Apple Wireless Keyboard -- Win7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Wireless Keyboard -- Win7

24.04.2010 | 15:38
Bok svima!
Novi sam tu.

Poštelao sam sve u vezi novog iMac-a i Win7,
ne koristim Mac OS (jos), pa ga nisam ni ostavio
kao second boot opciju, pa nemam ni BootCamp.

Gnjavi me sto ne mogu pronaci rjesenje za
skroz fukcionalnu tastaturu pod Win7.

Function key kao da ne postoji, pa onda
nemam neke od sljedecih shortcut-a koje bi htio:

- brightness up/down
- volume up/down
- print screen
- delete key

Pokusavao sam sa skidanjem "Input Remappera", no
ni on ne reagira na kombinaciju koja ukljucuje
"function key", kao da ne postoji.

Pada li na pamet kome rjesenje za to?
Posebni driveri za tastaturu, programcic ili
registry skripta, nesto sto bi assign-alo
gumbe da rade kao pod Mac OS ili po mom odabiru?

Thx
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.04.2010 | 15:51
pa u svakom slucaju bi ti trebali bootcamp driveri (nek te ne zavara ime, to je skupina drivera za hardver koji apple koristi u svojim mašinama kao i za periferiju).. instaliraj i vozi
24.04.2010 | 16:00
O svetogrđa! Maknuti Mac OS s Maca u potpunosti!

To je kao kada su u Top Gearu Rolls Royce koristili za razvoženje balege!
24.04.2010 | 19:11
Stvarno, zaboga, kakve li užasne zamisli... Ljude koji stave Mac OS na PC kantu shvaćam, ali ovo zaista ne shvaćam.

Uglavnom, kako ti reče Dijete, kad su windoze bootane, ubaci original Mac OS X instalacijski DVD (mora biti od snow leoparda) i autoplay će ti pokrenuti instalaciju Windows drivera za Mac hardware.
24.04.2010 | 20:17
Znam, znam... nije fora imati samo Windowse na Macu

Da se bavim bilo cim drugim, imao bi Mac OS.. cini se bolji i efikasniji.
Ali za arhitekturu, i za softver koji mi treba (Rhino), nemam alternativu
osim Windowsa, za sad. A i trebao bi naci malo vremena za uci u tu sferu.

Thx na preporukama, ubacujem Mac OS DVD i probavam s BootCamp driverima za Win.
Nadam se da bu upalilo.
24.04.2010 | 21:40
maknuti os x s maca? pa to je kao da kastriraš psa
staviti isključivo windowse na nj? pa to je kao da kastriraš psa i onda mu ugradiš plastična muda da ga drugi psi čudno ne gledaju...
24.04.2010 | 22:26
Ma, zapravo je glavno pitanje zašto si uopće trošio lovu na Maca? Nije valjda samo zato da ti lijepo izgleda?

Znam neke arhitekte koji se vrlo uspješno bave arhitekturom na Macu. Archicad, Microstation. Ima toga još, ali koliko ja surađujem s arhitektima, većina ih je na Archicadu...
25.04.2010 | 09:30
Tajkunski sinek mozda? Lova pada s neba. Sigurno je u pitanju 27" i7 16GB RAMA 2TB HDD i Al daljinski. LOL
25.04.2010 | 09:59
Ljudi, kaj ste napali čovjeka... Kupio je komp, nije ga valjda ukral, i može s njim raditi kaj hoće. Ako to znači da je gore metnul win7, onda je win7. I ja se slažem da je usro motrku s windovzima koje je metnul umjesto OSX-a, ali ako ga to veseli...
No, postavio je pitanje, dobio je odgovor koji smo mu mogli ponuditi i nek se javi za dva mjeseca s upitom kak da raskuži komp od virusa i sličnih sranja, ali onda mu ne bumo mogli pomoći, nego samo reći: we told you so
Elem, doista je svetogrđe metnuti prozore na Mac posebno u situaciji kad postoje IZNIMNO kvalitetna programska rješenja za posao kojim se bavi(š). No, s druge strane, pretpostavljam da je onaj program koji koristi već platil, a Archicad bi moral tek platiti. Pa onda linija manjeg otpora = izbjegavanje učenja novog softa i eto ga na provjerenom rješenju. A Žabac, nemoj tak, možda, zapravo vrlo vjerojatno je kupil komp na firmu i htio se počastiti.
A da ne velimo koji je efekt kad mu dođe netko na pregovore oko posla i vidi mekonju na stolu umjesto onih kanti pod stolom....
U svakom slučaju, ja bih ostavio i OSX na kompu i pomalo napikaval, jer ovo nema smisla, ali čestitke na predivnom stroju
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.04.2010 | 13:06
Hvala Djuro..
25.04.2010 | 15:21
Da, fakat ni meni nije jasno kaj mu smeta OS X gore. Ne traži ni jesti ni piti, a sa Bootcampom se niti nezna da je gore. S Parallelsima, VMWareom se vidi jer su virtualni i netreba restartat. Nisam fahman, ali dosadašnjim praćenjem raznih OS X foruma to je nesmislen potez. Kak tu kažu : "Šekonto gušti" osobna stvar. Vrijeme će učiniti svoje ! Dobrodošao u svijet Maca !
25.04.2010 | 17:40
Prijedlog: neka iščupa još i ekran s tog maca i makao je sve što valja s njega. Ne znam kolika je tržišna vrijednost aluminija, možda to nešto vrijedi.

Ajde da je skinuo OSX s starog Minija i instalirao MorphOS, poklonio bi se do poda, ali ovo....

PS: I ja sam arhitekt, ali to je biznis i ide na biznis stroj na kojem je instaliran OS koji mi u tom trenutku i na tom mjestu omogućava kvalitetniji rad.
OSX je pležr koji ide na pležr stroj i to se ne miješa s biznisom. Biznis je ionako precijenjen.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (674)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO