imac 27
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

imac 27

30.11.2009 | 01:49
poz svima, posto mi je prvi post da se predstavim, zovem se antonio i iz zga sam:)

e sad, vec 2-3 mjeseca razmisljam o macu al puno mi dat za mac pro sa monitorom 26k kuna i dok nije izaso imac27 nije dolazilo u obzir uzimat imac sa dvojezgrenim procom;)

zanima me kako bi odradjivao posao u after effects-ima, inace mislim da je konfiguracija odlicna, mozda vise rama??
30.11.2009 | 08:46
Citius, Altius, Fortius. Univerzalno pravilo jos od starih latina. Mac Pro je skuplji i brzi komp, definitivno. Ako radis profi, nema dileme. Za sve ostalo je iMAC. Frand u grafickom studiju ima i jedne i druge. Nisam pomogel, samo malo filozofije. Mada onaj quad core mora biti dobar, ja planiram do kraja ili pocetkom sljedece godine ubosti jedan.
30.11.2009 | 10:51
Znaci uzeo bi quad 27"? i5 ili i7?
Vjerujem da bi to radilo fantasticno sa Afterima, ja bi jedino uzeo 8gb rama umjesto 4 i to je to. Problem sa Afterima tj. trenutno svim Adobe aplikacijama je sto opce nisu optimizirani za vece kolicine rama tako da ja recimo u svom Mac Prou imam 14gb rama ali za rad Afteri koriste samo 3 sto je pusiona. Koristi imas jedino kod multiframe renderinga i za to je kao savjet 2gb po jezgri i to radi sasvim pristojno iako nemam pojma kako radi na visejezgrenim win strojevima pa ne mogu bas usporedjivati.
  • campo
  • Posjetitelj
30.11.2009 | 12:05
definitivno ne uzimaj iMac za tu lovu kupi pro stroj i dovoljan ti je za video monitor od 24 recimo samsung 1920x1200 ima ih za 300 400 eura i 5 godina si miran, kad budes pri parama kupi apple 30 incha i to je to, ako budes zaradjivao kupuj ram i diskove,..iMac ce ti biti dobar godinu dvije a onda gotovo
30.11.2009 | 12:49
Quad core iMac 27" za cijenu većeg Apple Cinema monitora niti jedan Mac ne može tući u odnosu cijena/dobiveno. Ako je pitanje može li taj stroj dobro raditi u Afterima - može. I s 4 GB će biti upotrebljiv, a s 8 GB super.

Dakle, ako si na tankom proračunu - samo naprijed. Ako možeš nategnuti za Pro, da, to je najkvalitetenija dugoročna solucija, ali dvostruko skuplja. Trenutno baš i nije najbolje vrijeme za kupovinu Pro (osim dobar polovan) jer se šuška da ćemo u prvom kvartalu dobiti 12 procesorske strojeve, tj. 2x6 jezgri.
30.11.2009 | 14:15
@MoschuS i5 ili i7 ovisi kolko se mjenja cijena sa i7,ako se priblizi cijeni pro modela onda ne dolazi u obzir:)

@campo sto tocno mislis pod time da ce mi imac biti dobar godinu dvije i onda gotovo?

@dsparic mislis da ce cijena ovih pro modela ici dolje sa dolaskom tih 12 procesorskih?

odma da kazem da ja od tog stroja ne mislim zaradjivati ali za pocetak bi izradjivao one wipe animacije kakve se koriste u sportu za prijelaz na slowmotion. imamo na poslu sony dvs 9000 video mixere ali je nemoguce izraditi pokret objekta sa nekim lightom i da to izgleda pristojno:(

ako ce me pro sluziti sljedecih 5 godina onda se isplati svakako iako sa cinemom 23 nije neka sreca na prema 27inca imaca ali sta je tu je. imam jos mjesec dana za razmislit.
  • campo
  • Posjetitelj
30.11.2009 | 16:18
da se bavim samo grafikom ne bi se dvoumio niti malo ,..kupio bi iMac sedmicu (dovoljna su i 4 gb rama) radi monitora veličine i kvalitete,..ali video je sasvim nešto drugo i zahtijeva pro stroj svakako,..a zašto ne bi zarađivao? pa makar samo s vremena na vrijeme da otplatis tu igracku,..
zasto kazem godinu dvije zato jer su iMacovi ograniceni u nadogradnji naspram pro strojeva u koje mozes uvijek ulagati po potrebi (ja sam uvijek za opciju kupi najjeftiniji pro a onda polako ulazi kad treba,..tako radim vec 12 godina ( radi se o 4 5 strojeva od g3 preko g4 pa power g5 i napokon intell,..) nikad me nije iznevjerila takva strategija
01.12.2009 | 00:16
Cijene kod Applea službeno nikada ne idu dolje, uvijek stari modeli nestanu (obično vrlo brzo), a novi se pojave po istoj cijeni, ali boljih performansi.

Apple je poznat po tome da ima nevjerojatno male zalihe i "just-in-time" skladišta i dobavu. Naravno, uvijek se dogodi da negdje "zapne" starih modela na zalihama i onda se oni mogu dobiti po nižim cijenama. Evo, kod pojave zadnje generacije tako se moglo kupiti sjajni 8-core 2.8 GHz po cijeni znatno sporijeg novog modela.

Dakle, da, moguće da će ih biti, ali je isto tako moguće da će sve "planuti" u par dana i da će biti teško doći do starog modela u tom trenu.
01.12.2009 | 08:22
Kakvi godinu-dvije. Opce je poznato da programi debelo kaskaju za racunalima. Zastaril bu tek onda kad programi u kojima radis pocnu iskoristavati 100% racunala. Ako se igras uzmi PS3.
01.12.2009 | 11:06
Zabac je u pravu. Ja NAJNORMALNIJE ovog trena radim na powerbooku G4 na 1.33 GHz. Vrti se gore 10.5.8 i sve radi bez ijednog štuca...
Nije za obradu videa, ali je bitno stariji od dvije godine.......
01.12.2009 | 12:19
Slobodno uzmi iMaca 27". Zašto? Po brzini je tu negdje sa low end strojevima, pa još ako uložiš u brdo rama i eksternog diskovlja, miran si.

A najveći je plus što ti taj iMac za godinu dvije, sigurno bude otplatio svoju cijenu, a vjerojatno i zaradio za dodatni novi Mac Pro (ako zatreba) - a onda taj iMac od tada nadalje možeš koristiti kao dodatni stroj ili čak samo kao monitor!

To je ono što me najviše oduševljava kod njega, za 5-6 godina, on će i dalje biti upotrebljiv, makar kao monitor
  • campo
  • Posjetitelj
01.12.2009 | 16:41
Tko god koristi Motion ozbiljno ili AE mora imati pro stroj
01.12.2009 | 21:49
Hvala svima na odgovorima, sad bar otprilike znam sta mogu ocekivat od kojeg maca.

iako je ovo stvarno logicno i mozda najbolja opcija za ubuduce kao sta su decki rekli

campo je napisao:
ja sam uvijek za opciju kupi najjeftiniji pro a onda polako ulazi kad treba,..tako radim vec 12 godina ( radi se o 4 5 strojeva od g3 preko g4 pa power g5 i napokon intell,..) nikad me nije iznevjerila takva strategija

vjerojatno cu se odlucit zadnji cas kad sjednu pare, glavno da dodje na stol nesto sta ne vrti win i vec ce bit bolje:)
01.12.2009 | 22:04
Inače, ako mislis kupovati iMac 27" duo-core kod nas u Hrvatskoj, strpi se - ptičica mi je šapnula da Jabučnjak i Kreativni odjel spremaju posebnu akciju za Jabučnjak članove s cijenom bez konkurencije...
01.12.2009 | 22:15
dpasaric je napisao:
Inače, ako mislis kupovati iMac 27" duo-core kod nas u Hrvatskoj, strpi se - ptičica mi je šapnula da Jabučnjak i Kreativni odjel spremaju posebnu akciju za Jabučnjak članove s cijenom bez konkurencije...

Požurite s akcijom da ne odem pazariti negdje drugdje! BTW nadam se da će biti veći popust od edukacijskog 3% kojeg već imam
01.12.2009 | 22:43
dpasaric je napisao:

Ne mislim kupovati (nazalost) ali svaka cast na ovome!
01.12.2009 | 23:03
Daleko više od 3%, bit će bez konkurencije u Hrvatskoj!

Više informacija uskoro kada krenemo i sa službenom najavom iPartyija.

P.S.
Uvjet je da osoba uredno registrirana na Jabučnjaku barem tjedan dana. "Botove" koji se prijave u zadnji tren i onda žele iMac po super cijeni ne prihvaćamo!
01.12.2009 | 23:30
vidio sam jedan oglas na mackorisniku

www.mackorisnik.com/forum/viewtopic.php?...p;t=9040&start=0

jel to macpro starije generacije? sta mislite o ponudi?
02.12.2009 | 00:07
dpasaric je napisao:
Daleko više od 3%, bit će bez konkurencije u Hrvatskoj!

Više informacija uskoro kada krenemo i sa službenom najavom iPartyija.

Baš me zanima što će to biti!
02.12.2009 | 00:47
EDU popust je 5%.
a ako si član iKnow kluba - 10 %.

moramo se malo reklamirati
02.12.2009 | 00:54
Cijena za taj Mac Pro s 30" je odlična.
02.12.2009 | 02:33
jel se ono nova 27-ica može koristiti kao monitor, da se na nju prikopča npr. PlayStation i sl.?
02.12.2009 | 04:14
U praksi baš i ne, ima način, ali s nekakvim skupim adapterom. Nema fore da uzmeš HDMI i samo ga upikneš u iMac i da to radi.

Inače, IMHO, uz sadašnje cijene velikih LCD i plazma TV-a više uopće nema opravdanja zamarati se time... za svega par tisuća kupuju se mrcine od 42-50"... cijene su pale na trećinu prošlogodišnjih.
02.12.2009 | 09:25
Davore, poanta je u prostoru, više nego u cijeni.
02.12.2009 | 10:13
A i nije bas "par tisuca", jedino ako Davor misli na eure
Pristojan 42" lcd je barem 7k kuna tako da bas i nije sitnica, plazme jesu u pravilu jeftinije (ne racunam Kuro i sl.) ali rijetki kupuju plazmu za igranje na konzolama. Steta za 27icu jer je dobar monitor i meni bi dosao u obzir bas da ima hdmi input jer trenutno na stolu imam 20" imac, ps3 i 26" samsungov tv i bilo bi mi odlicno da se mogu rijesiti telke.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Riba, smayoo, VanjusOS, Anonimci (492)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO