sleep ii shut down
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

sleep ii shut down

15.06.2010 | 16:34
Pozdrav,

Nedavno sam kupio MacBook Pro 15" 2.66 dual 4 Gb ram..

Znaci prešao sam sa PCa.

Prijatelji koji imaju mekove mi kazu da ga ne trebam gasiti osim kada ga negdje nosim kako se disk nebi oštetio, pošto sam navikao gasiti pc teško mi se naviknuti na to.

Moje pitanje je u biti : gasii računalo ili ga držati u sleepu, čak i preko noci?

Radim na njemu gotovo cjeli dan sa par puza od sat do dva, od surfanja, slusanja glazbe do produkcije i miksanja.
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.06.2010 | 17:11
Samo poklopi i nosi.. sam ode u sleep.. po meni ne vidim razloga da bi ga gasio ako ga nosis okolo (ovo sto ti prijatelji kažu da se disk ne ošteti) jer disk ne radi dok komp spava.. a ak ti padne, spavao on ili bio ugašen, podjednake su šanse za bilokakvo oštećenje..
15.06.2010 | 17:16
Već 2 godine MacBook nosam okolo i samo sleep. Nikakvi problema. BTW Ne sjećam se jesam li ga ikada ugasio (shutdown)
15.06.2010 | 17:33
Iako sam i ja friski(par mjeseci na macu) preporucam ti sleep, to je jos jedna stvar koja je super na macu.ja sam pc gasio jer je toliko zujio da nisam mogo spavat po noci i jer nakon 2 dana rada se toliko uspori da i obicni browser steka, istina da mi je pc star 6 godina i unutra je pentium 3.0 ghz ali web browser nebi smio bit problem. Osx kad napumpa programe koje koristis rade konstantno brzo, bilo koji vremenski period, bez gasenja stroja. U 4 mjeseca sam ga ugasio par puta kad sam isao na neki teren od par dana, kazu da je i to nepotrebno al eto, navika, ko sto si i sam rekao.

ps. osx me iznenadio i vise od hardwera u imacu27 i5, jeben operativni sustav, da sam znao winovi me odavno nebi vidli
15.06.2010 | 17:56
Nista onda lupam po sleepu i dalje

Hvala!
15.06.2010 | 19:28
sleep dok ne dodje neki upgrade koji želiš a traži restart ili ako ga ne mizliš koristiti više od dan - dva.
"čak i preko noći"
15.06.2010 | 21:46
Sleep bez razmisljanja! Od kad imam iMaca (3god) mislim da sam ga ugasio 5 puta, 3 put kad sam isao na more i mozda 2 puta kad je nestajalo struje
15.06.2010 | 23:38
Ja se ipak ne slažem. Kad ga transportiram okolo, hiberniram ga (deep sleep). Zašto? Pa taj magnet ga ne drži pokopljenog baš jako čvrsto. Ako se malo jače tumba, može se desiti da se malo otklopi, ali taman dosta da ga to probudi. A onda (ne znam zašto) ne zna više otići u sleep. I onda nastupi problem jer se probudi, a zatvoren je u torbi i ne može se ohladiti. Jednom sam ga izvadio iz torbe jer sam, srećom, skužio da me torba grije po križima. Bio je toliko vruć da sam opekao prste.
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.06.2010 | 00:02
smayoo je napisao:
Pa taj magnet ga ne drži pokopljenog baš jako čvrsto. Ako se malo jače tumba, može se desiti da se malo otklopi

Ma nabavi si onu futrolicu s cvjeticima pa se nece otvarat..
18.06.2010 | 08:45
Ja sam također za Sleep opciju, no moj MBP (first Unybody model) vrlo rijetko ode u sleep... U System Pref-sima mu je zadano da zaspe nakon 20 minuta neaktivnosti, ali to se vrlo rijetko dogodi (u cca. 10% slučajeva). Ne znam što ga drži aktivnim. Onaj Actitity Monitor nikad nisam uspio skužiti (skaču procesi gore-dolje i ne mogu izdvojiti koji je od svih tih problematičan, a s Terminalom se ne snalazim). Od aplikacija uglavnom su mi pokrenute Mail, iTunes, Safari i Skype. Na staroj Lampi iste te aplikacije otvorene i on uredno zaspe.

Mislio sam da će mi to riješiti 10.6.2, pa 10.6.3, a evo i pod 10.6.4 je ista situacija. Svi Update-i i Repair Permissions su odrađeni...
18.06.2010 | 10:00
Ako koristiš Skype, u njemu ima kvačica koja ne dozvoljava zaspati. Isto i u raznim torrent aplikacijama, isto i u web browserima (da ne zaspe komp za vrijeme downloada). iTunes isto ne da zaspati dok streama neki internet radio (čak i ako ne nešto zbrljano pa ne svira, ali ako je stream aktiviran).
18.06.2010 | 10:00
Dijete je napisao:
Ma nabavi si onu futrolicu s cvjeticima pa se nece otvarat..

18.06.2010 | 17:00
Friško nakon Restarta upalim Skype i ako ništa ne diram nakon 20 minuta on zaspe. No, ako bilo što drugo upalim (Safari, Word, iTunes) pa prestanem raditi - nema spavanja...
Glupo mi je da mi Sleep postavka funkcionira samo nakon Restarta ;-(
18.06.2010 | 17:38
Ne znam, ja zaključujem da je stvar u nekoj kvačici. Možda (ali nije vjerojatno) u loše napisanom printer driveru. Ili - da nemaš slučajno aktivan neki bluetooth uređaj koji se odmah automatski spoji s Macom pa mu ne da zaspati?

Ulgavnom, kod mene to na svim Macovima vrlo uredno radi.
18.06.2010 | 18:33
i kod mene nece da ide u sleep ako sam imao prije toga razgovor preko skype-a.ako sam samo surfao i nisam koristio skype onda ode normalno.Trazio sam tu kvacicu ali je ne mogu naci.
18.06.2010 | 19:05
Nema je kao takve. Pretpostavljam da npr. uključena "Enable Skype access" pod "Advanced" može smetati, isto kao i "Set my status to Away when inactive for ___ minutes", ako tu stoje minute koje su dulje nego što je podešeno vrijeme za otići u sleep.
18.06.2010 | 20:32
Ja ga uredno nosim u sleepu, i nikad mi se do sada nije otvorio i zbudio, doduse drzim ga u torbi u onom pretincu za laptope pa i nema bas kako se otvoriti. A i kad ga nosim onako na "golo" po stanu sam znao ga uhvatiti da se otvori, zbudi i kad bih ga zaklopio opet odmah zaspe. Tako da se na tome zbilja ne mogu pozaliti. Također kad je u sleepu zbilja minimalno struje trosi ... ono bez brige ga furam poprilično dugo u sleepu i kad ga otvorim baterija "kao nova".
19.06.2010 | 00:38
Znate li kako da namjestim cim poklopim monitor da on automatski napravi log out, te onda tek ode u sleep mode?
19.06.2010 | 01:06
A zašto ti je bitno da napravi logout? Ako ti je samo bitno da te pita password kad ga ponovno otklopiš, imaš u Sys Prefs, pod Security, kvačicu koja kaže "Require password ____ after sleep or screen saver begins".
21.06.2010 | 15:00
Nije bitan logout, nego sam mislio da je to jedini nacin da kada upalim pita ponovno za password Izgleda smayoo da mi citas misli Ako i je tako nema veze glavno da ja dobijem odgovor koji sam zelio )
21.06.2010 | 15:42
Ne čitam ti ja misli, nego si spojen na Kolektiv. Svi ti čitamo misli. Resistance is futile - you shall be assimilated.
  • LStands4Love
  • Posjetitelj
21.06.2010 | 23:13
kada ste doma, je li bolje da je ukljucen u struju ili ne?
22.06.2010 | 12:52
Definitivno je bolje da je uključen.
23.06.2010 | 10:21
DrAle je napisao:
Već 2 godine MacBook nosam okolo i samo sleep. Nikakvi problema. BTW Ne sjećam se jesam li ga ikada ugasio (shutdown)

NIkako ne kužim zašto se ljudi toliko furaju na sleep mode, toliko da ga "danima" ne gase...

Resursi, ljudi, resursi... Bacite poglednekad na Activity monitor i na procese... Pogotovo vi sa <=2GB RAMa....

I da, sve ovo što je Deyo reko oko slučajnog neprimjećenog neodlaženja u sleep...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (617)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO