WD My Book pokvaren (?)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WD My Book pokvaren (?)

10.01.2010 | 16:49
ljudi, upomoć!
desilo mi se nešto s My Bookom, nadam se da ga nisam sj… tim više što ga imam tek od jučer.

dakle, ovakav je bio redosljed događaja:

nakon što sam ga ukopčao u struju i utaknuo u usb, otišao sam na Disc utility i formatirao ga u FAT da ga mogu koristiti za filmove i muziku u dnevnom.
kad sam ga formatirao, išao sam prebacit jedan folder od 8 GB da ga priključim na tv i provjerim jel radi sve.
tijekom kopiranja tog foldera upalio se T M backup i nakon nekog vremena primijetio sam da je kopiranje stalo na 4.5 MB i ne miče se, a i backup se vrtio dugo bez naznake da će se izvršiti do kraja. zato sam stopirao backup i isključio T M misleći da je on omeo kopiranje.
pošto se i dugo nakon toga kopiranje nije nastavilo pokušao sam stopirati kopiranje (klikom na mali "x" znak za stopiranje kopiranja).
nakon 15-ak min. što se vrtilo "copy stopping…" i ništa se opet nije dešavalo stisnuo sam cmd+alt+esc misleći da ću moći nekako prkinut to kopiranje sa forse quit opcijom, ali mi je dao samo opciju "relaunch" za finder.
nakon što sam kliknuo taj relaunch svi dokumenti na desktopu su mi nestali, a nakon nekog vremena mi je nestao i menu bar, a finder se nije ponovo upalio.
pošto nisam mogao ejectat externi niti išta drugo učinit, nakon narednih 15 min. samo sam izvukao drive iz usb-a.
u tom trenutku sve se ponovo pojavilo, cijeli desktop i finder. kada sam ponovo utaknuo externi prepoznao ga je. na njemu je bio taj neprekopirani folder, ali ga se nije moglo "dirati", bio je onako zasivljen. pokušao sam ga izbrisati, ali nije išlo, reklo je da se ne može izbrisati jer je "still in use".
potom sam otišao u Disc utility i htio izbrisat ili formatirat externi disk. kad sam odabrao "partition" izbacilo je "error: unable to unmount disk", a kad sam išao na "erase" reklo je "cannot alocate memory".
kada sam nakon toga otišao na eject reklo mi je da ne može ejectati jer ne može alocirati memoriju, ako se ne varam. doduše, ponudilo je opciju force quit koju sam odabrao i ejectao ga je.
kad sam ga nakon toga ponovo ukopčao, više ga nije htjelo prepoznati, ni u Disc utilityju.
prenio sam ga potom na PC, u nadi da će ga on prepoznati, pa da ću ga tamo formatirati, ali ni PC ga ne može detektirati.

kolika je mogućnost da se onim iskopčavanjem iz usb-a bez ejectanja spržio disk, tj. ukoliko nije kako bih ga ponovo mogao dobiti na kompu i kako bih ga mogao očistiti, formatirati ili drugačije dovesti u red?
10.01.2010 | 18:57
zar baš nitko?
10.01.2010 | 20:07
Mislim da nema sanse da si ga spalio odspajanjem bez unmounta, vjerujem da si jednostavno dobio primjerak sa greskom. Nosi ga na reklamaciju i neka ti daju drugi
10.01.2010 | 22:31
Apsolutno nema šanse da si ga spalio odspajanjem bez unmounta. Slažem se s Moschusom, tvornički feler. Da pojednostaviš postupak, reci da ti nije nikako ni proradio.
11.01.2010 | 22:03
ok, vratit ću ga.
hvala.
12.01.2010 | 01:54
da, samo što ne mogu reći da nije ni proradio kad su na njemu ostali tragovi nedovršenog kopiranja. ali svejedno, nije mi dao da ga softverski iskopčam...
12.01.2010 | 12:49
Kakvog kopiranja. Tebi nije uopće proradio. Nešto je kopirano na njemu? To znači da su ti prodali rabljeni uređaj!
12.01.2010 | 12:54
Finn je kopirao...
12.01.2010 | 14:23
smayoo je napisao:
Kakvog kopiranja. Tebi nije uopće proradio. Nešto je kopirano na njemu? To znači da su ti prodali rabljeni uređaj!

12.01.2010 | 14:25
kad si kopirao da li s kopiraio s USBa na USB, i još k tome slučajno preko istog porta?

zašto si uopće formatirao WD MyBook? - on dolazi formatiran u FATu, s utilityima za Mac [backup ili nešto slično].

imam WD MyBook i radi manje više bez problema, iako se ponekad zblesira kad uključim drugu USB periferiju [normalna stvar, pogotovo što imam prastaru kantu s PCI USB 2.0 karitcom, pa moram paziti]. kad se WD zblesira, treba mu neko duže vrijeme - cca 10 minuta da se opet mounta - nisam skužio u čemu je kvaka, pretpostavljam da ima software na sebi što provjerava sve fileove...

tako da prije nego ga vratiš ipak ga ukopčaj i sačekaj neko vrijeme i pogledaj da li se miče plavo svijetlo na prednjoj strani WDa...ako se miče pričekaj da završi...
12.01.2010 | 14:38
dakle, prikopčao sam ga na usb hub i s kompa sam išao kopirati filmove na njega. e sad, jel to "s USBa na USB, i još k tome slučajno preko istog porta" to ne znam, ne kužim šta misliš pod time...

koliko znam, nije došao formatiran u FAT, inače ga ne bih išao formatirati. doduše, možda sam fulao... znam da postoji My Book za Maca, ali ja nisam kupio toga.

što se plavog svjetla tiče, kad sam ga prvi puta spojio i išao kopirati na njega gorila je plava lampica i prva plava pruga iznad lampice (ima ih 4), a kad su nastali problemi i kad sam ga spajao i nije ga htio prepoznati plava pruga više nije gorila, a lampica je treperila, nije konstantno gorila nego je žmigala. nisam nešto dugo čekao doduše, nego sam ga odmah ponovo iskopčao. probat ću ponovo, pa ću čekati ako kažeš da mu treba duže vrijeme.

jučer sam ga odnio u Medcom (informatička trgovina i servis u Rijeci) i maloprije su me zvali i rekli da je i njima "mrtav", da ga ne mogu detektirati...
12.01.2010 | 14:44
stvar riješena. dobiti ćeš novi i sve 5!
12.01.2010 | 14:55
ali nisam ga kod njih kupio, nego u Pragu! njima sam ga odnio da ga provjere, da vide može li se popraviti.
brat mi ga je kupio u Pragu, on gore studira, pa će ga odnijeti nazad neka ga oni servisiraju. nakraju će mi poštarina pojest razliku u cijeni, ali jbg, ko je mogao znati...
18.01.2010 | 19:34
isti problem kao i kod mene
isto se zbrejko i nece radit. moj je 1Tb i mybookEssential.

s ti da se meni prvo desilo ono da se zbrejko pa se vidio na usb kabelu pa sam porkenio onaj diskutility i tam nes kliko i nes tralal i proradio. pojavile se lampice do pola pun i sve bilo ok. danas doso kuc s posla upalio... poceo snimat gore na njega i zbrejko se i isto tak force quit resetiro masno pa se nije htio podic sistem dok je bio ustekan nan tog istekoga van i sistem radi bez problema ali disk koda je mrtav

jednostavno lampica blica mogu drzat zadnju tipku i nista se ne desava ono skinio ga s napajanja i drzao malo u usteko i nece, i na pcu jednostavno ga ne prepoznaje. neki su ga spasili koji imaju freewire u njemu i preko toga radi prestekavali usb kablove i proradio ali koji je cisti usb jednostavno je NEPOSLUSAN i pravi probleme. nismo jedini ima na wdc.com forumu isto dosta ljudi. kontam da ga treba upalit i ostavid da blica jer onda nakon nekog vremena on sam ode u svoj neki prisilni hibernate, pa cu tako pokusat ponovo ukljucit usb i vidit hoce il nece se prepoznat jer je tak neki lik to bio i napravio, jednostavno koda se sam zbrejko i njegov software koji je unutri. moje je bio onaj journaled formatiran a na piceku sam ga ucitavo sa onim macdriveom programom. star je svega 3 dana, ako ne prodje to da se sam stavi u hibernate onda ga vracam nazad, kupio sam ga u metrou. jednostavno dosao s posla poceo sniamt u njega i krepo bio je do pola pun

javim ti kak sam prosao al za sada nis... cini se da ce biti povratak u metro nazad.
18.01.2010 | 21:39
nope jednostavno NE radi....
uspijem sam ga usteka i onda lampica dolje radi jednolicno i nakon 10 min il manje se ugasi kad ga upalim iza na gumb samo blica i blica i nis se ne desava.. i sve opet ispocetka

kontam da nije disk krepo vec taj sowtware koji prati njegov status i radi... jednostavno koda ga NE prepoznaje...

da nije pod garancijom ZAPALIO bih ga
18.01.2010 | 22:09
da, identični problemi, sve isto. moj je također My Book Essential 1TB. (!!)
ja sam svog poslao u Prag neka ga pregledaju i poprave, ali sad razmišljam da tražim lovu nazad, kad očito s tim modelom nešto ne štima.

javi ako šta još otkriješ.
18.01.2010 | 22:13
Malo pripazi na problem Win FAT i FAT 32 formata jer oni nisu sposobni da prime datoteke veće od 4GB.

Za takvo što mora biti formatirano na NTFS.
Ako ti treba za puštanje na nekom uređaju npr.WD HD TV
18.01.2010 | 22:24
to bi značilo "singl file"?

koristit ću ga samo kao TM backup. za prebacivanja i multimediju uzimam manjeg, 320-500 GB.
18.01.2010 | 22:38
Da, to je problem Win FAT sistema formatiranja.

Npr imam USB memoriju od 16GB.
Idem prebaciti 8,3GB mkv datoteku, u komadu.
Ako je na FAT 32 ili FAT nema šanse dođe do 4GB i stvar padne u vodu.
Ali ako je na NTFS može bez problema.

Sve zavisi za što ćeš koristiti.
Ali je bitno znati uzrok problema.
18.01.2010 | 22:40
Mac format datoteka nema problema sa takvim stvarima, ali ako se prebacuje sa PC na MAC ili obrnuto.
Treba obratiti pažnju.
18.01.2010 | 23:17
Ako je problem u tome da format diska ne podržava datoteke veće od 4 GB, to se ne manifestira na način kako su Finn i kre10 opisali svoje probleme.

Kad pokušaš kopirati >4GB datoteku na FAT32 disk, Finder ti to odbije prije nego uopće počne kopirati. Samo što ti ne da neko "ljudsko" objašnjenje razloga nego napiše "error 36" ili tako nešto. I disk dalje normalno radi, nema ovakvog čudnog ponašanja. Provjereno.
18.01.2010 | 23:34
Čitam po drugim forumima i wiki kao provjera.

Svugdje isti ili sličan problem.
Mac format OK, HD predformatiran za Mac radi odlično.

ALI kada se formatira na FAT znam da ima problema sa velikim datotekama.
Već sam se s time borio.

Vezano za Error 36
support.apple.com/kb/TS1564

Možda ovo pomogne

Za FAT sam htio samo upozoriti to je boljka tog formata, a naše datoteke rastu ko gljive poslje kiše.
Sada su naši šampinjoni već bukovače!!
Za godinu svi će razbacivati 10-30Gb onako ko e-mail.
"čekaj da ti pošaljem"
18.01.2010 | 23:39
Da, to je istina. FAT je pregažen format, ali neki embedded uređaji još uvijek kuže samo njega.

Za error 36 - očito onda nije error 36, nego neki drugi. Morao bi sad to ponoviti pa da ti kažem točno, a nemam pri sebi ništa FAT32 formatiran... Ali u svakom slučaju, ne pukne i ne poludi, nego odustane prije nego je i počeo kopirati i disk se dalje normalno ponaša. Sigurno. Probao osobno.
19.01.2010 | 08:40
moj hdd je dosao tvornicki sa formatom, mislim da je bio NTFS i nisam mogo nista po njemu pisati. pa sam ga preformatirao u onaj mac journaled il sto vec pise.. i stvar je radila bez problema. natrpo sam ga do pola i nakon toga sto sam poceo novu seriju snimat gore samo je stao i kao javljo je da file je zauzet i onda se zabrejko ko sto je vec bilo napisao.
danas ga vracam u metro ali nema sanse da ponovo taj isti uzmem il nek vrate lovu pa cu kupit neki verbatim dalje i sl ali ovo vise wd shiti shiti ne
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, Anonimci (619)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO