Bluetooth Mouse & Keyboard i Bootcamp / Monitor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bluetooth Mouse & Keyboard i Bootcamp / Monitor

16.12.2009 | 21:49
Bok, imam macbook White i
trebao bi na mac instalirati i windowse zbog jedne simulacije i usb hardware-a; no planirao sam uzeti bezicnu tastaturu i novog miša...

zanima me kakva su vaša iskustva u radu pod windowsima sa tim bluetooth uredjajima.

Druga stvar je da sam razmisljao uzeti eksterni monitor, svakako mi je Apple Cinema 24" upala u oko,
ali postoji li po vama neka jeftinija alternativa (24" pa na dalje)

hvala
Bojan
16.12.2009 | 22:06
Ne znam kako Apple bežična tastatura i miš rade pod Windowsima, ali ako je driver za njih napisan podjednako traljavo kao i za trackpad, onda rade očajno. Ja sam sebi uz MacBookPro pribavio Logitechov bluetooth miš i on radi odlično, i pod MacOS, i pod Windowsima.
17.12.2009 | 00:19
Evo ja sam jucer stavio win xp na macbook i koristim alu bezicnu i mighty mousea i nemam nikakvih zamjerki za sada. Nije proslo dugo vremena za neki bolji review, ali stvarno mislim da nece biti nekih problema. Fasciniralo me to sto je bluetooth tipkovnica radila za vrijeme instalacije windowsa mozda je to normalno, ali meni je bilo fascinantno.
17.12.2009 | 08:48
Apple kakav je, sve mogucnosti periferija imaju punu funkcionalnost samo pod OSX-om. Meni recimo ne radi horizontalni skrol na misu (vertikalni radi). Valjda je i s trackpadom ista situacija. Sto je u jednu ruku i logicno, valjda. Jos gora sivar je s onim eksternim DVD-om za Air. Radi navodno samo sa server minijem ( i airom naravno).
Mada postoje nezavisi developeri (kako mi je to ruzna rijec) koji razvijaju programcice za hardveraj, pa se more i tako rijesiti problem.
17.12.2009 | 10:36
Hvala, za 2-3 sata vikendom kad mi zatrebaju windowsi mi se neda prikopcavati drugu tastaturu i misa, pokusavam smanjiti broj kabela na stolu. Aplikacija ne radi dobro pod virtual machinom, a wine nema jos podrsku za joysticke

Mozete mozda preporucit kakav monitor koji bi bio jeftinija alternativa Cinema 24"?
17.12.2009 | 11:20
Ja dosta gledam u monitore razne i nisam vidio nijednog koji je bitno jeftiniji od Cineme, a da ima tako dobru sliku. Dakle, ovisi o tome što ti je važno.

Ako te prosječno dobra slika zadovoljava, Samsung je prosječno dobar monitor za prosječno dobru cijenu...
17.12.2009 | 20:52
Nisam dovoljno pametan sto uciniti, dvoumim se jer Apple cinema dode 5800kn, a Samsung je u prosijeku oko 1800kn...

No kako sam se rijesio desktop pc-a razmisljao sam malo i o iMacu pa na kraju skuzio da je meni jos jedno racunlo ne treba kad ionako 90% vremena sam na macbook-u ( imam stariji model white 2.4), eventualno veci ekran sa tastaturom i misem da povremeno mogu ugodnije raditi.

No dvoumim se jer malo prije sam vidio ovu sliku i kad vec dosta vremena provodim na tom racunalo moram priznati da bi volio da i moja radna povrsina ovako izgleda...

17.12.2009 | 22:45
Da ja imam radnu sobu koja cijela tako izgleda, i ja bi vjerojatno htio da moja radna površina tako izgleda.
18.12.2009 | 02:49
Instalirao sam jednom klijentu XP i Apple Wireless Keyboard i Wireless Mighty Mouse su radili okej, ali trebalo im je malo više za aktivaciju nego pod Macom. Danas sam prvi put na jedan iMac instalirao Windowse 7, ali nisam isprobavao BT periferiju.
18.12.2009 | 13:59
Imam na iMacu instalirane XP i Win 7 i Logitech V470 Bluetooth radi bez problema. Instalirani su njegovi drajveri jer od OS Xa mu ne podešavaju kao originalni.
Pozdrav !
19.12.2009 | 14:53
bpremus je napisao:
Nisam dovoljno pametan sto uciniti, dvoumim se jer Apple cinema dode 5800kn, a Samsung je u prosijeku oko 1800kn...

Puno je to, no s druge strane - dobiješ kameru, zvučnike, usb hub i sve to na JEDNOM kablu koji spojiš u MacBook. (jedan kabel koji ima tri glave, ako ćemo sitničariti).

Sama komocija kojom ćeš donijeti laptop, metnuti ga na stol i spojiti tri kabla od monitora u njega, te onda dobiti i napajanje stroja i dodatni ekran i sve ostalo, to vrijedi barem 1500 kn! To što je Apple i što se uklapa u Apple filozofiju je još 1000kn Znači, moraš sebe uvjeriti da li ti je za preostalih 1500kn taj monitor dovoljno bolji od Samsunga?
19.12.2009 | 16:54
Hoćeš reći da se MacBook i napaja s monitora? Ne treba napajač?
19.12.2009 | 18:38
Googlam za Apple Cinema 24" pozitivne i negativne stvari, ispravite me ako sam nesto krivo vidio, taj monitor je radjen bas za macbook, procitao sam da trazi macbook novije generacije, to me malo buni, jer spominju Macbook Air i Macbook pro, a ja imam Macbook White 2.4 sa Intel X3100 karticom... ima miniDVI sa strane pa pretpostavljam da bi monitor trebao raditi normalno,
a sad racunica

Apple cinema ima
web kameru, zvucnike, 3 usb porta, napajanje za laptop; predobar dizajn

Apple punjac 750kn
kvalitetniji USB hub oko 200kn
kvalitetnija USB kamera oko 200kn (iako kamera mi ne treba jer ce ionako Track IR doci na monitor)
DVI > Micro DVI konverter oko 150kn
24" Monitor oko 2000kn

3000-3500kn

sto je jos uvijek 2000-2500kn manje

Razlika je recimo sto jedan Samsung ili Dell daju 3 godine jamstva, dok apple samo godinu dana, mozda da su to digli na 3 ne bi razmisljao.
19.12.2009 | 19:14
Pa ova nova 24" Cinema ima Mini-DisplayPort.
19.12.2009 | 19:44
@ smayoo: www.apple.com/displays/features.html
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Riba, VanjusOS, Anonimci (704)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO