13.12.2009 | 16:53
Zapravo, da se dopunim; tipkovnicu biraš kod naručivanja; možeš dobiti Hr ili US. S ovim kompom dolazi bluetooth aluminijska uska, ali, ako želiš, kao nocost option možeš naručiti i onu s numpadom, širu (nisam ziher, ali mislim da je tak) i dobivaš i magic mouse.
iMac se dogradiv po pitanju memorije, ostalo je već puno teže. Hard ili optiku zamijeniti može samo jako strpljiv, pedantan i verziran sam-svoj-majstor. Grafulja? Bojim se da njena zamjena neće ići. Tu nisam baš doma, nek odgovori netko od pametnijih, kakvih je pun forum. Znam da je problem s prepoznavanjem grafičke od strane sistema pa ne radi samo tako ubacivanje neke druge, a nisam ziher da bi ju uopće i mogel samo tak metnuti unutra. iMac nema PCI slot, a mjesta unutra baš i nema: to je defacto laptop koji je okrenut za nekih 90 stupanja i nasađen na onu nogu..
Ako misliš dograđivati hardver, onda je macpro puno bolji izbor, ali i skuplji..
No, ako se radi o switchu, onda se sjeti slogana: think different! Mac je komp koji kupiš, raspakiraš (oduševiš se u procesu, vjeruj mi!), uštekaš u struju i za dvije minute sve radi i počneš ga koristiti. Tu i tamo dogradiš sistem, eventualno napreduješ s njim i dodaš memoriju ili ubaciš veći hard, ali ne roštaš po njemu non-stop! On jednostavno radi i to je to. Nema sranja s virusima, nema drama kad se nekaj seli ili radi upgrade sistema na novi...
Zato, uživaj u novom kompu i pusti piceke i šarafljenja....