AirPort Express
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AirPort Express

11.12.2009 | 22:39
Ne uspijevam konfigurirati AirPort Express da mi se spoji na već postojeću WLAN mrežu (Vip HomeBox) i da mi streama glazbu na kućni stereo. Expres je iz 2004, Mac je MBP Unibody sa Snow Leopardom i svim Update-ima.
Expressov instalacijski CD ne pomaže jer mi Installer kaže da već imam noviju verziju iTunesa, pa sve radim kroz ”običan” AirPort Utility. On niti ne vidi Express dok ga fizički ne resetiram. Onda ga ulovi, krenem konfigurirati, odaberem mrežu na koju se spajam i na kraju mi javlja grešku -6753.
Ne znam što bih mogao probati, pa ako netko ima kakvu ideju...

Evo i ScreenShota:
Screen_shot_2009_12_11_at_9.png
12.12.2009 | 12:27
Probaj prvo Spajanje Airport Express i žični ADSL modem u 10 koraka
pa zatim “... uspijevam konfigurirati AirPort Express da mi se spoji na već postojeću WLAN mrežu (Vip HomeBox) i da mi streama glazbu na kućni stereo.“

Spajanje Airport Express i žični ADSL modem u 10 koraka
1. Piključite na napon i spojite kabel ADSL žičnog modema na Airport Express također uključite na napon i ADSL modem
2. Odite u Applications i otvorite Utilites i otvorite AirPort Utility
3. S desne strane pronaći će se slikom Airport Express i pritisnite “tipku“ Manual Setup
4. U gornjem dijelu slikovno AirPort, a ispod izaberite Base Station
5. Upišite Airport Express ime i lozinku i postavite kvačice na Set time automaticalli i Allow configuration over Ethernet WAN port
6. U gornjem dijelu slikovno AirPort, a ispod izaberite Wireless
7. Upišite naziv mreže, izaberite Radio Mode 802.11b/g compatible, Channel izaberite Automatic, Wireless Security (npr. WPA/WPA2 Personal), upišite lozinku pod Wireless Password i stavite kvačicu na Remember this password
8. Pritisnite “tipku“ Update i pričekajte da sve “odradi“.
9. U gornjem dijelu izaberite slikovno Internet, a ispod pod Internet Connection izaberite Connect Using: PPPoE, dalje upišite Accont Name: npr. vskocil1@htnet-dsl, također upišite i Password i Verify Password.
10. Konačno pritisnite “tipku“ Update i pričekajte da sve “odradi“ i to je to.
12.12.2009 | 23:27
Hvala na 10 koraka... Napravio sam sve kako tamo piše, ali opet nešto ne štima. Dovijem ovu poruku:
Screen_shot_2009_12_12_at_10-654e30d7cdc15d760af03b740e551387.png
12.12.2009 | 23:30
Kad zatim stisnem OK, onda u sljedećem scaniranju niti ne nađe AirPort Express:

Osim toga, one upute opisuju spajanje Wlan Routera i Expresa žicom. JA bih da ide bežično...

iThanx!
Screen_shot_2009_12_12_at_10-ed5077fe4901924d6ceba96ef8f5053f.png
12.12.2009 | 23:53
I da; sad lampica na Expressu svijetli zeleno, ali ju AirPort Utility (kao ni iTunesi) ne vidi...
13.12.2009 | 18:27
U koraku 9. U gornjem dijelu izaberite slikovno Internet, a ispod pod Internet Connection izaberite Connect Using: PPPoE
probaj Connect Using: Ethernet
13.12.2009 | 19:23
Ovo je prenevjerojatno. Već tri dana se bezuspješno vrtim u krug s ovim Expressom... Konfiguracija uglavnom pukne kad mu pod Wireless dam da se spoji na već postojeću mrežu. U padajućem izborniku odaberem mrežu, upišem password i onda se onaj kotačić vrti minutu dvije i javi mi onu -6753 grešku.
Inače, AirTunes ne radi ni prije toga, dok je još sve "OK" i svijetli Green Light.

Nisam ovo očekivao od Apple-a. Nešto što je trebalo trajati tri minute (kao sve druge bežične Mac mreže koje sam do sad složio) traje evo već tri dana i još se ne vidi kraj. Uopće više nemam nikakvu pametnu ideju što bih mogao pokušati da natjeram ovo čudo da radi...

Molim vas, ako je netko imao iskustva s Expressom da mi se javi
  • Orhan
  • Posjetitelj
13.12.2009 | 20:30
Ja imam isti problem, zvao sam Apple i oni su pokusali da pomognu al na kraju se ispostavilo da nije problem ni u AirPort Expressu ni u iMacu vec u modemu. Trebas iskljuciti modem iz struje najmanje pola sata, i onda pokusaj opet. Sretno.
13.12.2009 | 22:58
Kako se toga nisam sjetio!! Hvala brate, spasio si me. Nakon 15 minuta ”hlađenja” HomeBoxa i bez ikakvog novog unošenja postavki Express je proradio i to full: AirTunes AirPrinting i sve!! Unbelievable!!

iThanx obojici još jednom!
14.12.2009 | 13:23
Koliko puta su rijesenja pred nosom, samo ih ne mozemo prepoznati. Ja mislim da se to zove iskustvo.
  • Orhan
  • Posjetitelj
14.12.2009 | 18:38
Hajde sad pokusaj ti meni da pomognes Povukao sam 4000 slika iz Iphotoa na desktop, krug se zavrtio i evo tri dana se vrti, ne mogu nista da uradim. Finder ne mogu da otvorim, ostale programe otvaram ali sve ide jako jako jako sporo. Gasio sam ga i palio ali ne pomaze.
14.12.2009 | 21:09
Što kaže Activity Monitor?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rusty, smayoo, VanjusOS, Anonimci (459)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO