Problemi s DVD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi s DVD

29.04.2010 | 11:47
Pozdrav, imam MacBook 2.2 GHz Intel Core 2 Duo, OSX 10.6.3. U zadnje vrijeme primjetio sam da mi DVD reader ne cita sprzene DVD-ove sa slikama. CD cita normalno, DVD filmove takoder. Jedino sta mi ne cita su DVD-R.

Zanima me kaj ne stima i da li moram skinut neki driver (do sada nisam imao ta prblem)?

Hvala
  • nixon
  • Posjetitelj
29.04.2010 | 12:08
meni se isto cini da imam slicnih problema s pro 17' late 2007 modelom (model prije uniboyija)...

al posto rjetko koristim dvd il cd-e sam skroz zaboravil na to....
29.04.2010 | 17:34
Nazalost to su prvi pokazatelji da ce drive uskoro izdahnuti. Doduse ponekad koristenje CD-a za ciscenje lece pomaze pa pokusaj.
05.05.2010 | 15:57
Probao sam sa CDom za ciscenje, ali problem mi se javlja ponovo. Ustanovio sam da ni przit vise ne mogu tako da sad imam novo pitanje. Da li se vise isplati kupovat externi citac i ako da, koji (vidio sam onaj za MacBook Air koji kosta 100 eura pa mi je to malo puno) ili vodit komp na servis (garancija je istekla)?

Hvala
05.05.2010 | 16:22
Ako uopce ne cita DVDove, a cita CDove onda je vrijeme za zamjenu uredjaja, a ako ih slabo citaonda mozda i pomogne rastavljanje i oprezno ciscenje, vrlo oprezno, s vaticom namocenom u neko sredstvo za ciscenje prozora, po mogucnosti ne jako nagrizajuce. Ja sam tako spasio vec nekoliko starih CD playera...
10.05.2010 | 00:34
Evo i mene među onima kojima fckn dvd čitač ne šljaka.
MBP unibody, star godinu i pol, i nedavno prvi put primjetih da nece da proguda ni jedan optički medij. Onda malo guglah i naiđoh da virtualne mašine po gašenju znaju zadržati prvenstvo nad dvd čitačem ako se isto ne isključi. Učinjeno - i yeah ... radi opet.

Onda pred jedno dva dana opet ista priča ... tj slićna jer ovaj put čita DVD-e koji imaju već sadržaj, tiskane i pržene, također prži CD medije ali neće da mounta prazan DVD. Pa ga nagovarao (čitaj na njegovo odbijanje ponovno bih gurnuo DVD) i eto proradio. ?!?!

Danas opet probam i neće pak ni jedan DVD prazni progutati. Pune opet čita?!?
I mislim si, nabijem ti Apple na ... sa ovakvim stvarima. Sta mene b...li k...c što jobs ne voli DVD-e. Da sam tako razmišljao nabavio bih si ono sr...nje od Aira.
Nisam više od 50 DVD-a zapržio s ovim sranjem od laptopa i već mu krepa pržilica.

Da im nije OS-a bili bi totalni treš od firme.
1 godina garancije. Dobro su i procjenili.
Lenovo laptop od pola cijene daje garanciju od 3 fckn godine.

Isprike na rantu al mislim stvaaarno.
10.05.2010 | 01:14
Ma moje je totalno popi... Naime sada se razmazio i cita samo original DVDove i CDove. To bi bilo super da nemam uskoro jednu prezentaciju na koju moram staviti slike koje imam na jednom DVDu. Znam da bih mogao prebacit slike na drugi komp i kupit USB Stick od 4 GB i onda prebacit te slike na svoj MacBook, ali to mi i dalje ne rijesava problem superdrivea.

Nisam siguran da li mi se isplati rastavljat sam cijeli MacBook i onda ustanovit da mi i ciscenje s vaticom ne pomaze (ali hvala na prijedlogu). Jako me ljuti taj odnos Applea prema "starim medijima". Pa to sto neki ne koriste DVD i CD za prijenos podataka to ne znaci da se u to ne treba investirati ili bar napraviti "kak bog zapoveda".

Jos uvijek me zanima da li mi se vise isplati mjenjati ovaj drive ili kupovati novi pa ga kopcati preko USBa?
10.05.2010 | 09:28
@ gljiva
Original ti se financijski baš i ne isplati. Za iMac sam kupio još prije LG slim externu pržilicu i povremeno ju koristim. Na primjer oriđiđi DVD od Leoparda na polovici krepa, kao ne može ga pročitati i javlja grešku, dok na LG-u odradi bez greške i još nijedanput nije zaštekao. Vidjet ću kad će mene tvornički drajver početi zezati. Možeš proguglat koji ti zamjenski odgovara. Dosta su jeftiniji, a možda te bude bolje služio od tvorničkog, što me nebi čudilo. Za par stotina kuna možeš kupiti dobru vanjsku pržilicu. Odluka je na tebi.
Bok !
10.05.2010 | 10:18
Gljiva (BTW, koja gljiva? Počeli su rasti vrganji, koga zanima na znanje i ravnanje, možda Dijete ti? Oni crni vrganji rastu pa ako imaš prilike pohodi neki šumarak tam gdje jesi... ), kupnja novog DVD uređaja se vjerojatno isplati samo na www.macsales.com i tad ti ostaje još problme zamjene. Ja bih nazval Marka u iServis (091iservis) koji ti bude rekel kolko košta zamjena i sve ostalo pa si onda zgruntaj jel ti se više isplati zamjena postojećeg ili nabavka eksternog uređaja....
10.05.2010 | 12:43
Još jednom, po x-ti put upozoravam SVE KORISNIKE Apple računala: NI U LUDILU NE KORISTITE OPTIČKI POGON, NI U KOM SLUČAJU, NI ZA KOJU NAMJENU. Optika je najslabija strana ove tvrtke, kao što sam već jednom rekao, bilo bi im bolje da se drže računala bez optičkih pogona. Svako malo ovdje nekom crkne optika, zar to nije malo čudno? Meni je na oba dva stara iMac-a isto crkla. Na G3 i na 1gen. Intelu. Više neće, sada imam MacMini, ali ne stavljam više nikakve diskove u njega, već sva prženja odrađujem na PC-u.
10.05.2010 | 12:48
Bok Dražen, long time no see:unsure:
Vidim, ipak se nabavio Mini;)
Bravo, baš mi je drago zbog toga. Inače, kak si? Ide? A kaj ti misliš, zakaj optika na Macovima krepava? Misliš da je ju sjebe sistem ili neki drugi razlog? Možda je preknap spakirana pa se pregrijava? Ili je jednostavno riječ o smeću koje se sad jedino može kupiti pa krepava kao na pokretnoj traci?
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.05.2010 | 12:54
Niti jedan slot drive u kući ne radi..

i bit polako dolazi vrijeme da se izbaci optika kao standardan komponenta.. Radije bi da taj dio laptopa zamijene baterijom pa da imamo autonomiju od 15ak sati..

a vrijeme crnih truba još nije došlo.. doći će..
10.05.2010 | 18:25
Pretpostavljam da jednostavno ugrađuju skroz jeftine optičke pogone, može biti i pregrijavanje. Mišljenja sam kao i Dijete da je polako optici odzvonilo. U stvari uopće se ne sjećam kad sam nešto pržio za sebe, uglavnom su to neke usluge drugima, i to ono skroz bez veze neki filmovi i sl. Softver ionako ne instaliram sa optičkih medija (dobro OS, ali to možda 1-2 puta u životnom vijeku stroja). Čak sam mišljenja da je Apple zato i izbacio MacBook Air kako bi ispitao da li na tržištu prolazi stroj bez optike. Samo da nije toliko skup.
10.05.2010 | 19:50
@ Dijete: Tu kod mene (Kraljev vrh, udaljenost nekih 5 km) su crni vrganji počeli rasti. Nije sad da ih ima na tone, ali ima ih.....

A da je Optika na izdisaju, uvjeren sam još od petljanja oko BlueRaya i HD DVD-a. Flash memorija je prejeftina i kome se da zaj...t s optikom kad sad ima ovih USB stikova i od 32 Gb?

Ja inače sve doma pržim na lampi koja ima normlanu optiku s ladicomB)
10.05.2010 | 20:49
Evo, da kucnem o drvo (kuc, kuc). Na mom MBP optika još uvijek radi normalno (godina i pol). Pročitam CD ili DVD u 2-3 mjeseca i zapržim isto toliko (također gluposti, zapravo bi lako mogao bez optike). Slično i na Miniju. Koji ima skoro 3 godine.

Možda ima veze i koliko je prašine u okolišu u kojem se radi?

Inače, slažem se da vrijeme optike prolazi. Kad smo već kod toga, da sad izdavači medijskih sadržaja (filmova, glazbe...) žele "na klik" prekinuti korištenje optičkih medija - koja im je alternativa? Uzevši, naravno, u obzir da je ipak još premali dio populacije online sa širokopojasnom vezom pa da se može sve orijentirati isključivo na online prodaju A/V sadržaja.
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.05.2010 | 21:25
juupiiii...

sutra nakon kosnje, u sumu na odmor..

externa optika nudjena nek ostane u ponudi, al ja bi ladicarsku.. fuckas slot..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, kupus, Riba, VanjusOS, Yonkis, Anonimci (563)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO