Imac zaledio
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imac zaledio

13.12.2009 | 12:23
Hitno mi je potrebna pomoc.Sinoc sam imao goste i dao sam sjeci da se igraju igrica na mac-u.I igrali su se dok sve nije zaledilo.Ostavio sam ga tako dok oni nisu otisli,restartovao ga i kad sam ja pokusao na nekom sajtu da upisem lozinku sa brojevima ,zaledi mi mac.Ne skroz ali ne mogu vise klikati misem na stranici niti mogu programe otvoriti.Spaces mi rade ali nista vise od toga.isao sam na provjeru hd_a i tamo mi javlja error,i kad sam pokusao recovery preko externog hd-a javlja mi da ne moze.izgleda da cu ga morati ponovo reinstalirati.Sad pisem sa kloniranog SL-a i sve je u redu tu.evo poslat cu i sliku da vidite sta mi javlja.
i usput kako da sad ako ponovo instaliram OS da sve vratim kako je bilo,jer mi se neda ponovo sve programe traziti po netu..A jos vaznija mi je muzika na itunesu.
13.12.2009 | 12:34
Nisam baš jak u flamanskom, holandskom ili koji je to već jezik... Što to točno piše?
13.12.2009 | 12:36
kaze da ne mogu recovery uraditi.Imam rezervni od na externon hd-u.i kad preko njega uradim kontrolu javi mi da imam greske.dole kad kliknem na herstelen(recovery) javi mi da ne moze da se aktivira.
13.12.2009 | 13:15
Prijateljski savjet je da ipak koristiš engleski, ovako ti od nas malo tko može pomoći. Bas zbog ovakovih slucajeva. Ipak nadam se da će ti netko pomoci. Sretno !
13.12.2009 | 15:14
ok ali sta cu kad koristim holandski.pokusat cu sljedeci put.usput,rijesio sam problem s tim da sam stavio dvd SL-a i uradio backup na datum od prije dva dana.Sad radi ko doxa.Samo idem provjeriti sada hd.javim ako bude kakvih problema.
13.12.2009 | 15:34
Super !
13.12.2009 | 15:43
HD je ok.Samo me sad zanima kako je do toga doslo.Nesto je u vezi sa tastaturom bilo.jer cim pocnem sifu ukucavati s brojevima on zaledi.znaci slova idu normalno samo brojevi su bili problem.imam veliki upitnik iznad glave
13.12.2009 | 16:18
Neću ti pametovati, ali sad znaš zašto ja djecu ne puštam iMacu.
Za igranje imaju PS ili PC ili se ne igraju.Čini mi se da postoji mogućnost i da se osiguraš, da blokiraš pristup osim za igranje. Ja se ne igram, nego unuci, ali nisu kod mene, pa me to ne dira. Raspitaj se kako se to radi, za ubuduće.
13.12.2009 | 17:17
ma blokiran im je od juce mac za igranje.
13.12.2009 | 23:34
Nema potrebe za tako radikalnim mjerama. Za to postoji supervised user account kakav sam ja napravio svojoj djeci. Svakom s drugačijim dozvolama, sukladno uzrastu. Koriste Maca, igraju se, crtaju, dopisuju, skypaju, ali ne mogu napraviti nikakvu štetu.
14.12.2009 | 00:12
jos kad bi mi objasnio kako da ga napravim.Ali u svemu me vise zanima kako je do toga doslo.A sad mi je jos nesto palo na pamet.Juce,malo prije toga sam instalirao novi usb overdrive.Da li je moguc nekakav bug i njemu?
14.12.2009 | 11:23
Što je USB overdrive?

Što se tiče supervised accounta, idi u System Preferences, User Accounts, klikni na plus za dodati account i onda odaberi za tip accounta da je "supervised" te klikni na parental controls za fino podešavanje što se smije, a što ne.
14.12.2009 | 11:47
Usboverdrive je 3rd party driver za miseve, nesto kao i SteerMouse. Odlicni driveri za sve nas koji se nikako ne mogu naviknuti na defaultno OSXovo ponasanje misa i za sve one koji imaju miseve koji nisu bas podrzani u sistemu.
14.12.2009 | 18:27
MoschuS je napisao:
Usboverdrive je 3rd party driver za miseve, nesto kao i SteerMouse. Odlicni driveri za sve nas koji se nikako ne mogu naviknuti na defaultno OSXovo ponasanje misa i za sve one koji imaju miseve koji nisu bas podrzani u sistemu.

Eto objasnio si sta je USB overdrive.Ja sam prezadovoljan s njim,jer se nikako nisam mogao navici na sporost misa.A sad idem napraviti drugi account za djecu da se mogu igrati.
14.12.2009 | 20:12
scarface32 je napisao:
... jer se nikako nisam mogao navici na sporost misa.

Ne razumijem što je sporo na mišu? Pokret, odaziv ili nešto treće?
14.12.2009 | 21:30
josko mis se pod OSXom jednostvno ponasa drugacije nego pod Win, to je jedna od rijetkih stvari koje nisam uspio probaviti. Pod OSXom imas samo jedan slider "tracking" a pod Win uvijek imas dva tj. brzinu i akceleraciju. Ja bez dva nemogu namjestiti misa da mi odgovara nikako i ne pusim one price kako je pod OSXom to bas super jer ako polako micem misa on ide polako a ako trznem onda ide brzo jer sam sebi izgledam kao da imam napad epilepsije dok radim sa defaultnim driverima.
14.12.2009 | 21:54
Tako je i kod mene.Zato je tu USB ovedrive koji je prioglasen jednim od deset najboljih softvera ove godine za mac os.

www.macworld.com/article/145043/2009/12/gemsoftheyear.html
14.12.2009 | 22:29
Kako se ono kaže - da sam jučer umro, ne bi ovo znao...

Nemam blage. Meni miš na Macu radi super. Nakon 2 h korištenja osjećao sam se kao da sam se rodio s njim. Na Win uvijek gnjavaža da ga podesim da budem zadovoljan.
14.12.2009 | 22:35
Smayoo snimi ga,i ako ti bude trebao serijski javi se na pp.Vrijedi ga probati
14.12.2009 | 22:42
Hvala na ponudi, ali, kako rekoh, meni je miš na Macu super ovakav kakav jest.
14.12.2009 | 22:56
@MoschuS hvala na objašnjenju
Nikada se nisam previše družio s Windowsima, a ni igre mi nisu jača strana pa ove finese, kao i smayoo, nisam znao. Original driver i Mighty Mouse odgovara mom načinu korištenja računala pa sam s njim zadovoljan.
27.12.2009 | 10:54
Opet ja:( Jutros kad sam startovao mac dosao je samo do jabuke i tu zaledio .Znaci ni makac dalje.Ugasim ga na tipci iza i ponovo upalim i onda se normalno starovao.Provjerim HD tamo mi kaze da je sve ok.Da li treba ovo da me zabrine ili da se pravim kao da se nista nije desilo.Inace ovo je prvi put da mi se to desilo.Ima li jos kakav prigram da provjerm sve komponente u njemu?
27.12.2009 | 11:25
Ovaj hang upućuje na to da bi ti hard mogao uskoro postati rahmetli. Neki sektor mu je vjerojatno u banani i sad možeš očekivati da će stvar krepati u dogledno vrijeme. Na žalost, hard je potrošna roba (Smayoo ti može reću sekundu kad bude krepal ako mu predočiš što, kada i koliko radiš na kompu;) ) i napravi lagano back up, ako nemaš time mashine i polako se pripremi na to kaj slijedi. Možda bude ubrzo, a možda se tak bude vuklo još mjesecima....
27.12.2009 | 11:27
Edit: često ove opće provjere harda prođu, ali trebal bi nabaviti specifični test proizvođača harda koji ga temeljito prerošta i on onda nađe grešku koju obični programi ne mogu. Pogledaj u system profileru koji hard ti je unutra i onda na stranicama proizvođača probaj naći test baš za taj uređaj...
27.12.2009 | 11:52
e jesi me utjesio djuro.sad mu je negdje istekla godina ,sto znaci da nema vise garancije.idem sad traziti taj test.
27.12.2009 | 11:56
izgleda da je ovaj

Seriële ATA, 250 GB4, 7200 rpm

gdje mogu naci test za njega.ja ne mogu ni pomocu googla.
27.12.2009 | 12:43
Ne zamaraj se provjeravanjem, radi redovno backup i budi spreman na kupovinu novog kada dodje do tog trenutka. Kod hardova nije pitanje hoce li krepati, nego kad ce.
27.12.2009 | 12:53
ma evo gledao sam cijene preko ove stranice www.ifixit.com, ali me zanima da li ga naprimjer mogu odnijeti u servis i da im kazem sta mi se desilo.Ovdje u nl. izgleda da, iako apple daje samo godinu garancije ,prodavnice gdje se prodaju daju jos godinu.meni je u novembru istekla godina i sad kontam da li da ga odnesem u prodavnicu i kazem da mi je samo jednom zaledio ili da sacekam da sam rikne pa ako nije tesko da kupim drugi hd i sam ga zamijenim.na ovoj stranici je oko 100 dolara a ima i objasnjenje kako da ga zamijenim.
i jos pitanje da li ako mi rikne unutrasnji ,mogu mac startovati sa externog?na externom imam kloniran mac os.
27.12.2009 | 12:55
Mozes ga pokrenuti sa externog. Na tvojem mjestu ne bi se zamarao servisom ako se taj problem ne bude pojavljivao ucestalo.
27.12.2009 | 13:09
ma jutros je prvi put.Ma sad sam se malo smirio kad sam vidio da i alternativa da ga sam zamijenim nije toliko teska i skupa.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, Anonimci (637)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO