07.10.2009 | 12:50
Osobno sam imao isti problem... recimo. Prošle godine sam koristio iMac 20 sa dodatnim 24" Viewsonic monitorom. U međuvremenu sam kupio xbox i igro na monitoru. Monitor je podržavao samo 1080i, ali ne i 1080p. Igre na njmu su izgledale mraq, al nije baš da mi se dalo igrat na njemu. U rujnu sam se preselio u zg i razmišljao šta i kako. Nije mi mrsko imati 2 monitora, no s obzirom na to da ću se sljedeće godine seliti počeo sam razmišljati šta uzeti. Pošto sam već imo macbook, odlučio sam se na minija sa biga$$ monitorom. Nakon mjerkanja i prosuđivanja šta uzeti i omjera novca/dobivenog, moj izbor je pao na samsunga...
vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113108
Kupio sam ga u optimum računalima za 3030 kn. Zašto baš taj monitor a ne neki drugi? 2 HDMI-a, 26 ", vga i DVI, composit, kartica za proširenje portova i TV tuner, DTV i običan u njemu. Kao što mi mini služi kao hub za dodatne diskove, tako mi monitor služi za spajanje raznih stvari, a mogu istovremeno imat spojen i mini i MBP koji sam u međuvremenu uzeo jer mi je MB krepo
Eh da, i 1080p je sa 1:1 pixel aspect ratiom, šta znači da ne mjenja (iskrivljuje) sliku za razliku od della ili nekih drugih.
Danas većina monitora ima HDMI ili 2... Pitanje je samo da ima i DVI na njemu, jer slabije verzije monitora imaju samo VGA na sebi, a to malo sux :d