iMac 27 sa lošim ekranom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 27 sa lošim ekranom

18.05.2010 | 23:42
Dobar dan svima, molim vas recite je li ovo normalno, meni nije, sto mi je ciniti?
imac_1.jpg

Ne znam koliko se vidi ali pri vrhu ekrana je nekakav proboj, kao da netko kada je ekran taman (crn) svjetli sa malom lampicom od gore
Prilozi:
18.05.2010 | 23:45
Ja ovdje ne vidim nista.Sta bi trebalo biti nenormalno?
18.05.2010 | 23:55
mozda na ovoj slici
imac_3.jpg
19.05.2010 | 00:07
Poso ti je novi iMac ,odnesi ga i zamijeni.Imas garanciju.A citao sam da su imali problema sa 27' ekranima.Izgleda da si i ti imao peh.
19.05.2010 | 00:15
ima na ekranu i ono famozno zutilo ali to apple vise ne priznaje kao gresku, a za ovaj proboj svjetlosti jos cekam odgovor iz apcoma, imam ga tek 5 dana
nije fer
19.05.2010 | 00:28
ma kvalitet je to. zato i daju fabricku garanciju godinu dana.Pisljivi laptop koji kupis u aldiju ima garanciju od dvije godine.
nego ,iMac pod ruku i pravo u prodavnicu gdje si ga kupio.ja ne bih izasao dok ne bih drugi dobio.
19.05.2010 | 00:32
Ako te to smeta - reklamiraj, vjerojatno će biti uvaženo. Ako to vidiš samo baš kada to tražiš, onda se ne zamaraj - barem ja ne bih.

IMHO notorno "žutilo" je malo prenapuhan problem. Kada smo ga išli tražiti našli smo ga i mi na našem iMacu u Kreativnom, ali to je toliko jedva vidljivo i nebitno, da nam ne pada na pamet išta reklamirati. Kada sam prvi put čuo priče o "žutilu" mislio sam tko zna što je to i koliko se vidi... ono "jao-jao ne mogu napraviti osjetljivu pripremu za tisak zbog toga", a na kraju moraš zurlati kao sova da to uopće primjetiš.
19.05.2010 | 00:34
Pa eto vidis li ti ista na ovim slikama?Da li bi ti reklamirao ili ne?
19.05.2010 | 00:58
Ono sto ti izbija gore je backlight bleeding, to ti manje vise svi monitori imaju i vidi se samo kad ti ekran full crn, dakle nekom normalnom radu te to nece smetat ko recimo stuck ili bad pixel, ali ovo sto ti izbija je jako malo, inace zna i gore i dole, a na slabije kvalitete i sa svih strana, normalno da covjek kad kupi tak nest ko imac ocekuje da radi super i da je dobar prikaz.. Ali ono sve zavisi na sta naletis, ako imaju na stanju probaj zamjenit a ako ces cekat mj. dana vidi jel ti se isplati bit toliko bez imaca..
19.05.2010 | 09:54
hvala na podrsci, danas cu rijesavati nemilu situaciju
19.05.2010 | 16:49
Javi kako je sve zavrsilo.
19.05.2010 | 18:13
Pa bas da je to normalno i nije. Pogotovo ne ovak neravnomjrno. Imam nekoliko LCD panela i vidi se, kad se stavi crna slika, da svjetlo probija i to homogeno. Uz rub je jace, a prema sredini opada. Meni to izgleda kao da su ledice nepravilno postavljenje (kao da nisu tocno po rubu). Ja bi to u servis reklamirati.
19.05.2010 | 18:24
jesam, prijavio sam i dokumentirao kazu cekaju da se apple ocituje, nego jel bilo slucajeva da nekom mjenjaju kompletan ekran i jel taj "pacijent" prezivio ?
koliko je nas servis strucan za to?
19.05.2010 | 19:26
Naš servis je dovoljno stručan za to....u to sam uvjeren....

Ja sam osobno mijenjao ekran na svo macbook pro-u i dečki iz servisa su napravili odličan posao.

Jednini je problem što ekran koji je došao je bio katastrofalno loš (osvjetljnje prejako, slika neprirodna) tako da sam naposljetku vratio svoj stari ekran.
20.05.2010 | 10:01
dpasaric je napisao:
Ako te to smeta - reklamiraj, vjerojatno će biti uvaženo. Ako to vidiš samo baš kada to tražiš, onda se ne zamaraj - barem ja ne bih.

IMHO notorno "žutilo" je malo prenapuhan problem. Kada smo ga išli tražiti našli smo ga i mi na našem iMacu u Kreativnom, ali to je toliko jedva vidljivo i nebitno, da nam ne pada na pamet išta reklamirati. Kada sam prvi put čuo priče o "žutilu" mislio sam tko zna što je to i koliko se vidi... ono "jao-jao ne mogu napraviti osjetljivu pripremu za tisak zbog toga", a na kraju moraš zurlati kao sova da to uopće primjetiš.

Frende,

ako platis komp 14 iljada kuna...ne zelim razmisljat imam li bilo kakvu anomaliju na ekranu trazio je ja ili ne,
20.05.2010 | 10:13
coa je napisao:
Dobar dan svima, molim vas recite je li ovo normalno, meni nije, sto mi je ciniti?

Ne znam koliko se vidi ali pri vrhu ekrana je nekakav proboj, kao da netko kada je ekran taman (crn) svjetli sa malom lampicom od gore

mestre pazi sad DOBRO...
ja sam imao isto sranje na 24 inchnom... vrlo bitno pogotovo ako ti apple poslovanje nesto novo u zivotu..

dakle.

ti odneses imaca u servis...zaboravi novo racunalo(Sto bi bilo najkorektnije al zaboravi)... posto ti je u garanciji dobit ces zamjenski display. Nov. Ali garancija na taj zamjenski dio nece ti biti godinu dana nego tri mjeseca (90 dana) od dana zamjene. Nakon toga moras pazit i trazit anomaliije na ekranu i ako uocis nesto(u tij 90 dana) odmah u servis po novi i onda tako svaka tri mjeseca ako imas srecu..

Moj je bio u normalnoj startnoj garanciji od 12,jeseci...nakon 4 mjeseca mi je prasina usla u display i to fakat malo... nista bitno vizulano..(znaci imao sam jos 8 mjeseci garancije) odnio sam ga u svetu nedjelju i za dva tjedna mi je stigao nov display (u medjuvremenu komp ti je doma). Fino su mi zamjenili display...sve je bilo ok. nakon cca 4 mjeseca opet primjetio sam da se opet stvara mrlja na istom mjestu kod kamere gore.. pa onda malo dolje u desnom kutu pa u ljavom...i sad imam zamijenjen nov fino mrljav ekran..na koji je istekla garancija od 90 dana.. i da MOGU SE JEBAT FINO...i platit novi ekran...ako hocu...a necu

tako da se pazi...

Nadam se da ce ti ovo pomoc.
20.05.2010 | 10:37
hvala, polako mi se slazu kockice, kako god okrenes na gubitku sam, da stvar bude bolja nadokupio sam garanciju od 3 god, ako bi ga i varatio i trazio povrat novca prijete mi se i Apcoma da onda u hrvatskoj vise ne bih mogao kupiti Mac bar ne na firmu na koju sam ga uzeo, a i nitko mi ne garantira da sa novim strojem ne ce biti istih ili gorih problema, jer naravno nije dozvoljeno isprobati i pregledati racunalo prije kupovine, uglavnom vise prava kao kupac imam na buvljaku nego sa Apple-om, da se razumijemo komp bi bio odlican da sve radi i izgleda kako je zamisljeno, pa cak i tada prostora za njegovo usavrsavanje bi bilo
20.05.2010 | 11:51
Ali garancija na taj zamjenski dio nece ti biti godinu dana nego tri mjeseca (90 dana) od dana zamjene. Nakon toga moras pazit i trazit anomaliije na ekranu i ako uocis nesto(u tij 90 dana) odmah u servis po novi i onda tako svaka tri mjeseca ako imas srecu..

Nije bas tako. Provjerio sam 3mj ako ti se defekt dogodi pred kraj garancije (npr 5 dana prije, onda dobijes jos 3 mj), inace garancija za ugradjeni dio ti traje koliko i za cijelo racunalo.

Po zadnjem razgovoru sa servisom ipak osoblje zvuci kolko tolko empativno, i zdravorazumno pa cemo pričekati odgovor velikog Apple-a.
20.05.2010 | 11:57
Oni tebi *PRIJETE* da nećeš moći više kupiti Mac u Hrvatskoj, ako ovog vratiš?!?

Pa j*bote druže, takve stvari sam zadnji put čuo u vrtiću kad su nam prijetili da nema igre dok ne pojedemo ručak!

Fino nazovi neku od senzacionalističkih novinskih redakcija (a sve su takve) i reci: "Imam dobru priču." Usput spomeni sve u svijetu relevantne afere vezane uz Apple (maloljetni radnici i samoubojstva, nalozi za pretres zbog izgubljenog iPhonea) čime ćeš im malo razbuditi strasti i nagon za senzacijom.

Onda sa dodijeljenim novinarom fino opet u Apcom i započni skandal. Čekaj da se dobro isprijete, a onda reci: "Evo ova osoba do mene je novinar - možete sad sve to još jednom ponoviti u mikrofon?"

Pa će ti onda osobno doma donijeti novi novcati iMac, uz "bilježim se sa štovanjem gospon", kao ovoj ženi u San Franciscu kojoj su donijeli iPad doma, jer ih je dala novinarima na nož.

Koji su jadni balkanski luzeri ti u Apcomu. Užas.

EDIT:
Ovo je još jedan razlog zašto u HR treba koristiti isključivo najjeftiniji PC hardver u poslovne svrhe (ako je ikako moguće). Kad crkne ili ne valja iz bilo kojeg razloga, baciš ga u smeće i u prvo samoposluživanje po novi.

Tako posao minimalno pati, bez čekanja da se Bogovi s Olimpa očituju.
20.05.2010 | 19:02
Ja cekam (drek cekam) da ujdemo u EU, pa po komp u Austriju (ipak smo mi bili dio carsva), a tastaturu kupim u Hrvatskoj (manja steta).
Koliko znam garancija je ili do kraja garantnog roka, ako je ostalo vise od 3 mj, ili 3 mj od servisa, ako je do kraja manje od 3 mj.
21.05.2010 | 00:12
Mestre je tako je=))

images.apple.com/legal/warranty/docs/Apple_Parts_English.pdf

pa ti citaj... nema govora o tome koliko si do isteka prve garancije to ti njih bas ne zanima --- samo fino kad ti zamjenis dio fino od tog dana ti je garancija na taj dio 90 dana... uzivaj..

zvao u apple i ameriku zvao u apple u svetu nedjelju...isto odgovor. peace----
21.05.2010 | 00:15
ili jos bolje fino imas firmu koja radi cipove sa EFIjem i fino ga fteknes u maticnu plocu i rokas hekintosh...milina..ne rushi se radi ko beba..samo moras slozit fino komponente...i vozi....
21.05.2010 | 00:46
Nije da branim apple, ali ti to nisi sebi dobro preveo, kaže da ti se nastavlja garancija originalnog dijela ili imas 90 dana zavisi sta je duze, znaci minimalno 90 dana, ako ja dobro razumijem engleski.

Bajdvej nisam stavio slike gore da se ljudi redom sekiraju oko toga, nego da svako zakljuci za sebe jeli to normalno i treba li se tolerirati takav omalovazavajuci pristup prema onima od kojih zivis, a to smo mi krajnji korisnici.
21.05.2010 | 01:45
Dajte više sa tom garancijom od 90 dana, ljudi....

To važi samo ako PLATIŠ za servisni/rezervni dio, van garancije, ili ako ti originalna garancija ističe za manje od tri mjeseca - onda je garancija na zamijenjeni dio 3 mjeseca, a ne do kraja garancije cijelog računala.

Provjerno i 100% sigurno. Ko god Vam je rekao drugačije - LAŽE.
21.05.2010 | 02:05
da tako kazu i u servisu, i već je tu receno na nekoliko nacina, al morbith nije ubro, vjerujem da se s tim ne bi kompromitirali, i onako oni procjenjuju kome ce odobriti popravak pod garancijom...
  • crnaovca
  • Posjetitelj
21.05.2010 | 21:50
Postoji nesto sto se zove držani inspektorat i postoji poslovni sud časti, ja sam svojevremeno prijavio jednu firmi i inspektoratu I tom sudu časti u HGK i ne samo da sam dobio odštetu nego su mi morali i računalo novo dati.

Prva stvar iz ZAKONA je ako ti je računalo na popravku unutar garancijskog roka duže od 45 dana (dakle 46) imaš pravo tražiti povrat novaca nazad u iznosu u kojemu si kupio računalo ili tražiti novo računalo koje:

1. ne smije koštati manje od onoga što si platio
i
2. ne smije imati slabije performanske od onoga što si vratio

Dakle, ako imate problem, samo ga nosite na servis, jer cim dodjete do 45 dana, ako vam ista od toga neće napraviti , zovite državni inspektorat. Ali prije toga pošaljite barem 2 pisma preporučeno gdje tražite da se očituju na taj članak.

Također, postoji i zakon o garancijama, ako unutar garancijskog roka na npr. računalo koje ima garanciju godinu dana, nakon 3 mjeseca ti mijenjaju neki dio, taj dio ima ponovno garanciju minimalno mislim 6 mjeseci, bez obzira što ti potpisao kod njih i za to vrijeme ti se mora na taj dio PRODUŽITI garancijski rok. Dakle, ako novo računalo ima garanciju godinu dana, tebi nešto kihne nakon 3 mjeseca, od tog trenutka imas ponovno godinu dana garancije ali samo na taj dio jer cijelo računalo ima garanciju godinu dana i to mor atako biti. Druga stvar je ako van garancijskog roka kupis dio ...

Ovo je sve provjereno sa udrugom Potrošač prije 5 godina, jer sam tada tužio tu jednu firmu za računalo koje je tada koštalo 17000 kn (laptop) jer su mi stalno radili glupposti po kompu, ugrađivali drugačije dijelove, nisu htjeli produžiti garanciju, bio na servisu 57 dana u 2 godine i sl ...

Kada nazovete sve institucije koje MORAJU reagirati na pismene dojave i ako imate sve napismeno, a ja sam picajzla i sve doumentiram i za sve trazim stambilj naprimjer, u roku 15 dana su platili neku veliku novčanu kaznu a da do suda nismo ni došli, vratili mi cijeli iznos koji sam platio 2 i pol godine ranije za to računalo i jos sam mogao da sam htio tražiti odštetu dobio bi i to.
27.05.2010 | 11:36
...tjedan i pol, jos cekam odgovor...
04.06.2010 | 13:02
Dobar dan jos jednom, sto reci...razocaranje pregolemo, iz apple-a kazu to je normalno, u servisu kazu mozemo ti zamjeniti ekran ali nitko ne garantira da ce novi ekran biti bolji ??? gdje ja to zivim, to je normalno, kakva je to poslovna politika, nitko ne garantira,
ja da placam troskove transporta tamo-amo da mi rastavljaju ganc novo racunalo i jos k tome nitko ne garantira, pa dajte ljudi,
sad kad sam kupio govno kazete mi da smrdi, ne svako, ali staces ne mozes birati, sta dobijes dobijes, pa sta to ljubazni prodavaci unaprijed ne kazu
...nisam siguran da ce na tome zavrsiti...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, VanjusOS, Yonkis, Anonimci (671)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO