Magic Mouse
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Magic Mouse

08.07.2010 | 11:11
Trazim nekakav dobar bezicni mis. Prvo sam pomislio na magic mouse zbog bluetootha da se ne moram zezati sa raznim konektorima i sl. Konkurencija bas i nema nekakvu ponudu u tom podrucju. Problem je sto cu misa trebati koristiti u programima poput autocada, archicada te raznim drugim za 3D vizualizaciju pa me zanimaju vasa iskustva pogotovo zato sto mis nema srednju tipku i nisam siguran kako ce se ponasati u takvom okruzenju ili bolje reci koliko je funkcionalan za takvo sto. Vec neko vrijeme gledam ponudu miseva drugih proizvođaca i jednostavno ne mogu naci nesto sto bi bilo zadovoljavajuce. Mislio sam i na Logitech VX Nano, ali tog misa nigdje nema u ponudi. Ako mozete pomoci kakvim savjetom bio bih vam zahvalan. Hvala
08.07.2010 | 11:41
Meni niti jedan bežični miš nije dobar. Prije je Mighty imao srednju tipku i bio dostupan u wireless izvedbi, ali nisam bio nešto oduševljen jer je bio težak i ima visoki tracking (možda je bio samo moj primjerak). Magic se može podesiti da ima srednju tipku uz pomoću utila, ali mislim da to nije dobar miš za taj posao. Osobno bih izabrao žičani Mighty Mouse i pazio da imam čiste ruke dok radim da se kuglica što manje prlja.
08.07.2010 | 12:15
dpasaric je napisao:
Meni niti jedan bežični miš nije dobar. Prije je Mighty imao srednju tipku i bio dostupan u wireless izvedbi, ali nisam bio nešto oduševljen jer je bio težak i ima visoki tracking (možda je bio samo moj primjerak). Magic se može podesiti da ima srednju tipku uz pomoću utila, ali mislim da to nije dobar miš za taj posao. Osobno bih izabrao žičani Mighty Mouse i pazio da imam čiste ruke dok radim da se kuglica što manje prlja.

nemora uzet apple miš...osobno imam magic i meni je predobar koristim ga dosta u photoshopu,trebalo je malo navike ali teško da bi se vratio na logitech G3..e sad neznam kakva je šema kod autocada a i neznam kakva je podrška na windowsima tak da mogu preporučit definitivno neki logitech npr. LOGITECH MX 620 Cordless Laser
08.07.2010 | 12:34
Ja sam opterećen dizajnom i ne bih mogao uz lijepi Mac imati ružan miš, a još nisam našao neki koji bi bio na Appleovoj razini dizajna i izrade. Imao sam Microsoft Philippe Starck mouse, ali je bio jako nekvalitetan, na kraju se počela i boja ljuštiti!
08.07.2010 | 13:37
Za tu namjenu ja bi ozbiljno razmislio o trackballu ili tabletu.
08.07.2010 | 14:31
dpasaric je napisao:
Ja sam opterećen dizajnom i ne bih mogao uz lijepi Mac imati ružan miš, a još nisam našao neki koji bi bio na Appleovoj razini dizajna i izrade. Imao sam Microsoft Philippe Starck mouse, ali je bio jako nekvalitetan, na kraju se počela i boja ljuštiti!

nisi jedini ali opet pretpostavit ćemo da je čovjeku funcionalnost bitnija ko i većini profesionalaca...
08.07.2010 | 15:09
da, radi se o mišu koji bi išao uz macbook pro, tako da bi bilo poželjno da nije ogroman i da se moze prenositi. Sto se tice ovog namjestanja srednej tipke , jel to mogu pod system preferences ili trebam nekakav dodatni program ?
08.07.2010 | 15:49
www.logitech.com/en-gb/mice-pointers/mice/devices/3287

Probaj ovaj. Ja sam ga mislio uzeti, spaja se na bluetooth pa mi ne bi zauzeo dragocjeni USB port na MacBooku...

bok!
08.07.2010 | 17:32
Imam toga V470 bijelog, i OK mi je osim što je malo premali za moju šapu. Tražio sam takav ali malo veći, no do sada ga nisam našao. Druga stvar je da Logitechovi drajveri nisu bili 100% usklađeni s OS X om te su znali zezati. Dosta je precizan i nije velik pa u tom slučaju bi mogao proći. Ja bih ga mijenjao za takav, ali malo veći. Toliko!
Bok !
08.07.2010 | 17:59
vidio sam tog miša, taj mi se isto cini dobar, jedino sam na nekom forumu procitao da su ljudi imali problema s njim , nesto nije bilo u redu pa su ga navodno vracali pa nisam bas bio siguran oko njega , no ako vi kazete da je ok, onda valjda je.
08.07.2010 | 20:03
Hehe, a pazite ovaj prijedlog: Microsoft Arc http://tinyurl.com/5hl5tk!
Ima srednju tipku, sklapa se (prenosivost), a ima i micro transceiver tj. usb konektor koji ide u računalo ubode se u moša kada se miša prenosi.
Može se birati između crne i crvene boje
Bijele nema
08.07.2010 | 20:25
Za mene ima jednu ozbiljnu manu - Microsoftov je.

SubZero, ja isto imam tog Logitechovog, kupio sam ga kad i MacBookPro, dakle prije godinu i pol dana. Radi mi super, i pod OS X, i pod Windowsima. 0 problema, i s driverima, i s njim samim.

Koristim ga najviše kad radim s AutoCADom (pod Windowsima), a na OS X uz OmniGraffle i Inkscape (dakle, opet crtanje). Za sve ostalo mi je Macov Trackpad super, i ne samo super, nego, što više, puno bolji od bilo kojeg miša!
08.07.2010 | 21:50
hvala svima na odgovorima
17.07.2010 | 22:14
Evo i ja sam dugo imao sličnu potragu i na svoje zadovoljstvo na kraju ubo Microsoft Explorer Mini Mouse. Na stranu što je Microsoftov, miš je stvarno odličan, pogotovo za ovako sitne pare za koje se može kupiti kod nas. Vani košta dosta više, a kod nas cca 150 kn s tim da sam ja dobio izgleda neku OEM verziju u vrećici. Ima ista verzija miša samo veći i taj mi se činio prevelik pa sam se odlučio za manji. Usporedbe radi dimenzija je kao i Logitech Anywhere samo puno viši pa tako puno bolje leži u ruci. Driveri su mu malo sfušani, ali tko ih je pisao nije ni čudo No hardwerski je stvarno mrak i opet naglašavam pogotovo za ovu cijenu dva do tri puta manju od Logitecha.
08.10.2010 | 14:45
Već sam duže vrijeme u potrazi za nekim boljim mišem. Koristio sam Mighty Mouse (ili Apple Mouse) otkad je izašao još na svom starom PowerBook-u G4 i dobio novog s iMacom prije dvije i pol godine. Nemam puno zamjerki osim kuglice koju treba redovito čistiti. Koristim ga kao jednu tipku jer ga je ugodno držati u ruci, a njegove uši za Exposé funkciju redovito upotrebljavam. Magic Mouse mi izgleda preseksi, ali smatram da bi mi upravo Exposé nedostajao, a za Magic Trackpad i nemam neko mišljenje budući da nisam upoznat s korištenjem tih čuda na novim laptopima, pa ne znam koliko je to dobro ili loše.

Nakon podrobnijeg razmišljanja mislim da bi mi jedino odgovarao bežični Mighty, no njega više nema u prodaji. Logitech i Microsoft miševi, koliko god možda kvalitetni, jednostavno nisu ugodni oku. Miš ne koristim za ništa ekstra. Što kupiti?
08.10.2010 | 14:57
Ako nema kod nas, ima vani:
http://eshop.macsales.com/item/Apple/MB111ZMAU/
08.10.2010 | 15:11
Ili kombinirati Magic Mouse sa ovim:
jkontherun.com/2009/11/03/how-to-add-exp...-apples-magic-mouse/
08.10.2010 | 15:19
Mislim da je Better Touch Tool bolji izbor.
08.10.2010 | 15:20
Apsolutno, samo sam htio skrenuti pozornost na software-ski tweak.
08.10.2010 | 15:56
Gledam malo filmiće na YouTube-u i čini mi se dosta fora to s trackpadom. Za pretpostaviti je da su te gestikulacije bolje i lakše izvedive na velikoj površini Magic Trackpada nego na manjoj površini Magic miša. Kakva su vaša iskustva? Koliko je sve to dobro i korisno u svakodnevnoj upotrebi?
08.10.2010 | 17:28
TrackPad koristim na MBP već skoro 2 godine. Meni je to super, i bolje od običnog miša. Bolje i od Magic Mouse, jer mi je ovaj presitan. Dobijem grč u šaci.

Jedino gdje mi je miš nezamjenjiv je CAD, gdje je preciznost bitna, a i troprsti drag (middle button drag) nije podržan.
08.10.2010 | 23:18
Meni je trackpad ergonomski idealan. Doduse niti mjesec dana prije nego je izasao sam kupio Kensington trackball i taj jednako radi trazenu funkciju (otklonio je potpuno bol u ruci).
Ukratko, nema vise tog misa koji je za mene dobar, a Appleovi su posebno losi.
09.10.2010 | 00:12
Kod nas u Kreativnom trackpad nije prošao, a dobio je šansu. Zadnji ga je probao Sanjin desetak dana i ustanovio da ne može ozbiljno raditi s njim već ga eventualno koristiti kao pomoćnu igračku za neke stvari. OK, mi smo svi u grafici, pa to sigurno radi veliku razliku pri upotrebi. Još uvijek mi je top-choice Mighty Mouse.
10.10.2010 | 01:42
Logitech G700, majka svih miševa
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.01.2011 | 10:21
Magic Mousea sam dobio zajedno sa iMacom. Nakon sada skoro mjesec dana korištenja moram priznati da nisam previše oduševljen. Smeta me što mi se često događa da mi spuštanje kažiprsta ili njegovo držanje na touch površini napravi pomicanje iako to nisam želio. Smanjio sam osjetljivost i čak isključio "intertiu" i nešto je bolje, ali još uvijek ne radi dobro sa npr. Google maps gdje mi zooming radi nemirno i neprecizno i nekontrolirano. Također mi se ne sviđa njegova glad za energijom i baterije traju prilično kratko, ako se uspoređuje s nekim drugim miševima.

Bluetooth tastaturu sam od starta zamijenio žičnom pune veličine i sretan sam zbog tog odabira. Navikao sam se koristiti numeričku tipkovnicu i imati navigacijske tipke pune veličine. Sada sve više razmišljam i da bih ovog simpa Magic miša ipak zamijenio za nešto čime se može ozbiljno raditi. Do sada sam bez problema uspio spojiti Logitechov Mouse M305 sa Nano prijemnikom i Microsoftov Elite Bluetooth Mouse. Kad se napune baterije od Logitech diNovo Media Desktop probat ću i njega i ako bude radio bit će prva zamjena za Magica.

Očito da spajanje kotrolera drugih proizvođača na Maca nije problem pa mi je u tom slučaju na raspolaganju veliki izbor. Možete li mi to potvrditi, ili ipak moram tražiti one na kojima je posebno naglašeno da rade sa Macovima? Nisam do sada na to obraćao pažnju, no ne sjećam se da sam takvo nešto do sada primjetio.
20.01.2011 | 11:30
Ja sam se priviko na Magic Mouse, ali da je bajka... nije. Predivnog dizajna i jednako toliko nefunkcionalan .
Tamo gdje mi je potrebna preciznost koristim Logitech MX revolution i s njim sam sasvim zadovoljan.
Za 90% normalnog korištenja računala ili kako ja to zovem za mahanje rukom po stolu koristim Magic Trackpad i to mi je preporod u svim smjerovima

@Sank spajanje drugih miševa ili tipkovnica (kontrolera) na Mac nije problem, hoćeš BT, wifi ili USB spajanje. Mora se jedino paziti na to da li taj uređaj ima neke dodatne funkcionalne tipke i jesu li one podržane na Mac OS X-u.
20.01.2011 | 11:52
Soffoklo je napisao:
Ja sam se priviko na Magic Mouse, ali da je bajka... nije. Predivnog dizajna i jednako toliko nefunkcionalan .
Za 90% normalnog korištenja računala ili kako ja to zovem za mahanje rukom po stolu koristim Magic Trackpad i to mi je preporod u svim smjerovima

S ovim bih se potpuno složio.
20.01.2011 | 12:05
Mene misevi iz Apple kuce uopce nisu odusevili. Moj izbor je Logitech.

Za svakodnevni rad na MBP koristim ugradjeni trackpad za gotovo SVE. Mis bez veze nosim u torbi, jer ga jaaaaako rijetko koristim kada treba nesto nacrtati ili preciznije obraditi u Photoshopu.
20.01.2011 | 16:26
Po mom iskustvu, od Logitecha sve (i miševi, i tipkovnice) radi bez frke. Od Trusta isto dosta toga.

Ni ja nisam uopće poželio čak niti dati šansu Magic Mouseu. Probao sam ga jednom u iStyleu u CC1. Jednostavno je premalen za moju šaku. Osjetio sam bolove u palcu već nakon par minuta korištenja. Ali Magic Trackpad mi se jako sviđa. Njega bi kupio odmah za Minija, samo što mislim da bi radi svojih ukućana svejedno morao nabavljati i miša...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO