29.11.2009 | 15:38
Kad se već radi o misterijama imam još jednu !
U topicu o mailu sam o tome započeo a radi se izgleda o HDu. Naime, zezao me mail a i htio sam povećati kapacitet Time Capsule sa diskom od 1TB što nema veze s mailom, ALI ?
Sada mi je mail proradio, te radi izlaz iz t-coma i vipa sve da je milina, komp se ubrzao, leti.
Otpojio sam TC i Maca spojio na router i rastavio TC da zamijenim taj disk od 500GB i obavio sve, ali nisam još išao spojiti TC nego rastavio iMac i izvadio disk od 250GB te stavio onaj od 500Gb iz TC.
Instaliram OS x 10.6, kao novi početak i zapne odmah na mailu.Em je spor em ne rade izlazi nego samo Gmail, a sve skupa šteka. Disk sam obrisao jedno četiri puta ali ne temeljito s ostalim opcijama nego brzo brisanje ptije nego sam instalirao 10.6. Isprobavao sve živo i mrtvo što sam znao , pročitao, čuo itd ali ništa ne pomaže , stanje isto, da zaboravio sam da je prije i skener na starom Leu radi, na ovom ne.
Malo prije vratio stari disk od 250GB natrag i sve radi super kako sam na početku napisao.
DAKLE? Očito je da je zezao disk od TCa dok je bio u njemu , a zatim kad sam ga premjestio u iMac.
Šta misle Holmesi sa Jabučnjaka o ovom slučaju ?
Žderao mi je živce oko 2 mjeseca i slučajno sam ga riješio, a na Snow Leoparda se još neću prebacit dok ne srede te probleme.
Mogu reći da reinstalacija HDDa nije teška i gotova je polagano za oko pola sata.Za Time Capsule puno brže i jednostavnije.Eto toliko za sada i lijepi pozdrav svima. Za ev. pitanja sam na usluzi. Bok !