23.11.2009 | 11:42
Nakon nešto više od dve godine zujanja na mekbuku jutros se pointer pretvorio u konstantin rotirajući "indikator napretka" iliti "progress indicator" kako to službeno tvrdi support.apple.com.. nije prvi put da neka aplikacija zaglavi, ajmo bit iskreni nije ni prvi put da sam morao napraviti force shutdown (problemi s baterijom i punjenjem na 10.4.x koji su kasnije nestali), no ovaj puta nakon poznatog, no rijetkog zvuka startupa (rijetko sam gasio mekbuk, večinom je bio u sleepu, resetirao se uglavnom samo od updejta do updejta), pojavila se ikonica foldera s treperečim upitnikom. Nebudi lijen, rekoh sam sebi, na drugom kompu proguglao i proejplao sam značenje i ustanovio da ili a) os x je yaboravio svoj startup disk (problemi poznati redakciji na starijim inačicama os x-a ili 9-tke) ili b) HD je rekao svoj poslijednji 010010110..
Probao sam podignuti sa startup diskom disk utility, no HD-a nema, probao sam reinstallirati os x, no lijepo me upozorilo da nemogu jer,pogađate HD-a nema a mekov system profiler je lijepo naveo, također pogađate, da HD-a nema. KAko nitko nije otvarao moj mek zaključio sam da je HD ipak unutra ali da nešto drugo nije uredu (Sherlock mi je neki dalji rod).
Nakon ovog kratkog uvoda pitanje je slijedeće:
ŠTO I KAKO DALJE; JA NEMOGU BEZ NJEGA, DA LI JE TO KRAJ SVIJETA KAKVOG SAM POYNAVAO, DA LI JE TO 2012 2009e?!
Uglavnom, zanima me da li je netko od korisnika imao sličan slučaj?, da li dati mek na servis i kaj očekivati (cijenovno) ili samo kupiti novi HD, i napraviti restore (timemachineov bekap čeka na externom drajvu), da li u slučaju kupnje novog HDa (pretpostavljam u nama omiljenom powerkomu ili kako se već yove), možem očekivat i poboljšanje specifikacija gigajbajtaže?
KArakteristike Meka su MacBook bijeli godina rodjenja 2007, srednji model (120GB HD), os 10.4.x apdejtan na 10.5.x
lijepi poydrav i hvala na utrošenom vremenu,
Ivan