojit jer nema HDMI al samo da kazem nesto ovim fanbojevima za ps3 PŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠT! ne da mi se svadati ima toliko toga sta mogu nabrojit al mi se neda.. bavim se gamingom jako dugoo bas gamingom i puno toga znam namjerno sam kupio iMac sam zato sto ne mogu igrati toliko igrice samo da se udaljim od toga malo iako sam naso bootcamp tako da opet se vracamo na isto UGL: skrenuli smo s teme tako da nista ljudi hvala vam puno!
04.10.2009 | 00:05
sve u svemu vidim da cu morati imati jos jedan monitor ili tv u radnoj sobi ....blah
04.10.2009 | 00:08
evo pala mi odma ideja ........ zamjenim iMac uzmem mini i MB pro plus neki monitor koji podrzava hdmi pa to sve mogu baciti gore onda..... sto vi mislite????
04.10.2009 | 11:18
Dobra ideja
04.10.2009 | 12:05
MacSin je napisao:
evo pala mi odma ideja ........ zamjenim iMac uzmem mini i MB pro plus neki monitor koji podrzava hdmi pa to sve mogu baciti gore onda..... sto vi mislite????

e jako pametno mogao bi i ja se malo raspitati za to.. bravo
04.10.2009 | 13:12
A ha vidi vidi vraga ..... svida mi se jos vise ali jedino sto mi se ne svida je to da moram dati onda ovaj predivan stroj koji tako uljepsava moju radnu sobu

Ima li tko kakvih sugestija za monitor, znaci koji bi bio ok i da bude 24'' ili 26'' ???
05.10.2009 | 00:50
DELL
06.10.2009 | 21:24
Dobro Dell , jer ima sta drugo ili je samo Dell opcija
07.10.2009 | 12:50
Osobno sam imao isti problem... recimo. Prošle godine sam koristio iMac 20 sa dodatnim 24" Viewsonic monitorom. U međuvremenu sam kupio xbox i igro na monitoru. Monitor je podržavao samo 1080i, ali ne i 1080p. Igre na njmu su izgledale mraq, al nije baš da mi se dalo igrat na njemu. U rujnu sam se preselio u zg i razmišljao šta i kako. Nije mi mrsko imati 2 monitora, no s obzirom na to da ću se sljedeće godine seliti počeo sam razmišljati šta uzeti. Pošto sam već imo macbook, odlučio sam se na minija sa biga$$ monitorom. Nakon mjerkanja i prosuđivanja šta uzeti i omjera novca/dobivenog, moj izbor je pao na samsunga... vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113108
Kupio sam ga u optimum računalima za 3030 kn. Zašto baš taj monitor a ne neki drugi? 2 HDMI-a, 26 ", vga i DVI, composit, kartica za proširenje portova i TV tuner, DTV i običan u njemu. Kao što mi mini služi kao hub za dodatne diskove, tako mi monitor služi za spajanje raznih stvari, a mogu istovremeno imat spojen i mini i MBP koji sam u međuvremenu uzeo jer mi je MB krepo Eh da, i 1080p je sa 1:1 pixel aspect ratiom, šta znači da ne mjenja (iskrivljuje) sliku za razliku od della ili nekih drugih.
Danas većina monitora ima HDMI ili 2... Pitanje je samo da ima i DVI na njemu, jer slabije verzije monitora imaju samo VGA na sebi, a to malo sux :d
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Riba, VanjusOS, Anonimci (574)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO