Pitanje: MacBook Pro 17" - riknuo graficki cip!?!?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje: MacBook Pro 17" - riknuo graficki cip!?!?

01.08.2010 | 00:03
Pregorio mi je graficki cip na MacBook Pro-u 17" kupljenom pocetkom 2008 . godine. Pojavila mi se iskrzana slika desktopa zatim je blokirao, a kod restarta sam skuzio da je hardware problem kad je ista stvar bila i sa jabukom kod podizanja sistema.
Sad je ponekad jednako, a ponekad se uopce ne pali ekran. Sistem se uredno dize i radi ok, a to znam jer mi je laptop spojen na kucnu mrezu.
Citao sam po netu da je Apple priznao neki kvar sa grafickim karticama samo neznam na sto se odnosi, odnosno na koje modele?
Moje pitanje je, da li netko ima ovakva iskustva ili zna za slican problem i da li Apple priznaje kvar van garancije ili moram mijenjati maticnu plocu o svoj trosak?
  • Dijete
  • Posjetitelj
01.08.2010 | 00:47
Ili direktno: support.apple.com/kb/TS2377
01.08.2010 | 01:08
Hvala!
Koliko sam razumio iz teksta, Apple priznaje kvar i pokriva trosak popravka.

Moje pitanje je sada, s obzirom da sam iz Zadra, koji servis u Zagrebu pokriva zastupnistvo za autorizirani Apple servis u Hrvatskoj.
Kontaktirao sam iStyle ali nisam dobio odgovor vec dva tjedna na oba maila koje sam poslao. Nadam se da servis nece trajati sljedecih pola godine.
01.08.2010 | 02:17
Zovi direktno ovlašteni servis pri PowerComu, ionako sve na kraju završi tamo bez obzira gdje je računalo kupljeno.

Već je bilo sličnih slučajeva i bili su popravljeni brzo i besplatno.
01.08.2010 | 03:46
Evo kontakta:

MacServis
Ulica dr. Franje Tuđmana 8
10434 Strmec Samoborski
Tel: 01 33 22 677
Fax: 01 33 22 667
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

cca. mjesec dana ces se morat strpit. Frendov iMac se popravljao u Amsterdamu i stigao za manje od tri tjedna.
01.08.2010 | 08:44
Meni je trebao laptop hitno i odnio sam osobno iz Rijeke u Sv. Nedjelju na servis da se ne gubi dan dva kurirskim sluzbama i to. Slucajno imali tu maticnu na lageru i popravak trajao 2h.
01.08.2010 | 13:48
Sad imam sve informacije.
Hvala svima!
02.08.2010 | 02:17
Popravljao se u Amsterdamu? To ti je rekao serviser...?
02.08.2010 | 02:30
Bio je malo kompleksniji problem, pa su slali iMac u Amsterdam. Sta je tu cudno?

Evo ti popis ovlastenih servisa, odnosno AASP-a pa nadji Hrvatsku
support.apple.com/kb/HT1434
22.09.2010 | 19:46
))
nema kompeksineg problema

naručiš sve na što sumnjaš da je kvar, zamijeniš i to je to.

Ali, zvuči jako dobro. Slanje u AMSTERDAM ))))
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO