OWC & miniStack vanjski hard disk
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OWC & miniStack vanjski hard disk

14.01.2010 | 21:48
Pozdrav!
vec duze planiram kupiti neki vanjski disk i pregledavam sve i svasta.i bas danas sam neletio na OWC site koji sam pronasao u Linkovima tu na jabucnjaku.
naso sam ovo : eshop.macsales.com/item/Newer%20Technology/MS2SF7W20T32/
i jako se zainteresirao.meni jako prihvatljivih 2 TB prostora za cca 1200 kuna.
+ postarina koju mi je izracunalo nekih 50 $ tak do to skupa dođe na nekih 1500 kn sto mi je prihatljiva cijena.

eh sad imam par pitanja.

1.da li je taj site siguran i dal je netko kupovao vec tamo?

2.da li je pomocu najjeftinije dostave (postom) sigurno kupovat?(prevenstveno da se ne razbije nesto putem)

3.neznam dal treba imat deviznu karticu il ne, jer za app store na iPhone.u imam obicnu visa electron gdje imam gore kune a bez problema kupujem aplikacije u dolarima.

4.da li je ta cifra od 1500 kn finalna cijena ili se jos uracunava nutra neki porez il carina?

5.i na kraju dal je to u biti dobar disk?
meni se specifikacije i sve cini u redu i ok za ono za kaj bum koristil.back up disk na koji bude islo gore sve kaj mi treba.

pitam ova pitanja gore jer nikad nisam kupoval iz inozemstva i stvarno nemam iskustva u tome pa se nadam da neko od vas ima.

Hvala!
14.01.2010 | 21:56
2. ja sam puno kupovao sa E-baya i još odnekuda tu i tamo, sve običnom poštom, sve stiglo čitavo i zdravo

3. ne treba devizna. Po mom iskustvu, jedino tu i tamo Mastercard od Zabe pravi probleme jer im zakasni online autorizacija

4. na tu cijenu će ti na pošti carine odrapiti još PDV 23% i carinsku pristojbu (cca 100 kn, mislim)
14.01.2010 | 22:08
OWC (MacSales) je *the* online ducan za Maca i osobno garantiram za njih. Kupio sam hrpu stvari tamo a vjerujem i dosta ljudi na Jabucnjaku, tako da sto se njih tice samo napred.
Posta bi trebala biti ok jer ce slati u tvornickoj amabalazi, ali idealna kombinacija je da posaljes nekome u USA tko ti to onda moze donesti. Kao sto smayoo kaze racunaj na PDV na carini.
Ja bi ti preporucio da se pretplatis na OWC newsletter jer oni svako toliko imaju rasprodaje open box i last item stvari gdje se moze naci svega dosta jeftinije, recimo bilo je MiniStackova bez harda ispod 100 USD, a hard mozes za male pare kupiti i kod nas te dobiti i garanciju u slucaju da crkne. Evo vidim da imaju MiniStack V2 za manje od 50 USD, mozda ti je to pametnije s obzirom na carinska davanja, i onda sam staviti unutra lokalno kupljen disk.
14.01.2010 | 22:33
I ja sam kod njih kupil memorija i svega. Super dućkas. I ovo kaj ti veli Riba, ja imam miniStack. Kupljen baš tak, na rasprodaji za 40 i nekaj baksa i onda u njega ubacih tu kupljeni hard. Stvar je fantastična i najtoplije ju preporučam. Pouzdan dućan, i ja jamčim za njih
14.01.2010 | 23:19
e bas volim kad neko ima pozitivne komentare na tak nekaj.
hvala vam decki na info.

znaci bolje se splati kupiti hub pa stavim doma kupljeni hard.
onda budem tak i napravil.
to bi bilo onda cca nekih 350 kn s carinom i pdv.om i plus hard od 700 negde.

gledam bas te hubove.
v2 podrzava do 750 gb a v2.5 do 1 tb.
Djuro koji ti imas?u njega pasu vecinom svi diskovi,ne?
i kolko se cega otpr da stigne iz Am?

znam da sam dosadan al ono..
ovo mi je prvi put da tak nes kupujem.

i da.carinu i to placam dok mi stigne doma il se ide na postu po paket i tam placa?
14.01.2010 | 23:19
Kupovao sam kod njih više puta, rade bez greške, super usluga.

MiniStack sam kupio još prije par godina i dan danas radi odlično.

Carina se ne plaća, ali naši obračunaju porez.
15.01.2010 | 01:10
Ne znam tocno koje su razlike, mislimd a je glavna razlika da u V2 ide ATA disk a u V3 SATA, ali provjeri na stranicama, pisu svi detalji. Ako budes strpljiv pojavit ce se mozda i V3 ali je pitanje da li ti bas to treba. Sto se cekanja tice ne znam koliko ce putovati ali sto se carine tice, barem u Rijeci to ide tako da ti sa Carine posalju poziv da dodjes i taj poziv platis 10,70 kuna (!!) i onda tamo platis davanja i PDV. U Carinsku osnovicu ide i postarina! Onako odoka doci ce ti nekih 200njak kuna na tih 60-70 USD. S obzirom da se i tako u EU to ne moze nigdje jednostavno kupiti, to je jos super opcija.
15.01.2010 | 07:36
Neki dan je neoporeziva osnovica dignuta s 300 na 1000 Kn tako da bi ovaj box bez hdd-a trebao upasti u taj limit te možda ne bi ni bilo nikakvog PDV-a, samo tih desetak kuna carinske pristojbe.
15.01.2010 | 08:33
svakako preporuka za owc
sto se tice usps-a ako nemas potrebu da ti roba stigne u roku par dana i ako nemas nekakve napredne potrebe za tracking-om nema potrebe dodatno trositi na to
@smayoo - nekako sam skeptican prema tome,jer sam narucio prije par dana iz uk-a nekakvu torbu vrijednu 30 eura i otprilike 20 i nesto eura su mi naplatili carinske pristojbe,sto bi iznosilo skoro 100 posto iznosa samog proizvoda ,dok je par dana prije nesto sto sam narucio otprilike slicnog iznosa doslo oslobodjeno carine,tako da tu nema pravila, a i ipak je ovo hrvatska tako da su pravila tu da se mjestimicno postuju ili da osmisle nova kako bi opravdali sredstva koja vam otimaju
znam da sam jednom na carinskoj ispostavi imao iskustvo da su mi rekli da zele ocariniti jer to njima djeluje skupo,iako je bila nekakva bezazlena stvar za 20 dolara,tako da parametri po kojima odlucuju ti iz tog primjera mogu biti jasnije,mozda ti i zrakarinu naplate,stoga sretno
15.01.2010 | 08:42
smayoo je napisao:
Neki dan je neoporeziva osnovica dignuta s 300 na 1000 Kn tako da bi ovaj box bez hdd-a trebao upasti u taj limit te možda ne bi ni bilo nikakvog PDV-a, samo tih desetak kuna carinske pristojbe.

Ali samo na proizvode koji se fizički tj. osobno prenose preko granice. Za poštom naručene proizvode sve ostaje kao i do sada.
15.01.2010 | 09:47
V2 guta IDE/ATA diskove i zato ti je ograničenje na 750 Mb, jer IDE disk veći od 750 Mb ni ne postoji. N astranici je sve super prikazano pa imaš čak i slike tipa: OVAJ DISK (IDE/ATA) ide u ovo kućište. U V3 ide SATA disk. V2 ima FW400 port, V3 ima FW800 i eSata povrh USB-a. Ja sam kupil na rasprodaji refurbished V2 kućište jer je bilo za bagatelu. Stvar šljaka ko grom, a najbolji dio je taj kaj se kućište samo gasi kad ugasiš komp. I da ne pričam da paše miniju ko grom.....
Jako dobar. A o carini me ne pitaj. Podemonil sam od kojekakvih pristojbi i koje čega, jer mi ih na koncu nisu mogli niti opravdati. Recimo, naplatili su mi pregled pošiljke. I pitam ja, zašto, pa gore je deklaracija US customs? Ne, to ne vrijedi. Dakle, vi ne vjerujete službenom dokumentu koji je izdala carinska služba SAD-a? Pa čemu onda sve to postoji? Pitanaj bez odgovora...
Ali, samo je kućište super, a to kaj kod nas rade debili na carini i pošti je drugi par rukava...
15.01.2010 | 11:09
DrAle je napisao:
smayoo je napisao:

Ali samo na proizvode koji se fizički tj. osobno prenose preko granice. Za poštom naručene proizvode sve ostaje kao i do sada.

Jos bolje, navodno je ta granica za postanske posiljke smanjena sa 300 kuna na 100 i nesto. Nekakvo uskladjivanje sa evropskim zakonima...
15.01.2010 | 11:13
DrAle je napisao:

Nije ni ovo 100% tocno
Do sada je bilo da mozes fizicki unjeti sa sobom 300 (ili 350kn?, zaboravih) sto je po novom 1000kn
Za postanske posiljke je bilo da se apsolutno sve moze oporezivati tj od 0kn a sad je to od 160kn.
15.01.2010 | 11:30
Ponekad ti sa carine proslijede opremu doma na vrata, zajedno sa računom, što onda plaćaš poštaru.

Sve je moguće.
15.01.2010 | 11:58
hvala vam na svim komentarima.

sad kad sam bas promatrao sve opcije i cijene mi je za oko zapelo i ovo :
www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=163461
tera i pol za 1050 kn

i sad vise opce ne znam kaj bi bilo bolje ni kaj de bolje isplati.

da uzmem hub i tu disk i stavim ga u hub il nekaj tipa ovo?

pros/cons ?

a koristil bum ga kao back up/muzika/slike/filmovi

nist specijalno..da je pokraj lapa na stolu i da je po mogucnosti cim tisi
15.01.2010 | 12:37
Tomi samo pazi ovaj Toshibin ti ima samo usb! Za backup i mjuzu OK ali ako hoces recimo montirati filmice s njega moglo bi biti sporo.
15.01.2010 | 17:55
@Moshus & Riba
A ništa. Treba se strpiti do ulaska u EU pa ćemo naručivati stvari po cijeni koja je izlistana (bar za proizvode koji stižu iz EU). Baš me zanima kako će tada izgledati Mac tržište i "domaće" cijene.
17.01.2010 | 10:05
Čuj, nije baš tako. PDV ćeš uvijek platiti. Kod online kupnje porez nikad nije iskazan u cijeni.
17.01.2010 | 11:09
smayoo je napisao:
Čuj, nije baš tako. PDV ćeš uvijek platiti. Kod online kupnje porez nikad nije iskazan u cijeni.

To je jasno. PDV se treba platiti, no barem se neće obračunavati na poštarinu, a i nadam se da se neće naplaćivati razne carinske pristojbe za koje se nikad sa sigurnošću ne može reći hoće li biti i kolike (kao što to danas zna biti slučaj).

Siguran sam da će i čitava procedura biti pojednostavljena u odnosu na onu koja je danas na snazi. Koliko znam, kada se unutar EU naručuje proizvod iz EU on jednostavno dođe poštom na kućni prag i to je to.

BTW Problem je što je kod nas sve to vrlo netransparentno tako da je malo njih 100% sigurno koliko će koštati naručivanje proizvoda iz inozemstva
17.01.2010 | 12:00
DrAle je napisao:
[quote]smayoo je napisao:

BTW Problem je što je kod nas sve to vrlo netransparentno tako da je malo njih 100% sigurno koliko će koštati naručivanje proizvoda iz inozemstva

Da, to je najveci problem sto stvarno nikada nemas pojma koliko ces nesto platiti pa sa dogadja da te troskovi ispadnu i vise od samog prizvoda.
17.01.2010 | 20:50
MoschuS, to je točno, ali meni se to ipak desilo samo jedan jedini put (kad sam naručio "support us" Pegasus Mail šalicu za $5 i na to platio 40 Kn carinske pristojbe), od preko sto online kupovina od 1998 naovamo.

DrAle, ipak ćeš uvijek platiti PDV i na poštarinu. Poštarina je usluga kao i svaka druga i nije oslobođena PDV. Jedino što nećeš platiti je carinska pristojba jer stvar više neće ići preko pošte carine, nego izravno na tvoj poštanski ured.

Naravno, to će vrijediti samo za zemlje EU (kad budemo u EU), a za pošiljke iz Rusije ili Ukrajine (odakle mi često stiže foto oprema) Hong Konga, Kine, Taiwana i sl. ili USA, itd. će biti isto kao sad.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, Anonimci (505)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO