14.01.2010 | 10:48
izađu novi macovi - odeš u dućan i kupiš staru seriju
))
ako je bitan upgrade u seriji kao što se desilo prije koji mjesec onda se mora čekati da novi strojevi dođu u naše krajeve.
dealeri zatu u pravilu kažu okvirno vrijeme koliko se čeka, i tu nema velikih odstupanja.
međutim s 27" iMacovima je bilo problema [monitor], pa je u Americi rok isporuke s 4-5 dana povećan na 2 tjedna.
pa ako oni čekaju 2 tjedna... rečenih 35-45 dana [i još delaer kaže da oni vole dodati malo dana za svaki slučaj], u mom slučaju je prošlo. sad jedino mogu kad dođe komp pilati prodavača da mi po zakonu o zaštiti potrošača mora isplatiti kamatu na novce koji su bili kod njega budući da nije isporučio plaćeno u roku od 30 dana. nije neka cifra, pa ću još o tome razmisliti...
možeš otići u dućan i kupiti 21.5" macove. njih ima. 27" DualCore i i5 još nisu stigli do nas. i7 polako dolaze...
ili sačekaj još mjesec-dva, pa će se sve unormaliti.
ipak, nije sigurno da ako nešto ode da će naši dragi zastupnici moći brzo reagirati. ovisno o kvaru.
kad sam uzeo dual G4 867MHz [prvi koji je došao do nas] mojoj sreći nije bilo kraja, dok nakon par mjeseci nije riknuo jedan procesor, pa se moralo čekati navodno iz Amerike da dođe procesor [?!]. budući da me posao i stranke nisu mogle čekati, morao sam reagirati odmah i kupiti G3 iMaca [lampu-jedino onda odmah raspoloživo], i to samo par tjedana prije izlaska nove serije iMacova, pa sam i na tome zgutao novce...
od tada moja preporuka svima koji kupuju Maca - sačekati da izađe nova serija. onda kupiti ili full novo čemu cijena neće pasti relativno brzo, ili kupiti komp iz prethodne serije kojem je dobro pala cijena