iMac u k***u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac u k***u

13.01.2010 | 16:04
Nisam bio siguran je li ovo idem pod Hardver ili Softver ali nema veze...

Prije negdje mjesec dana iMac-ov screen se poceo zamrzavati recimo igrajuci igre, desavalo se 1-2 na tjedan, ja bi ga ugasio "na silu" i poslije bi sve bilo OK. Al sada se doslovno zamrzne svaku minutu, sve sam pokusao napraviti da to popravim, mislio sam da se mozda pregrijava ili nesto pa skinuo program koji ubrzava ventilatore i takve neke stvari. Prije se samo znao zamrznuti u igrama (kao World of Warcraft) ali sada se zamrzne kod najjednostavnijih stvari kao otvaranje safari-a . E da, i mogu pomicati misa po screen-u ali slika se ne mice, a ponekad se znaju pojaviti neke cudne boje prije/kada se zamrzne. Neznam sto je problem i sta da radim!?

Ako se nesto pokvarilo (ocito ) je se vise isplati uzeti novi kompjuter nego nabavljat nove dijelove?

Tesko mi je povjerovati da je neki virus.

Evo ako pomaze :
Procesor: 2.16 GHz Intel Core 2 Duo
Memorija: 2 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

Chipset Model: NVIDIA GeForce 7300 GT
Type: Display
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 128 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0395
Revision ID: 0x00a1
ROM Revision: 3021
Prilozi:
13.01.2010 | 16:19
Virus nije sigurno ali po simptomima bi ti mogla biti graficka. Pretpostavljam da garancije vise nema? U svakom slucaju nosi ga na servis neka detektiraju kvar pa ces onda razmisljati sto dalje.
13.01.2010 | 16:36
imao sam slične simptome na jednom starijem macu. razlog - RAM koji sam naknadno stavio je riknuo...
odnio ga na servis, a ekipa samo izvukla RAM i sve radilo bez problema...

kod pregrijavanja ti komp ode u sleep mod, ne ugasi se skroz, možeš ga nakon nekog vremena probuditi...

ili ti je otišla grafička ili memorija. moje pretpostavke
13.01.2010 | 16:43
Ja sam isto dodao RAM, prije je bilo 2 x 512 i stavio sam 2 x 1GB.. probati cu vratiti apple-ov originalan i vidjet jeli radi bolje... lako moguce da je to.

I da, nema vise garanciju, star je sta ja znam 3-4 godine.. a shop u kojem sam ga kupio je sada zatvoren >.< neki angolo u rijeci.

ma niti me se da zezat s tim jer ni neznam gdje da ga odnesem na servis.

Vrijeme je za novi Mac?
13.01.2010 | 18:17
Kladim se na memoriju, uglavnom memorija najcesce uzrokuje zaledjivanje, nakon toga napajanje... bar na PC-u, a s obzirom da je ovo C2D ne bi trebalo biti razlike.
Prije nego pocnes serafati, pokusaj pokrenuti memtest86, nalazi se na svakom ubuntu CD-u ili Hirens boot-u, bootaj s njega i odaberi na listi memtest, ako greska postoji na ramu, on ce je naci...

ako nemas nista od navedenog, pokusaj bootat i sa leopard DVD-a, neka ozbiljnija greska na memoriji ili napajanju bi trebala zalediti Mac i dok prolazis po menijima
13.01.2010 | 18:21
evo ja vratio originalni RAM 2x 512 kojeg sam dobio s iMac-om, sve je isto samo sto jos sporije radi i pokrece se. Onda mora biti graficka, sta ne? i ako je da kupim novu ili novi kompjuter? hm:huh:
13.01.2010 | 18:43
tebi se baš kupuje novi kompjuter?
Meni nije logično da je grafička ako miša normalno mičeš i njegova strelica i dalje normalno putuje po zbrčkanom ekranu, ali nemam toliko iskustva...

Ako ti se to dešava da se smrzne kod tako trivijalnih stvari, pokušaj ti bootati s instalacijskog DVD-a pa vidjeti da li će ti se smrznuti prilikom hardware testa, disk testa i sl.

Probaj možda i ono što se vrlo često savjetuje - kreirati novog korisnika pa raditi iz njega i vidjeti što se događa.
13.01.2010 | 18:43
Nemozes bas samo tako kupiti novu graficku, nije to pc kanta pa da jednu izbacis a drugu ubacis
Ako neces u ovlasteni onda odi na www.iservis.hr pa kontaktiraj covjeka neka ti prvo pogleda sto je tocno i koliko bi te kostao popravak pa onda odluci sta ces dalje.
13.01.2010 | 19:12
Imao sam sličnih problema sa svojim 24" iMacom. Ne mogu reći da mi se skroz smrzavao, ali bi mi se pojavili čudni artefakti preko svih ili ponekad samo preko pojedinih programa.

Ljudi su me kao i tebe u pravilu upućivali na probleme sa memorijom ili grafičkom. Provlačio sam Leopardov hardware test i uvijek bi sve redovno prošlo, pa sam se pomirio da mi se to povremeno dešava s tim da sam s vremenom skužio okidače koji dovode do tih problema.

Imao sam par programa koje sam izbjegavao koristiti (recimo čitanje velikih pdf dokumenata u boji u previewu uzrokovalo bi da mi se smrznu Preview, Adium i Activity Monitor a sve ostalo radi?!). A kada bi se i zamrznu skužio sam da ga ne moram uvijek na silu gasiti već je bilo dovoljno da stisnem dugme pričekam nešto duže da ode u sleep, probudima, killam smrznuti program i ostalo sve normalno radi osim programa koji bi sve uzrokovao. Tada bih još morao napraviti i log out, a ponekad i restart da sve ponovo radi kako treba.

A onda je nakon upgradea na Snow Leopard sve nestalo k'o rukom odnešeno. Nikada mi se nije ponovila ova situacija tako da to pripisujem sistemskom bugu. Istina da sada na Snowu imam niz drugih sistemskih problema kojima isto tako nemam rješenja i podjednako su mi iritantni, ali sad bar znam da mi je sjeban OS a prije sam strahovao hoće li mi riknuti komp.
13.01.2010 | 20:42
Ja sam nedavno kupio jednog Maca sa istim simptomima. Prije kupnje sam surfanjem po netu otkrio dali se isplati poprvljati ili ne. eMac 17" 1,25GHz se smrazvao i isto tako bi strelica od misa ostajala aktivna. Problem je bio u elektrolitskim kondenztorima. Nakon zamjene kondenzatora sve radi za 5.
Pred par dana sam naletio u oglasima na iMaca 20" G5 koji se sam od sebe gasi. Random. Problem, isto tako losa serija elektrolitia. No njega nisam kupio i porpavljao. Barem ne jos

To su moja iskustva sa smrzavanjem. Mada to ne mora biti problem jer su ovo PPC masine a ne Inteli.

EDIT: Kondenzatori na maticnoj. Kod G5 modela najvjerovatnije kod napajanja.
13.01.2010 | 23:50
Elektrolitski kondenzator? nemam pojma sta je to i cemu sluzi, ali ako je to problem, zvuci lagano za popraviti? moram ga negdje odnesti da vide sta je i da poprave... ali to traje tjednima
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Riba, VanjusOS, Anonimci (574)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO