Alu Cinema Display 23 - problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Alu Cinema Display 23 - problem

19.05.2010 | 20:06
Ovako na svom monitoru starom godinu ipo dana jucer sam primjetio ne bas male anomalije.
S lijeve strane dvije paralelne crte koje izgledaju kao kada praznom kemijskom nesto idete pisati po papiru (kao da je urezano) a s desne strane su se po cijeloj duzini pojavile mrlje koje izgledaju kao da je neko guzvao panel...

Skuzio sam da se to pojavi nakon nekoliko sati rada monitora - najbolje se vidi kod ponovnog dizanja OS-a ili kad za desktop stavim neku svijetliju pozadinu - ako je skroz bijela onda se ne vidi uopce....

Nazalost nemam cime uslikati.

Da li je imao ko slicnih problema i da li se to da rijesiti?

Nikad nisam imao slicnih problema ni na kojem monitoru pa ni na najeftinijim skartevima - i sad me hebe ful sto monitor od 1K eura nemoze izgurat 2 godine...
19.05.2010 | 20:21
Svojevremeno sam imao slučaj da su se na ekranu pojavile dvije (kasnije još tri) okomite crte od vrha do dna ekrana, i to u zelenoj, žutoj i bijeloj boji. Efekt je bio baš kao i kod tebe, kao da je netko ravnalom i praznom patronom od kemijske utisnuo crtu. U servisu su rekli da se to ne može popraviti, nego mijenjati cijeli panel koji je bio tada prilično skup. Na kraju sam prodao cijeli iMac (Intel 1st gen) za dijelove. No probaj ti stroj spojiti na drugi monitor, možda je problem u grafičkoj. Evo, to su moja iskustva iz prve ruke, nadam se da pomaže i da me nećeš klasificirati kao glasnika loših vijesti. Svakako, sretno.
19.05.2010 | 22:12
Poslao sam mail u servis pa cemo vidjeti sto se moze uciniti - iako zasad stroj radi skoro 2 sata i jos nije pocelo to desavati pa cemo vidjeti...uglavnom pusiona, da bar u HR mozemo uzet Apple Care bilo bi sve puno jednostavnije i bezbolnije...
12.06.2010 | 14:57
Heh u servisu kazu da je moj problem nepopravljiv, te se u mom i slicnom slucaju mijenja cijeli monitor, a za to bi morao nadoplatiti 3900kn + PDV sto mi se u ovom trenutku cini neisplativim.
12.06.2010 | 19:20
Ja sam uzeo uz svoj MacMini SAMSUNG SM 2433 (23,6") - Full HD, DVI i VGA. Za sada sam prezadovoljan. Cijena je bila 1999 kn za gotovinu, no ja sam slučajno naletio na jednog dobrog poznanika koji je bio sa mnom u vojsci, on je igrom slučaja poslovođa u trgovini gdje sam kupovao, tako da mij odobrio dodatni popust (pošto se znamo). Na kraju me ispalo 1700 kn uz 3 godine garancije.
12.06.2010 | 21:52
Ali to neće biti LED backlit za tu cijenu, zar ne?
12.06.2010 | 22:02
Možeš kupit AppleCare papire, box, dakle kutiju, il na ebayu ili osobno u zemljama gdje ima APpleCarea.

Onda lijepo uzmeš aktivacijski kod iz kutije, odeš na Apple support sajt i tamo povežeš taj kod sa serijskim brojem svog kompjutera, upišeš neko ime i neku adresu u zemlji gdje postoji AppleCare i voila.

Možeš na ebayu kupit i samo taj aktivacjiski broj koji ti mailaju, ali neka rulja se žalila da je bilo nekih prevara, i yato je kao bolje imat actual box, mada ja nisam imao problem, a baš sam na taj ančin sredio AppleCare za svoj PowerCOm Apple stroj.
13.06.2010 | 08:03
Nisam siguran kako ti sama kutija jamči da broj već nije iskorišten? Hoću reći, prevariti te može prodavač bez obzira da li prodaje samo broj ili cijelu kutiju.
13.06.2010 | 11:25
Točno, ali prevarit te može kao što te bilo ko na ebayu može prevarit, ne? Imaš feedbackove, imaš neke druge pokazatelje, imaš vlastiti razum, jel... U krajnoj liniji kupiš ti ili neko toj to od Applea...
13.06.2010 | 12:04
Da, Vedranova ideja bi mogla proći. Naime, AppleCare se može kupiti naknadno, za razliku od produženog jamstva kod nas. Kvaka je samo u tome što se AppleCare računa od dana kupovine, dakle ako traje 3 godine, a monitor je star godinu i pol, ostaje mu još samo godinu i pol, ali to i nije važno, važno je popraviti monitor. Obzirom da mi u Hrvatskoj nemamo AppleCare ne znam kakva je formalna procedura aktivacije jer se očigleno veže na originalni račun proizvoda, ali čuo sam da to vani prolazi.

Nedavno se netko na xlr8yourmac hvalio da je kupio AppleCare malo više od godinu dana kasnije, aktivirao ga, a onda mu je za inat skupi stroj riknuo, i on je bez problema ostvario garanciju. E sada, to ostavlja otvoreno pitanje je li to bila slučajnost ili zbilja Apple ne radi provjeru toga nakon godine dana, što bi mi bilo malo čudno jer bi svatko mogao na taj način dobivati skupe popravke samo za cijenu AppleCarea.

U svakom slučaju ja bih ispitao ovu opciju!
13.06.2010 | 15:37
Hvala na prijedlogu, svakako ću razmotriti tu opciju...
13.06.2010 | 19:48
AppleCare spomenuta opcija je svakako pozeljna solucija ako je mozes realizirati na svoju korist.

=db= je napisao:
Ovako na svom monitoru starom godinu ipo dana jucer sam primjetio ne bas male anomalije.

Ovo sto si opisao (ali i dalje nedovoljno bez pune dijagnostike) moze biti i do matrice (LgPhilips) ali i kombinacije ploce i lampi. Ugradbeni ekvivalent LM230W02 koji se moze ponekad naci i za manje na eBay-u. A problematika nabave lampi je danas prilicno jednostavna uz 2-3 odlicna US dobavljaca. Jasno, ti ipak zelis minimalnu intervenciju ili trosak, pa te mozda ovo i ne zanima. Ali spominjem svejedno kao opciju.

=db= je napisao:
Skuzio sam da se to pojavi nakon nekoliko sati rada monitora - najbolje se vidi kod ponovnog dizanja OS-a ili kad za desktop stavim neku svijetliju pozadinu - ako je skroz bijela onda se ne vidi uopce....

posebno ovo vuce na neke poznate boljke lampi i plinovitog im deficita u tim modelima. Danasnje reklamacije monitora u servisima se svode na ispunjavanje servisnog web forumlara i zaprimanje od dobavljaca zamjenskih modela. Tek omanje intervencije ostaju na tehnicarima.

Nemam pojma u kojem si gradu, ali, ako ti ZG nije problem, a AppleCare se recimo pokaze kao problem u realizaciji, mozda bi mogao skociti do Irve? Po meni najbolja dijagnostika koju ces pronaci kod nas. Pragmatican i poznat po tome da nista ne drzi duze od jednog dana kod sebe. On ce ti detektirati problem i za tebe najmanje bolnu soluciju. Pod pretpostavkom da ga ne ulovis na krivoj nozi kad ne zeli primati previse monitora zbog posla. Ali u tom slucaju inzistiraj ako i kad budes zvao.
14.06.2010 | 00:08
dpasaric je napisao:
Da, Vedranova ideja bi mogla proći. Naime, AppleCare se može kupiti naknadno, za razliku od produženog jamstva kod nas. Kvaka je samo u tome što se AppleCare računa od dana kupovine, dakle ako traje 3 godine, a monitor je star godinu i pol, ostaje mu još samo godinu i pol, ali to i nije važno, važno je popraviti monitor. Obzirom da mi u Hrvatskoj nemamo AppleCare ne znam kakva je formalna procedura aktivacije jer se očigleno veže na originalni račun proizvoda, ali čuo sam da to vani prolazi.

Nedavno se netko na xlr8yourmac hvalio da je kupio AppleCare malo više od godinu dana kasnije, aktivirao ga, a onda mu je za inat skupi stroj riknuo, i on je bez problema ostvario garanciju. E sada, to ostavlja otvoreno pitanje je li to bila slučajnost ili zbilja Apple ne radi provjeru toga nakon godine dana, što bi mi bilo malo čudno jer bi svatko mogao na taj način dobivati skupe popravke samo za cijenu AppleCarea.

U svakom slučaju ja bih ispitao ovu opciju!

Ne treba ti originalni račun da bi aktiirao AppleCare. Treba samo da ti serijski broj bude "lgitiman" ovdje selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do, da ti se pokažu podaci o uređajui da od datuma u Appleovoj bazi do danas nije prošlo više od godinu dana.

Drugog pasusa što se tiče, ne znam kakao je taj lik aktivirao AppleCare. Ako ga je aktivirao preko neta, ovako kako predlažem ovdje, onda nema šanse da ga je aktivirao nakon što je prošla godina dana od datuma koji se nalazi u Appleovoj bazi...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, rusty, ZeljkoB, Anonimci (529)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO