15.07.2010 | 19:10
dpasaric je napisao:
Što se tiče plaćanja mi svih nagovaramo da izbjegnu "financijske vampire" od banaka i kupuju gotovinom jer je to svakako najjeftinije. Obročno plaćenje nudimo, ali samo putem kartica izdanih od Raiffeisen banke, s drugima nemamo ugovor jer nam nije isplativo. Ukratko, gotovina je najpametniji izbor, sve ostalo nema smisla. Moja preporuka je da, ako se nema novca, radije čekati i uštedjeti nego platiti zelenaške provizije bankama.
Gotovina jest najpametniji izbor, naročito onima koji prodaju, ali ne mogu se složiti da ostalo nema smisla. Iskeširati 18000 kn nije lako, pogotovo u ovo vrijeme. Ja nisam mislio na potrošačke kredite gdje, slažem se, banke deru kamatama nego na uslugu obročnog plaćanja, a cijena je kao za gotovinsko plaćanje.
Vašu preporuku da je bolje čekati i uštedjeti i ne vidim kao neku prednost jer evo računice: za cifru od 18000 kn, moram štedjeti po 1500 kn mjesečno i tek za godinu dana kupiti (i opet vjerojatno čekati još mjesec dana za dostavu), a s druge strane da imam mogućnost obročne otplate na 12 mjeseci (u biti Apcom to ima, ali pod uvjetima da je roba na lageru i da se mora odmah nositi) ja stroj dobijem odmah (ili čekam mjesec dana dostavu) i otplaćujem ga narednu godinu dana, ali imam na čemu raditi.
Ja bih volio da sam u situaciji da mogu to platiti gotovinom i to bi vjerojatno i učinio u Vašoj trgovini baš zbog dobrih referenci ovdje na forumu i mogućnosti isprobavanja, ali nažalost stvarnost i mogućnosti su nešto drugačije.