31.01.2010 | 14:30
pozdrav ekipa
Ja sam novi na forumu
Ovako imam jedan mali tj veliki problem sa monitorom LED cinema displayom 24"
tj imam Mac Pro prvi koji je izašao, radim s njim obradu videa, dugo goddina sam radio na PC-u dok nisam upoznao Maca i tad sam poludio za njim i nabavio sam novog Mac Pro onda 2008 godine. Ovo ljeto je bilo dosta posla pa sam se odlučio počastiti sa jednim boljim monitorom, a to je LED cinema display. Kreten nisam gledao koje on ima spojeve, a on ima taj novi spoj mini display port a moja grafičaka ima samo DVI izlaz i tu su počeli problemi. Od 9 mj 2009 kad sam ga kupio nisam se baš nešto na radio s njim. kad je doša skužio sam da ga neću baš tako lako spojiti na svoj Mac, pa sam zvao Aplle tu u Hr i kažu mi oni mrtvo hladno da ja to nemogu spojiti na svoj Mac jer je stara verzija da probam pogledati na netu ima li kakav adapter i nađem ja adapter na ebayu i naručim. Cijena monitoroa 7000 kn cijena adaptera još 1000 kn sve skpa 8000 kn ali nema veze oču da radi. Dođe adapter poslje 2 mj spojim ja proradi on slika fantazija kao da je kino sve Ok, ali nakon sat dva slika se izgubi i sve mi se sruši ispred oćiju. Provjerimo adapter sve ok nije prdnuo, ali u Zadru sam i nemam kod nikoga da isprobam moitor jer niko nema mini display port. Ništa pošaljem ga ja na servis poprave ga pošalju nazad i opet isto slika zelena. Tako da mi treba pomoć da mi se neko javi ko je blizu Zadra a da ima Mini display port da mogu spojiti moitor da vidim dali radi ili ne. Samo da dokučim koji je problem monitor ili adapter?!
Puno hvala