29.12.2009 | 10:27
Pozdrav svima..
Imam MBP Late 2008 kakvih 5 mjeseci na kojem nisam radio nikakve zahtjevne taskove po bateriju do nedavno kad sam isao isprobati kako radi 9600 gt za igre
Praksa je bila da bih za vrijeme igranja skoro do kraja ispraznio bateriju, a zatim ga stavio na punjac dok se skroz ne napuni. Ostavio bih ga na punjacu u vecini slucajeva, no nekad bih ponovno iskljucio punjac i pustio da mi posise bateriju (da se vrte ciklusi - trenutno na 100)..
Jucer za vrijeme igranja na bateriji dobio sam iznenadni black screen i mrtav kompjuter (kroz kakvih pola sata).. rebootanjem sam ustanovio da mi je battery health pao na 28% (od prijasnjih 98%) sto je uzasavajuce iskustvo..
Na webu sam naisao na slicne topice, i kako SL ima dosta poveznica sa "Service Battery" obavijesti, no svejedno mi puna baterija traje maksimalno 1 sat i ne vidim kako bih to rijesio softverskim dotjeravanjem....
Eto zanima me kakva su iskustva i savjeti u vezi ovog problema, i mogu li se obratiti apple servisu, tj hoce li li mi zamijeniti bateriju for free na garanciju???
Mozda na kraju i nije iz vedra neba, mada smatram da bi ta baterija morala biti dorasla svim zahtjevnijim taskovima, pa sam malo i razocaran...
Svaka pomoc je dobrodosla