iMac 27", problemi sa isporukom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 27", problemi sa isporukom

07.01.2010 | 12:00
Vidim da se previse ne spominje na nasim forumima problematika oko isporuka iMac 27". Narocito i5 i i7 modela.
Ja sam narucio i5 iMac jos 25.11.2009 i uredno ga uplatio.
Do sada niti iMac-a niti informacija..

Reselleri u Austriji i Hrvatskoj kazu da jos niti jedan nije dosao do njih, a kada ce... ne zna se..
07.01.2010 | 12:46
Ja svojeg i7 narucio jos prije tebe, tj. 16.11.
Isto tak neznaju tocan datum isporuke, kao do kraja ovog mjeseca bi trebalo doci. Rekli su mi da je potraznja za ovim novim modelima ogromna, da imaju daleko najveci broj narudzbi od kad prodaju macove (navodono vise od 100 komada 27" CTO modela).

Najveci problem je u Appleu, oni naime daju prednost i prvo shippaju ljudima koji narucuju s on-line storea, tek onda svim ostalima. Kolko sam gledao po forumima amerikancima stizu u roku 5-7 dana od narudzbe. Izmedu ostaloga zbog problema s ekranima Apple je na 2 tjedna obustavio sve isporuke 27" modela. Upravo zbog svih tih problema bilo bi mi draze da u HR dodu ti "novi", sredeni iMacovi koji bi navodno trebali bit rjeseni tih djecih bolesti koje su se pojavljivale u prvim isporukama.

Vidim da su "obicni" 27" poceli stizat u HR, valjda ce uskoro i ostali
07.01.2010 | 15:12
Svaki korektni trgovac je u startu rekao službenu informaciju koja je glasila "ne manje od 45 dana čekanja", a to može značiti i dva mjeseca čekanja - koliko je bilo zadnji put kada su se pojavili 24" alu modeli. Dakle, "sve je pod kontrolom", samo treba čekati.
11.01.2010 | 11:44
Evo mene zvali jutros da je masina stigla i da ju sutra mogu preuzeti (moraju ugradit jos 4GB RAM-a). S obzirom na sve brzo je i stigla (7 tjedana).
11.01.2010 | 22:57
Big Papi je napisao:
Evo mene zvali jutros da je masina stigla i da ju sutra mogu preuzeti (moraju ugradit jos 4GB RAM-a). S obzirom na sve brzo je i stigla (7 tjedana).

Mozes napisati koji je tjedan proizvodnje ako nije problem?
11.01.2010 | 23:26
budem sutra kad ga raspakiram.
12.01.2010 | 14:35
iz razloga što je u startu očekivana dostava za i7 bila duža nego za i5 uzeo sam [i platio u cijelosti i5]. za i5 je rečeno 35-45 dana čekanja [što je prošloooo], a za i7 oko 55. ispada da je i7 došao u roku, tako da to može biti i problematična serija...

navodno niti jedan i5 nije još došao u naše krajeve. po informacijama nema ih na vidiku...krajem idućeg tjedna bi će se znati za slijedećih tjedan dana
12.01.2010 | 15:36
Moj je shippan 19.12. prema naljepnici na kutiji. Po tome bi ispalo ta je to tjedan 51-2009. Masina je jos u autu, predvecer cu je otpakirat, al uglavnom dosao je u "novoj" ambalazi, kompjuter je oblozen s puno vise stiropora, kutija je deblja i ima 20+ kg. Posto su ugradivali dodatnu memoriju rekli su da su ga upalili i da je sve OK, nadam se da nece biti "zutice".
Ova moja i7-ica je navodno prva koja je stigla u HR, sad kolko je to tocno neznam. i7-ice stizu drugim kanalima i iz druge tvornice tako da su pocele stizat prije i5 modela.
12.01.2010 | 15:38
Meni su danas javili da u cetvrtak stize i7, narucen je 25.11
12.01.2010 | 15:57
za poludit!
12.01.2010 | 16:01
Hajde javite postoji li "žutilo". Baš me zanima jer sam i ja zainteresiran za kupnju.
12.01.2010 | 16:38
Ljudi, pozdrav

Vidim da je tema aktualna pa da javim da je i7 u Finderu plaćen 23.11. i danas su mi javili da je spreman za isporuku.

Javim ako će biti kakvih problema o kojima se pisalo
12.01.2010 | 17:34
i5, i7 ili dual core?
12.01.2010 | 17:50
marijan je napisao:
i5, i7 ili dual core?

Ne znam jel ovo pitanje mene išlo, no i7 2,8 quad

BTW, gdje god sam pročitao i pronašao, RAM moduli s early iMac 24" bi trebali biti kompatibilni s novim 27" (namjeravam od frenda uzeti njegove iz 24" da si on nadogradi na 8GB ) pa može li mi netko to potvrditi?

Sorry za blagi offtopic
13.01.2010 | 00:00
early 2009?

da, kompatiblni su... rnaiji nisu. raniji su 800 MHz, od početka 09 naovamo su 1066MHz
13.01.2010 | 00:25
Da, mi smo danas isto dobili info da nam stiže CTO i7 stroj, a mjesec dana ranije naručeni i5 - izgleda ne! Čudni su putovi Applea...
13.01.2010 | 11:14
Evo preuzeto.

Nisam odveć pratio iteracije iMacova, ali pretpostavljam da je novija (24.12.2009.), kao i pakovanje jer je mase 19 kg (starije je, ako se ne varam, bilo lakše za nekoliko kg)

upalili smo ga u Finderu i nema nikakve mrlje/fleke, ekran nije razbijen i sad jedino još vidjeti onaj high-pitched noise

Z!
14.01.2010 | 04:00
Hm, ocito sam ja noob ali sam mislio, ok izasli su novi imac-ovi dodjem u ducan uzmem si jednog i odem kuci:silly: nisam vidio na netu u niti jednom ducanu stavku "treba cekat" Kad bi trebali bit dostupni na skladistima kod nas? znam da to nitko od vas nemoze rec tocno ali osobna procjena na temelju prijasnjih generacija?
skuzajte me, to ce mi bit prvi mac stroj i ne zelim cekat 40+ dana i onda se skuzi neka greska pa cekaj jos tolko:evil:
14.01.2010 | 08:52
CTO strojevi (tu prije svega mislim na i7) uvijek idu po narudzbi. ostalih kolko vidim vec ima po ducanima i mogu se kupiti (C2D strojevi). kolko sam ja shvatio i5 u principu nije CTO i njega bi trebalo takoder biti al za sad ni jedan nije presel hrvatsku granicu.
14.01.2010 | 10:48
izađu novi macovi - odeš u dućan i kupiš staru seriju ))

ako je bitan upgrade u seriji kao što se desilo prije koji mjesec onda se mora čekati da novi strojevi dođu u naše krajeve.
dealeri zatu u pravilu kažu okvirno vrijeme koliko se čeka, i tu nema velikih odstupanja.

međutim s 27" iMacovima je bilo problema [monitor], pa je u Americi rok isporuke s 4-5 dana povećan na 2 tjedna.
pa ako oni čekaju 2 tjedna... rečenih 35-45 dana [i još delaer kaže da oni vole dodati malo dana za svaki slučaj], u mom slučaju je prošlo. sad jedino mogu kad dođe komp pilati prodavača da mi po zakonu o zaštiti potrošača mora isplatiti kamatu na novce koji su bili kod njega budući da nije isporučio plaćeno u roku od 30 dana. nije neka cifra, pa ću još o tome razmisliti...

možeš otići u dućan i kupiti 21.5" macove. njih ima. 27" DualCore i i5 još nisu stigli do nas. i7 polako dolaze...
ili sačekaj još mjesec-dva, pa će se sve unormaliti.

ipak, nije sigurno da ako nešto ode da će naši dragi zastupnici moći brzo reagirati. ovisno o kvaru.
kad sam uzeo dual G4 867MHz [prvi koji je došao do nas] mojoj sreći nije bilo kraja, dok nakon par mjeseci nije riknuo jedan procesor, pa se moralo čekati navodno iz Amerike da dođe procesor [?!]. budući da me posao i stranke nisu mogle čekati, morao sam reagirati odmah i kupiti G3 iMaca [lampu-jedino onda odmah raspoloživo], i to samo par tjedana prije izlaska nove serije iMacova, pa sam i na tome zgutao novce...

od tada moja preporuka svima koji kupuju Maca - sačekati da izađe nova serija. onda kupiti ili full novo čemu cijena neće pasti relativno brzo, ili kupiti komp iz prethodne serije kojem je dobro pala cijena
14.01.2010 | 22:16
Moj definitivno ima zutilo Za sada nije strasno. Nemam pojma dal da uopce zovem apcom. Po stranim forumima neki tvrde da se s vremenom popravlja, a neki da se pogoršava...
15.01.2010 | 00:04
frki svaka cast ako ces gledati zuti monitor na stroju od 17k kuna
nosi ga nazad iste sekunde
15.01.2010 | 00:29
frki je napisao:
Moj definitivno ima zutilo Za sada nije strasno. Nemam pojma dal da uopce zovem apcom. Po stranim forumima neki tvrde da se s vremenom popravlja, a neki da se pogoršava...

Na kojim se podlogama više primjećuje žutilo? Tamnim, svijetlim?

Očito ću prije kupnje morati osobno otići u Zg i pogledati primjerak te se uvjeriti u (ne)ispravnost.
BTW iMac 24 naručio sam "naslijepo" i nisam imao problema, no uz ove probleme sa "žutilom" to se više ne bih usudio.
15.01.2010 | 01:21
MoschuS je napisao:
frki svaka cast ako ces gledati zuti monitor na stroju od 17k kuna
nosi ga nazad iste sekunde

Cekam da vidim kako ce izgledati po danu, najvise se primjecuje sa smanjenim backlightom, na najjacem se stvarno slabo vidi, medutim max brightness u mracnoj prostoriji je kao da zuris u sunce
Druga stvar je sto koliko vidim postoje velike sanse da dobijem jos goreg, trece na macrumorsu neki tvrde da su im iz apple supporta rekli da se problem moze rijesiti firmware update-om (nesto uvezi kontrolera backlighta na lcd ploci), cetverto nakon skoro 2 mjeseca cekanja ne cekami se ponovno novi stroj, dok dobijem novog vec ce nova revizija biti vani

DrAle je napisao:
fNa kojim se podlogama više primjećuje žutilo? Tamnim, svijetlim?

Očito ću prije kupnje morati osobno otići u Zg i pogledati primjerak te se uvjeriti u (ne)ispravnost.
BTW iMac 24 naručio sam "naslijepo" i nisam imao problema, no uz ove probleme sa "žutilom" to se više ne bih usudio.

Najvise se vidi na svijetlim podlogama, bijela ili siva, do pola je dobro, prema dnu ide sve intenzivnija zuta nijansa. Meni je ovo 6 Mac kojeg sam narucio na slijepo, i prvi koji ima probleme, ne moram reci da sam njega daleko najduze cekao.

BTW evo slika, malo sam pretjerao sa white balance-om, ne znam dal se vidi da nije ista nijansa na vrhu i na dnu.
Prilozi:
18.01.2010 | 00:52
moj imac je također žut sa donje strane. week 51.
u petak ga dobio... očito ga vračam uskoro... prekrasno
19.01.2010 | 17:16
Filexov web - novosti - od 27" iMacova ništa prije ožujka...
Mislim da je svaki komentar suvišan...
19.01.2010 | 19:04
Dobar nacin za obeshrabrivanje reklamacija. Ako ga vratis, cekat ces novoga jos dva mjeseca...
19.01.2010 | 20:24
Mislim da se ovo kod Filex-a odnosi na macove iz "regularne" ponude, tj. na modele koje ce imat na skladistu. oni koju su narucili ce dobit prije (pretpostavljam) posto su 27" modeli (obicni i i7) vec poceli stizat. ne vjerujem da ce sad odjedanput doc do neke stanke u isporuki za vec narucene masine.
05.02.2010 | 09:16
Ja sam uplatio i5 u Filexu prije mjesec dana i jucer mi javili da zbog problema s monitorom idu ponovno u proizvodnju i da ga mogu ocekivati tek sredinom ozujka
16.02.2010 | 15:51
update oko rokova isporuke: početkom veljače počela nova proizvodnja [a i na apple store US su vratili rokove isporuke s 3 na 2 tjedna] pa se okvirno očekuju računala kod nas krajem ožujka. svaki put kad pitam kad će više ili ima li što novo - rokovi se dodatno pomiču )))))
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, VanjusOS, Anonimci (616)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO