27.05.2010 | 19:24
Dobar dan...
Imam Macbook pro (early 2008) , generaciju prije unibody-a i trebam neke vaše savjete...opet...
Naime, uređaj kao uređaj mi je savršen i ujedno je moje jedino i prvo mac računalo...
Ali, nakn 2 godine korištenja...imam nekih problem na njemu...
1. Već drugi put krepaje mi superdrive... ne čita dvd, samo cd...
2. Bateija ponovno crkava...a ima samo 100 ciklusa punjenja i pazio sam na pražnjenje/punjenje i sve savjete koje sam dobio vezane za njeno održavanje... Trenutno imam upozorenje: service battery!
3. Onaj gumb s prednje strane za otvaranje je nekako oslabio i trebam uprijeti dosta jako da ga uopće otvorim...te je metal iznad njega malo iskočio vani, te se bojim da će na tom dijelu metal punkuti....
Treba mi savjet:
1. Šta da činim po pitanju superdrive-a (može li se on popraviti, koliko košta novi, ili kakva je šansa da stavim nešto non apple umjesto superdrive-a)
2. Baterija: stvarno mi se ne da kupovati novu bateriju za 1200 kn, pa što savjetujete po tom pitanju? e-bay??? koliko jeftinije mogu proći i isplati li se...? Original vs. neka kopija...
3. što se tiče otvaranja lap-topa...mislite da se to da popraviti ili je scenarij onaj najgori...? mijenjanje cijelog oklopa lap-topa