15.07.2010 | 04:14
Ovako, kupio sam novi Macbook Pro, kupio sam Mini Display Port to DVI adapter, vec imam jedan viska DVI u VGA (
www.bluelight.com.ar/Productos/Adaptador/Video/vga-to-dvi.jpg) ovakav gornji sa istom oznakom ako ista znaci.
I sad, znaci Mini Display port adapter sam spojio u mac, na njega sam DVI to VGA adapter i onda VGA kabel do projektora, a na laptopu sam otisao na ikonicu monitora gore kraj sata i detect display, prepoznao mi je uredno projektor, model, rezolucije, podesio sve automatski no slike jednostavno na projektoru nema, stalno se plavi kao kad nista nije ustekano. Onda sam spojio mac na SyncMaster monitor, i njega je uredno prepoznao, i ime i sve no opet nema slike, monitor na stand by kao da nema signala. Ja sam potpuno nov u ovome, frend je dan ranije sa svojim adapterom (Mini Display Port u VGA) spojio monitor i sve je radilo pa sam vidio sto je podesavao a meni nece. I sad ne znam sto mi je raditi. Jel ima nesto da nisam dobro napravio ili? Cudno mi je, da nema konekcije uopce nebi prepoznao model monitora i projektora a opet ne znam zasto nema slike. Moje misljenje je da adapter koji sam kupio (njuskalo) ili je strgano ili da je DVI to VGA pokvaren, no vjerujem da onda nebi prepoznavao nista.