Problem sa garancijom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa garancijom

• Pro
  • Posjetitelj
24.07.2010 | 19:19
Imam problem koji neznam da li se cesto desava, naime kupio sam dva kompjutera prije 8mjeseci i radi se o Macbook Air 13 i Macbookpro 17 i kupio sam ih u Dubaiu jer sam bio na nekom poslovnom forumu i bio je neki popust veoma primamljiv u nekom zastupnistvu od Apple i naravno racun garancija medjunarodna itd itd, i opet sam pitao da li vazi garancija svugdje u svijetu i to su mi potvrdili.
Prije dva mjeseca mi se pokvari Macbook Air i odnesem ga u Mekline u Sarajevu jer tu zivim i uzmu Mac i kazu racun i garancija je sve OK i popravice ga i kazu da je otisla maticna ploca koju su mjenjali nekoliko puta ali uvjek kao "iz USA dodje fabricki neispravna" i cekaju drugu i to tako vec vise od dva mjeseca se oteglo i prije sedam dana nece da mi se upali Macbook Pro 17 tj samo krene i odmah se ugasi bez zvuka ili slike i odnesem i njega na popravku u isti servis i zovnem ih da vidim sta ima, kazu mi da je dosao odgovor od Apple da ne priznaju garanciju za Macbook pro 17 (moras platiti) jer je model stariji od dvije godine kao bio je u magacin u toliko dok se nije prodao, i kazu otisla ti je maticna ploca i u Macbook Pro tako da sada imam dva Mac-a u servisu i neznam sta da radim.
Ako imate iskustva sa ovakvim problemom volio bih da mi pomognete jer neznam kako da rijesim probleme.
Unaprijed hvala i izvinite na malo duzem pisanju.
24.07.2010 | 19:45
Jamstvo se računa 12 mjeseci od dana kada je stroj kupljen, nije bitno kada je stroj proizveden i je li stajao na lageru ili nije. To je tvoje zakonom zajamčeno pravo kao kupca.
24.07.2010 | 22:16
Imao sam i ja slican problem, samo sto se ne radi o Apple proizvodu. Nasi su mi isto odugovlacili, izvlacili se, dok nisam kontaktirao proizvodaca i poslao direktno posiljku. Za par dana je stigao odogovor da nemogu popraviti, no da ce mi zauzvrat poslati novi i tako je i bilo. Cak je i postarina bila placena
24.07.2010 | 22:18
Ne mogu pomoci ali mi je nevjerojatno da imas dvije crknute matice u dva Apple stroja stara manje od godinu dana
  • Pro
  • Posjetitelj
25.07.2010 | 01:05
Vjerujte mi da sam i ja iznenadjen sa tim kvarovima ali to su izvjestaji iz servisa ovlastenog za apple, izgleda na Balkanu nevrijedi sta vrijedi u ostalom dijelu svijeta, znam da traje garancija 12mjeseci imam racune i svi to znaju ali nemam rjesenja, nemate pojma koliko mi je tesko zbog ovoga. Toliko sam sve platio i radostan bio zbog posjedovanja tih Mac-ova ali sta je tuje, imam samo ovaj iMac star dvije godine koji koristim.
25.07.2010 | 02:49
Uzmi račun i garanaciju i odi u prvu normalnu zemlju (Italija, Austrija) i tamo ih ostavi na servisu garant neće biti beda s tim!
  • Pro
  • Posjetitelj
25.07.2010 | 11:32
Kontaktiracu Apple direktno da vidimo sta ce mi reci.
25.07.2010 | 11:41
Da, ja bi napravio ovo sto kaze petros a prvo se obavezno konzultirao sa glavnim Appleom i pitao ih da li je moguce da u tom i tom ovlastenom to ne zele napraviti. Mislim da ce za cas promijeniti pricu kad ih kontaktiraju nadredjeni
25.07.2010 | 23:28
ovo je zgodna stranica
selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

gdje možeš ukucati serijski broj i provjeriti da li ti je laptop službeno u appleovoj garanciji ili nije. ako kaže da nije onda možeš poslati skenirani račun iz dućana gdje je uređaj kupljen i Apple će, ako prihvati taj račun, promijeniti garantni status. Probaj to.

ako to uspije, nema teorije da se išta odbije.

lokalni servisi proslijeđuju zahtjeve i odobravaju popravke koje im Apple odobri. ovi naški (ex YU) imaju iznad sebe zagreb/budimpešu, a i budimpešta ima nekog iznad sebe. mislim da se isplati kukati Appleu, ali pravom Appleu, na što višoj instanci - to bolje.
25.07.2010 | 23:50
vo, da se i ja javim, pomenuti serivs iz Sarajeva

naime, radi se o slijedećem. po serijskom broju, laptopi su navodno prodani nekad 2008 (Air) a MBP za koji je garancija odbijena u junu 2007. Više od tri godine! Naravno nisu tad prodani, nego su tad izašli sa nekog skladišta (glavnog skladišta za tu regiju?) i otišli krajnjem prodavaču (nije isključeno da su u međuvremenu negdje još bili u nekom skladištu, jer između Applea i krajnjeg prodavača može se promijeniti još koji ditributer)

Takvi slučajevi nisu rijetki, do sad sam imao slučajeve da je razlika između datuma u Appleovoj bazi i datuma na računu - ali par mjeseci, u tom slučaju pošaljem skenirani račun i sve je OK.

tako je bilo i u slučaju Aira, odobrena je garancija, al MBP je odbijen jer je "prošlo više od tri godine". laptopi su stajali predugo na lageru krajnjeg prodavača...

Opcije su slijedeće: ja pošaljem zagrebu/budimpešti još koji moljakavi mejl, ili vlasniku laptopa proslijedim kontakte pa kukamo udruženim snagama. ne može štetit ni poslati koji email trgovini u dubaiju gdje su uređaji kupljeni. opcija je i poslati laptop u dubai, ali je to pretpostavljam zahebanijca prevelika....

i da, sve ovo što piše u postu iznad mene je ispravno, treba probati i to napraviti!

bitno je naglasiti da moj servis od Applea dobija finansijsku naknadu za "ruke" za svaki laptop koji se popravi u garanciji! dakle, meni lično nimalo nije u interesu odbijati mušterije.....

što se tiče ponovnih kvarova na ploči.... događa se. DOA, dead on arrival. to NISU nove ploče već refurbished ploče... popravljane u posebnim fabrikama za to, negdje u kini...

radio sam ja i Acer/Asus/HP servisu... tamo svaka četvrta ploča dođe ispravna iz prve... quality control nikakav!

ali, Acer/Asus/HP lokalnim servisima plaća troškove i transporta i carine, dok nama Apple to (još) ne plaća, nego dijelove švercamo između hrvatske i bih. (moramo i vratiti neispravne dijelove Appleu, na isti način - švercom)

i onda se na rzervni dio čeka od 10-15 do 30 dana!!

tako da ja nemam ništa protiv eskalacije problema i tužakanja Appleu... meni će to olakšati uslove rada i smanjiti crvenjenje pred mušterijama....
27.07.2010 | 18:34
Bio sam banovan sa foruma , mislio sam da sam banovan zbog teme koju sam postavio i kontaktirao sam moderatora ali mi nije poslao odgovor, ali sta je tu je, registrovao sam se ponovo pod istim nickom.
Prije par dana sam kontaktirao arabcomputers tj zastupnike u Saudi Arabia i u UAE jer su glavni distributeri za bliski istok (kupio sam od njih Macove) i danas su me zovnuli u Sarajevo i rekli su mi da garancija mora da vazi u bilo kojem zastupnistvu od Apple u svijetu bez obzira ako je 2007 ili 2008 izasao kompjuter iz USA-e, i da garancija vazi od datuma prodaje kompjutera. Rekli su da ako nepoprave kompjuter u Sarajevu da im dostavim Macove i da ce mi oni popraviti kompjuter besplatno jer mu vazi garancija.
Kontaktirao sam Vedrana (vedran17) koji radi u servisu u Sarajevu i rekao mi je da nije do njega to odbijanje garancije vec mu dolazi od zastupnika Apple u Hrvatskoj ili u Budimpesti odobravanje garancije , tj on njih kontaktira a ovi mu jave dali moze proci garancija ili ne. Danas 27.07.10 Vedran mi je rekao da ce kontaktirati druge Apple centre u Evropi i pokusaje da odobri tu garanciju , pa nadamo se najboljem.
27.07.2010 | 22:54
Pro je napisao:
Bio sam banovan sa foruma , mislio sam da sam banovan zbog teme koju sam postavio i kontaktirao sam moderatora ali mi nije poslao odgovor, ali sta je tu je, registrovao sam se ponovo pod istim nickom.

Bogami, nisi me kontaktirao. Da jesi, ja bi ti sigurno odgovorio. Ali ionako ja ne mogu nikog "banovati". To su napravili vjerojatno Davor ili Riba (admini).

Ali ja ti mogu reći zašto su to napravili - zato što, suprotno politici Jabučnjaka koja ti je jasno dana do znanja prilikom registracije nisi dao svoje ime i prezime. A sigurno ne zbog teme koju si pokrenuo. Tim više što ti je i sam admin (dpasaric) odgovorio pozitivno.

Uglavnom, napiši svoje pravo ime i prezime jer će ti opet ukinuti account.
28.07.2010 | 19:14
Tako je, mi nikada ne brišemo nekakve "neugodne teme" dok su korisnici pristojni i drže se pravila foruma. Njegov account je vjerojatno stradao u rutinskom čišćenju anonimnih korisnika.
23.08.2010 | 22:10
Napokon sam docekao da Apple prizna moju garanciju za pokvarenu plocu tako da Mekline iz Sarajeva tj Vedran je dobio novu maticnu plocu i zamjenio je i tako da ovo sto pisem tj kucam sa svog Mac-a.
23.08.2010 | 22:58
Drago mi je da si ipak riješio problem, makar je i trajalo dugo...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, rusty, VanjusOS, ZeljkoB, Anonimci (509)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO