15.01.2010 | 13:01
Izvrsio sam opisani Open Frimware test ali se nije nista promijenlo.
Smjer ventilacije se ne smije i ne moze promijeniti pa to nisam ni pokusavao.
Otvorio sam Lampu ponovo i provjerio kako je spojen konektor i to je bilo cini mi se OK.
Starom ventilatoru sam dosao do osovine i uspricao dvije kapi WD-a a odozgo stavio i mrvicu kolomasti i zacepio gomicom kako je i bilo i vratio naljepnicu preko svega. Skinio sam novi i stavio stari ventilator. Obavezno je kod ovakvih zahvata staviti termalnu pastu na oznacene spojeve.
Ukljucio Lampu - ventilator puse lagano kako i treba medjutim malo mi se cuje ka na brodski motor. Okrenuo Lampu naopako 2-3 minuta kako bi ono podmazivanje krenulo niz osovinu - zvuk motora se izgubio ali se jos uvijek cuje blagi sum ventilatora u radu ali ipak znatno je tisi od onog "usisivaca".
Ne znam kako ovo objasnit obzirom da na onoj okrugloj naljepnici na ventilatoru i pisu identicne oznake na oba i proizvela ih je ista kineska tvornica. Pise slijedece : SUPERRED
DC 12 V 0,43 A
CHA 9212FS-TF
CHENG HOME ELECTRONIC
Bocno je jos bila naljepnica na kojoj je pisalo da je ventilator namijenjen za 20" iMac G4 sa serijskim brojem iz specifikacije 922-6215 sto tocno odgovara prema ovoj shemi
ep.yimg.com/ca/I/lovemacs_2086_564192776 prema cemu sam i izvrsio narudjbu.
Razmisljam sta bi moglo biti jer je mala vjerojatnost da ventilator ima "urodjenu" manu. Mozda mi spoj na konektoru nije dobro zakacio ali ne bih podnio jos jedno otvaranje-barem za sada. Ako netkome treba ventilator i zeli ga ispitati na svojoj Lampi ja sam ga spreman posuditi pa ako radi dogovorit cemo se a ako ne radi ili puse kao kod mene onda ga moze vratiti bez obaveza i troskova.