Monitor 24'' ili 27'' za macmini ili powermac g5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Monitor 24'' ili 27'' za macmini ili powermac g5

16.03.2010 | 22:31
uglavnom radi se o tome da bi uzeo novi monitor full hd(1920x1080), isto tako se neckam jer sam oko minia ili powermac g5.
znam znam da mini i g5 su totalna druga klasa ali jednostavno sam malo skeptican s time da je update kod minija tako tesko napraviti i da ono novac i dobiveno je malo i neznam koliko dugo moze raditi posto kod mene komp radi 24/7, zato bi ako je moguce dao malo vise i uzeo stari powermac, ipak je ono kuciste nenadjbivo

Ajde ako je moguce da mi netko da savjete da ne kupujem novi mini ili stari g5.
Isto tako s monitorima btw imao sam 20'' monitor. cca. od 2 do 3 soma kn.

Ako je moguce sto iskrenije savjete. koristenje pila bi bilo razno od igrica do gledanje filmova te do song eddetinga i amaterskog koristenja fotica .
16.03.2010 | 22:42
ne kuzim se u koristenje maca za igrice, ali znam da za igrice trebas najjaci stroj na trzistu, a to g5 sigurno nije. Prije bi rekao mini.
16.03.2010 | 22:46
Mislim da svakako treba uzeti novog Minija osim ako ne nadjes G5 za zaista sitne novce. Meni je G5 inace glomazna kanta, nista puno vise od toga. Racunaj da ces i njega jako tesko i skupo upgradeati osim stvari koje mozes i na Miniju upgradeati. Ja sam definitivno za Minija, neusporedivo je brzi i tisi. Tek sam sad vidio, ti bi dao *vise* za stari PowerMac??
Sto se monitora tice, vec smo imali slicnu raspravu nedavno, osobno i velik broj ljudi je zadovoljan Samsungom.
16.03.2010 | 22:54
Samsung 2494SW. Superzadovoljan. Full HD, mrrrak slika (za non-LED display)

Ne znam kakav je Powermac G5, ali imam doma Mini s kraja 2007, koji je dosta slabiji od ovog novog, ali sam vrlo zadovoljan. Doduše, igre se svode na Sunčicu i Urban Jungle (pod Windowsima) i nešto flash online igrica što klinci ganjaju.

Radi između 4 i 8 sati dnevno, već 2 i pol godine, da kucnem o drvo...

Ono što je meni najvažnije: zauzima supermalo mjesta, a tišina je APSOLUTNA.
16.03.2010 | 23:17
Hmmmmm ok, kada sam reko vise mislio sam mini iz USA i power iz CRO tako da je to to.
Trazio sam o monitorima ali nisu mi bila svjeza razmisljanja o fullhd. potrazit cu jos postove.
ok onda odbacujem g5 makar ima jbnu kantu.
Ajde jos misljenja o monitorima.
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.03.2010 | 23:29
smayoo je napisao:
a tišina je APSOLUTNA.

joooj.. naš se zapuše ko mlažnjak od kad sam ga otvorio.. a otvarao sam jer sam se nadao da je loše spojen optički na motherboard, a ispalo je da je disk pri kraju...

tak da cu se potrudit riješit mlažnjak sound prilikom zamjene diska..
17.03.2010 | 00:24
Ja sam godinama profesionalno radio na G5-icama i ti strojevi su zaista divni, pravi radni konji. Nikada nisam imao jedan problem s njima i bili su toliko moćni da su dostojanstveno nadživili i daleko novije strojeve - npr. super stari G5 na 2.7 GHz čak i danas dobro zvuči i sigurno da mnogo toga može raditi vrhunski, ALI... ipak bih kupio Mini. Zašto?

Zato jer je u međuvremenu došlo do promjene arhitekture i nema smisla 2010. godine kupiti PowerPC hardver (osim ako je cijena zbilja super i zna se za što će se stroj koristiti bez puno upgradea u budućnosti). Što se tiče monitora, kupi što veći!
17.03.2010 | 09:55
ok evo jos malo pa gotovo koliko sam skuzio svi ste za minia i veliki monitor, znaci 27''i mini ok, dali moram jos na nesto pripaziti prije kupnje ili sve ostale stvari mogu tu nabaviti?
ovo pitam jer cu nabaviti minia prek bare e da i garancija dali vrijedi kao za laptopove?
17.03.2010 | 10:31
Ako se ne varam za Minija da!
Power supply ti radi i ovdje i ovamo, tako da ti ne treba nista drugo osim tipkovnice, misa i monitora.
17.03.2010 | 13:00
Pazi ako uzimas monitor vece rezolucije os 1920x1200 jer ti treba adapter Mini DisplayPort to Dual-Link DVI koji se prodaje posebno.
17.03.2010 | 16:31
ok to je super za garanciju

ne mislio sam uzeti 1920x1080 27'' (samsung ili LG a cjena je slicna) a cuo sam da onda nesto moras posebno prckati i kupovati, a vec sam sklepao da idem na mini displaj to HDMI a zvuk ovako i onako ide u zvucnike tako da mi ne trebaju iz monitora jer svi veci dolaze s njima a steta bi bilo ne ukljuciti ljepu 7.2 kombinacuju
17.03.2010 | 20:08
Po mome mišljenju bolje kupiti novi Mac Mini nego stari G5. U tu jednadžbu dodaj još i PS3 ili X-Box, jer iskreno, ali zaista iskreno, ne očekuj da će ti Mini vrtiti bilo koju 3D igru na toj rezoluciji. Eventualno neki edukacijski softver u flashu, Plants vs. Zombies i sl. Na 3D igre - jednostavno zaboravi. Govorim o saznanjima iz prve ruke. Mali savjet za monitor: Gledaj da ima HDMI konektore, moći ćeš tada na njega eventualno spojiti i konzolu i Minija. Kod mene je to tako riješeno. Mac za surfanje i sl. bedastoće, a PS3 za igre. Pozdrav!!!
17.03.2010 | 20:54
Pa di si, Dražene!!! Nema te ni u grahu, ni u crnoj kavi!!! Kako si? Š'aima ko'tebe?
18.03.2010 | 01:30
Hvala svima na savjetima, eto dana je para za mini (nadam se da nece potrositi u strip clubu) a za monitor trebam obici tih par shopova, sve sam gledao preko nabave.net ja se nadam da su jos tocni s podacima kao i prije (ako sam u krivu uputite me na bolje)

jos jednom hvala svima

i samo jos jedno pitanje eto palo mi je na pamet a to je dali je u wii stavljen macov superdrive?
18.03.2010 | 01:57
Nije.
18.03.2010 | 09:07
a činilo mi se ko da je, onda su ga dobro skopirali ili od istog proizvođača, no dobro
18.03.2010 | 10:27
To je standardni slot-in drive koji se masovno proizvodi. I jedni id rugi ga kupuju od istih proizvodjaca...
18.03.2010 | 20:37
ma jasno ali sam ipak mislio da je nekako mac bio prvi s slot in drivom pa zato me sve baca kada vidim to kod drugih no danas nema exlusive sve i svasta svakome jer novac ne bira
19.03.2010 | 11:01
Pa nije, prvi su bili automobilski CD playeri.
19.03.2010 | 16:06
jooooooooooojj totalno zaboravio na to, cccccc
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, VanjusOS, Anonimci (744)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO