Mac Snow Leopard + Bnet= prilično spor internet?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Snow Leopard + Bnet= prilično spor internet?

31.01.2010 | 22:16
Večer,
imam par pitanja, odnosno "problema".
Prešao sam na Bnet prije par dana, i moj MBP sa Snow Leopardom postade vrlo spor u osnovnom browseanju netom. Pingtest rezultate vam ne bih ni pokazao od srama

Zanima me, trebam li mijenjati modem, podesiti neke postavke, ili se proklinjati što sam uzeo bnet?

Cimer ima Windows kantu i veza mu je više nego bolja od moje.

Help
01.02.2010 | 13:18
bok.
evo, ja sam relativno nedavno prešao na b.net, pa sam napravio sada test:
ping = 66 ms
jitter = 9 ms
(packet loss test failed)
ne znam zapravo šta ovi rezultati teoretski znače.
meni je veza ok, iako sam za 4Mbita downloada očekivao osjetno brže naspram stare veze od 2Mbita. razliku u brzini zasad osjećam jedino u skidanju stvari s neta, ali u surfanju ne. čak mi se dosta često događa da se prozori i tabovi otvaraju s nekom zadrškom od 2-3 sekunde, što nije normalno.
dosad sam bio na 3D CARNet paketu i zbog tih problema i pucanja veze par puta dnevno tražio sam ukidanje CARNeta i prelazak na njihov čisti 3D paket. to bi trebalo krenuti od danas, pa ćemo vidjeti kako će stvari dalje funkcionirati.

edit:
evo još dva testa, svaki puta drugačiji rezultati (?)
ping = 47 ms
jitter = 9 ms
packet loss = 0%

ping = 45 ms
jitter = 11 ms
packet loss = 0%
01.02.2010 | 20:13
Evo i mene od danas na BNEtu, sve je sjelo u roku 5 minuta, no nisam dalje stigao testirati. Vidjet ćemo
01.02.2010 | 20:48
Kratki troubleshooting
Cimer i ti idete preko istog modema? Osim za surfanje koristili se veza za neki p2p promet?
Imas neki svoj router ili je lap spojen direktno na modem? Koji paket brzine imas?
01.02.2010 | 20:52
Ovo je test kod mene, Snow Leopard 10.6.2
01.02.2010 | 21:04
Zeljko je napisao:
Ovo je test kod mene, Snow Leopard 10.6.2

ovo je sad ko u muškoj svlačioni...
nabijaš nam komplekse, jbt.
01.02.2010 | 21:18
@ Zeljko: spominjao sam neke probleme, pa me zanima možeš li mi šta pametno reći, pošto si u tom b.netu.
najveći problem je taj da mi 2-3 puta dnevno pukne veza i moram se ponovo konektirati. (??)
drugi problem je da mi se često stranice sporije otvaraju, a kad imam nekoliko tabova otvorenih kad kliknem na jednoga, a bio sam na nekom drugom taj novi se otvori, tj. prebaci se na taj novi sa zadrškom od čak 2-3 sekunde.

bio sam na 3D Carnetu i uvjeravali su me da bi mi vaša 3D veza bila stabilnija i bolja, pa sam zatražio promjenu na 3D, ali nisam još primijetio nikakvu promjenu, već se navedeni problemi idalje dešavaju.
zvao sam vašu tehničku službu i sad čekam odgovore, a kad sam pitao može li mi netko doći doma da provjeri šta je to, rekli su jedino ako oni procijene da je to potrebno.
moje dosadašnje iskustvo je takvo da će oni to gore pregledati na svom sustavu i reći mi da mi veza radi ok i da ne vide nikakve probleme. (a ja sam si to vjerojatno umislio.)

modem mi je spojen mrežnim kabelom na iMac koji vrti SL 10.6.2, Safari 4.0.4.
je li moguće da su ti problemi softverske prirode i da je problem u mom kompu, a ne u vašoj podršci/vezi?
01.02.2010 | 21:33
Finn, za ovaj prvi dio s prebacivanjem tabova rekao bih da je cisto softwareske prirode (ako sam dobro skuzio sto si napisao). I meni zna tu i tamo zapeti prebacivanje tabova, doduse ja redovno ima otovreno 20ak tabova.
Ovo s pucanjem veze se ne bi smjelo dogadjati. Doduse, ako i pukne modem bi se trebao automatski sam reconnectati. Eventualno pucanje moze nastati zbog suma na mrezi (uglavnom kontakti na uticnici i na modem npr i sl tome).
Ako zelis da ti detaljnije provjerim posalji mi korisnicke podatke (id ili ime na koga glasi) na PM.
01.02.2010 | 21:45
poslao sam ti pm.
ali, meni budu otvorena 2 taba i svejedno se otvaraju sa zakašnjenjem, a isto se dešava i kod otvaranja nove stranice, treba joj nekoliko sekundi da se učita, a isti dan ili dan prije ta ista stranica se otvarala duplo/troduplo brže.
02.02.2010 | 00:01
Kao da mi se čini da mi je netko unazad tjedan dva pričao nešto slično vezano uz b.net i SnowLeopard i mislim da je spomenuo da je to riješio tako da je smanjio onaj MTU size.

Ja sam na b.netu ali imam običan Leopard i čini mi se da sve ide super. Stranice se otvaraju ok, a zadnji put kad sam skidao iPhone SDK od 2.7GB to je bilo gotovo za pola sata ili tako nekako.

Igor
02.02.2010 | 00:05
ma meni downloadi idu odlično, to bih rekao da je jedino na čemu osjećam napredak.
muči me surfanje i to pucanje veze...

a šta je taj MTU size i gdje je to?
02.02.2010 | 01:00
Igor bi mogao biti na dobrom putu. Vise o MTU procitaj ovdje:
en.wikipedia.org/wiki/Maximum_transmission_unit

Na OS X MTU velicinu podesavas u terminalu sa:
sudo ifconfig en0 mtu 1488

en0 je oznaka za ugradjeni ethernet interface, za airport je nesto drugo. 1488 je primjer vrijednosti za MTU. Sa komandom ifconfig ces vidjeti sve mrezne adaptere i njhov MTU.
02.02.2010 | 01:13
Na Leopardu se to može i na gui način.

System Preferences -> Network -> AirPort ili Ethernet -> Advanced... -> Ethernet tab.

Barem je tako kod mene.

Igor
  • BB
  • Korisnik
  • 3
02.02.2010 | 02:58
Evo i ja sam na B.netu od nedavno, sve ide brže - naravno, u usporedbi s prijašnjim web'n'walkom, ali isto se dogodilo par puta da veza skvikne kad smo bili online s tri kompa, ali sama se vratila.

Malo stranica općenito se svaki put jednako brzo otvara, rekla bih da to ovisi o raznim faktorima, a ne samo o pojedinačnoj vezi. Npr. ako imaš puno tabova, na njima neke "debele" stranice, a refreshaju se svako toliko..
Ima i kod mene usporavanja tabova, ali mislim da je to stvar broja tabova kao takvih i onoga što se u njima nalazi. Zato kad mi se počne usporavati, pogledam kaj mi od tih silnih tabova ne treba (ionako ih se sve može pospremiti), pa ih zatvorim. A ako još imaš u pogonu i npr. Skype, msn, internet sharing...

A evo i konkretan primjer: u zadnjih par dana na jedvite jade mi se otvarao freemail na net.hr. Sad je brz kao munja - promijenili ljudi neke stvari, pa sad bolje ide, a nije imalo veze s mojom vezom (tj. B.netom).

Btw, maločas sam probala smanjiti MTU i nije bilo brže nego mrvicu sporije
02.02.2010 | 15:12
Zeljko je napisao:
Kratki troubleshooting
Cimer i ti idete preko istog modema? Osim za surfanje koristili se veza za neki p2p promet?
Imas neki svoj router ili je lap spojen direktno na modem? Koji paket brzine imas?

Cimer i ja koristimo isti modem, a lap je spojen na mrežu wirelessom. Imam srednji paket brzine (8mbit). Veza se koristi za p2p i torrente, ali većinom kada nitko nije kući, ergo kad smo oboje doma ugasimo torrente da se ne koljemo

Edit:

Trenutno sam u uredu gdje imamo 12mbit T-com vezu. Spajam se isto preko wirelessa a kvaliteta veze je A:

E sad, dal to ima veze s routerom koji je Siemens u uredu a Cisco kući, ili baš sa Bnetom?
02.02.2010 | 21:21
Finn je napisao:
ovo je sad ko u muskoj svlacioni...
nabijas nam komplekse, jbt.

Sto bih ja trebao reci?
Isluzeni Powerbook G4 na Wifiju, na 10.4.11, weza svako malo puca, pa cak ni Speedtest ne prolazi isprve uvijek.. A kad prodje:

ping je pak:

Na iMacu G4, sa 10.5 i spojen kablom

A ping blaga katastrofa

Kabel ima kojih 20m, sa puno zavoja i ide uz TV kabel cijelo vrijeme, a djelomicno i uz kabel od zvona. Vjerujem da je do toga, mada se TV ne koristi skoro nikad.

Bitno je da se moze surfati, a cim nadjem malo vremena pogledati cu postavke rutera da vidim sto ga zeza.

Zanimljivo, Speedtest na iPhoneu 1G kaze:
03.02.2010 | 21:49
Okej, nitko niš? dal da kupujem drugi router? Imate li prijedloge?
04.02.2010 | 01:41
Prvo probaj dignuti firmware na postojećem ruteru.

Meni je to pomoglo u jesen 2005. kad sam prvi put imao problema s pucanjem veze i stalnom potrebom resetiranja modema i rutera. Ista stvar i negdje 2008. ili početkom 2009., ali na drugoj lokaciji. Od tada sve radi ok.
04.02.2010 | 09:26
Mislim da je problem u B.netu. Naime kabelska veza prema internetu je ogranicene sirine pojasa. Sad, ako ima malo korisnika, onda ide, kad ih se nakaci puno i veza pada. Isto kao i T-Com veli 16 megabita ili najveca moguca ali do 16Mb. Ne znam kako ima B.net ima svoje baze, dok T-Com ima, mislim, puno vise centrala.
23.06.2010 | 14:15

e to je brzina za nekih 30-ak kuna mjesecno (flat rate ) !

mjereno s lapom preko wirelesa !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (618)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO