Problemi kod PowerBooka G4 i Ibook g4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi kod PowerBooka G4 i Ibook g4

05.04.2010 | 21:11
Pozdrav...

Nedavno sam kupio 3 Laptopa od Maca iz svicarske od druga i to jako povoljno.

1.kod prvog nemam nikakvih problema osim sto nemogu nista instalirati jer je zakljucan od strane korisnika koji ga je koristio...znaci ima accaunt i udjem u njega ali nemogu nista novo instal. jer je zasticen lozinkom koju neznam.

2.Laptop je extra dobar i uscuvan nigdje ogrebotine PowerBook G4 ali stvar je sto nece nikako da se upali,stavim na punjac on ga puni i onda se nakon nekog vremena ugasi i ne pokazuje znakove zivota.PowerBook je 17" ekran.

3.Laptop je Ibook G4 on pak se moze upaliti baterija mu je slaba ali kada ga upalim pokazuje mi se neka mala MAC ikonica i blinka uz to i neki Upitnik "?"
E sada neznam sto je dali moze biti da nema Sustava ili nesto drugo?

Svi su laptopi dobro ocuvani i nigdje nemaju niti ogrebotine kao novi.

Mozete mi pomoći kako da rijesim probleme u ovim Mac laptopima.
Prilozi:
05.04.2010 | 21:29
Prvi slučaj je najjednostavniji. Komp koji je zaštićen passwordom nije nikakav poseban problem. Ili ga možeš reinstalirati od početka ili, jednostavnija varijanta, digneš sistem s diska (optike, da ne bude zabune, ubaciš sistemski disk u komp, restartaš ga i držiš C prije nego napravi Voooooing i onda digne sistem sa diska, a ne harda). Kad digne sistem, odeš u utilities i reset password. Nakon kaj to obaviš, moraš pobrisati keychain access da ne luduje i to je to....
E sad, powerbook G4. Jesi li ga probal zapaliti SAMO NA STRUJU; bez baterije?
Treći iBook. Upitnik koji blinka kaže da nemre naći system. Probaj kod dizanja sistema, prije voiiiing držat alt da ti pokaže sve mogućnosti butanja sistema. Ako nema ničeg, onda nemre naći sistem na hardu. I opet imaš mogućnost: ubaci sistem u optiku i digni ga s C-om, ili s ALT-om, pa kadpokaže optiku odaberi nju... Ako nikako drugačije, onda bude potrebna instalacija...
Kak veliš da se radi o PPC mašinama, onda je leopard maksimum koji ide gore.... Samo nakrkaj RAM.a koliko ide; u iBook ti ide 1,25 Gb maksimalno. Powerbook, ako je aluminij, onda 2 Giga, ako je titanium, onda 1 Giga....
06.04.2010 | 02:18
O Hvala Djure-genijalac...svaka cast na brzom odgovoru...
Pokusat cu to rijesiti
A ovaj sto ne pali jeste PowerMac Alum. i stvarno je extra a eto steta sto nepali,naravno da sam pokusao probati bez punjaca.
Evo ovako se desava:
Kada stavim da ga pune on ono pozeleni i pune se baterije i nakon mozda neznam 10-20min on se ugasi i nebude upaljena lampica od punjaca.
Mnogi su mi rekli da do nekog osiguraca ili tako nesto.Pa neznam sto da radim,vidim da je dobra pila,jeste da je starija ali ocuvana je a ja bi to koristio za glazbu internet i video obradu.Ne igre i neke zezancije,stalo mi je da mi laptop bude pouzdan,a ne kao PC da svaki 2mj. formatiram hdd i oni virusi to je uzas.
06.04.2010 | 09:40
Makni skroz bateriju, mozda je ona u kratkom spoju. Baterije drze od 2-4 godina i onda su gotove (prije 2 nego 4).
06.04.2010 | 10:33
Zabac,pa stavio sam samo na punjac izvadio sam bateriju i opet ne radi,samo mi gori zelena lapica od punjaca i nakon nekog vremena ugasi se...
Dali mozda poznajete nekakav drugi problem?
Da mi mozda nije riknila maticna ploca nedaj boze...
06.04.2010 | 10:46
Ovako Djuro genijalac...
Što se tiče onog Trećeg Ibook pokušao sam i nemože da nadje sistem,ponudi mi neku strelicu na desno i kao nekakav refresh ali ni jedno ni drugo neradi.
Znaci trebam staviti novi sistem,a ja nemam nikakav cd niti Dvd uz laptope,
dali ja to mogu negdje skinuti i dali je komplicirana instalacija Mac Os sistema,i kako je stanje s particijama dali se HDD može dijeliti?
Još jednom hvala vam na pomoći..
06.04.2010 | 11:32
Moj ti je savjet ovakav:
Pošto si dobio tri laptopa iz generacije G4, čiju je arhitekturu Apple napustio prebacivši se na Intel procesore, nabavi na eBayu instalacijski disk Mac OS X 10.4 (Tiger). Netko će ti savjetovati da staviš noviji sistem: Mac OS X 10.5 (Leopard). Odluči sam. Moj savjet je Tiger. Leopard je ipak malo previše za tvoje laptope.
Kad ga nabaviš, izbriši sve što se nalazi na računalu, particioniraj disk kako želiš i instaliraj novi sistem. Preko instalacijskog diska možeš napraviti i hardware test.
Na taj način si potpuno siguran što imaš na disku, jer ovako, s tuđim računalima, nikad ne znaš.
06.04.2010 | 13:26
Da,uredu je to neznam baš kolika je razlika izmedju Tigara i Leoparda dali ovaj puno zahtjeva.
Ali me više brine gdje pronaći cd ili dvd od Mac Os?
Jedino da si skinem s torrenta ali sada treba znati koja verzija dobro radi.
06.04.2010 | 14:05
Za torrent ovdje nećeš naći link.
Već sam ti spomenuo eBay.
Npr:

07.04.2010 | 00:33
Dali ima tko kakvo misljenje sto se moze desiti ako se laptop nemoze upaliti,
ja cak mislim da on nemoze puniti bateriju.I neradi niti s baterijom niti bez nje tj. preko punjača riječ je da opet ponovim o PowerBooku G4.
07.04.2010 | 01:41
Pa pokvaren je. Ili matična ili Power Management Unit. Teško je ovako napamet reći ali sigurno je hardverski kvar. Da nije možda samo ispravljač?
07.04.2010 | 09:33
14.04.2010 | 09:43
Riješio sam i ovdje
Ibook G4 u potpunosti ispravan i sve na njemu radi accaunt sam sredio i nema nikakvih problema koji su se javljali.
PowerBook G4 jos nisam sigurn sto je,ali kako sam cuo da može da je otišla neki dio što se tiče napona.
Drugi Ibook je isto ispravan čekam da ubacim novi sustav na njega.

Svima hvala na informacijama
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, Riba, rusty, Anonimci (785)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO