MacBook Pro i5, i7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro i5, i7

09.08.2010 | 21:02
Pozdrav svima, novi sam na forumu i razmišljam o kupovini MacBooka Pro i5 ili i7
Posjedujem Acerov laptop, ali želim prijeći na MacBook.
Zanima me koliko je to pametno s obzirom na probleme s novim MacBookovima Pro -
freezing, problemi sa grafičkom Nvidia GeForce GT 330M, veliko zagrijavanje...
Da li se isplati kupovati, pa ako se dogodi da taj MacBook Pro koji kupim ima jednu od greški gore navedenih, da li se isplati vracati u trgovinu pa tražiti novi, ili tražiti popravak/zamjenu dijela koji uzrokuje kvar?

Zanima me i koje trgovine/a u Zagrebu je najpovoljnija, najsigurnija i najbolja za kupnju MacBooka Pro i gdje se on može isprobati?

MBP bi mi najviše služio za obradu fotografija (bavim se fotografijom), za muziku, za referate (škola) i sl.
10.08.2010 | 01:05
Prvi glas o ikakvim problemima s novim serijama MacBooka Pro! Odakle ti ta informacija? Ja baš pratim sve živo Mac-related i nisam vidio niti jedan problem vezan uz nove strojeve. Probleme s grafičkom je imala ona stara serija u kojoj je NVIDIA zeznula stvar na cijeloj seriji čipova (ne samo na Macovima) i Apple je na te strojeve odobrio dodatno jamstvo.

Zagrijavanje svih aluminijskih modela je jednako, a oni koji su navikli na plastične PC-ije onda misle da je loše što je stroj sav topao, a zapravo je to super stvar - jer aluminij odlično provodi toplinu i zato se sam hardver bolje hladi nego kod PC-ija koji je izvana hladniji, a unutra sve "kuha".

Kroz moje ruke je prošlo desetak i5 i jedan i7 model i radili su perfektno. Imaš i prikaze na Jabučnjaku, pa pročitaj dojmove nakon testa. Ako je stroj pokvaren, normalno da će to srediti servis u jamstvenom roku. Sve trgovine su slične i trebaju se držati Apple preporučenih cijena, pa su razlike male i možda je najbolje da odabereš onoga tko pruža najbolji support obzirom da bi ti to bio prvi Mac.
10.08.2010 | 01:25
Čudno, jako puno ljudi ima te probleme...
Evo linkova:
forums.macrumors.com/showthread.php?t=912218&page=2 - ima oko 50-ak stranica

discussions.apple.com/thread.jspa?thread...tart=0&start=195

forums.macrumors.com/showthread.php?t=912218&page=10

Neki kažu da se isključivanjem automatic graphic switchinga moože riješiti stvar, a nedavno je Apple izbacio OS X 10.6.4 www.maclife.com/article/news/apple_seeds...ains_no_known_issues i neki kažu da je to djelomično riješilo probleme...

Bojim se da ako kupim MacBook Pro i5 ili i7 da će me to zezati, ali mi je drago čuti da si radio na toliko novih MacBookova Pro i da nije imao nikakve probleme.

Možeš li mi točno navesti par firmi tj trgovina koje prodaju MacBookove Pro?
Gdje ih mogu isprobati ako se uopće može, koji je model isplativiji i5 ili i7, i da li kod nas postoji mogućnost da sam napraviš konfiguraciju?Nije mi problem ako bih čekao tjedan - eventualno dva duže.
10.08.2010 | 12:27
Davore da li je moguće kod vas naručiti i7 anti-glare 15" model i koja mu je cijena?
10.08.2010 | 22:42
@Ben - evo pogledao sam linkove, mislim da su to malobrojni i izolirani slučajevi jer bi se inače već o tome pričalo - kao što to uvijek bude kada je zaista neka frka u pitanju. Prvi koji se tuži zapravo nije siguran što se zbiva, a u priču je upleten USB hub, a poznato je da neispravna periferija može srušiti stroj ili prouzročiti kernel panic. Dakle, to ne bih uzeo kao nešto ozbiljno.

Drugi link mi se čini kao ozbiljniji, ali tamo ima svega. Trebalo bi vidjeti koliko ima slučajeva da je problem zaista dijagnosticiran kao NVIDIA GPU problem. Mislim da su ovaj put sve tri puta provjerili nakon zadnjeg fijaska s NVIDIA čipom koji ih je skupo stajao i gdje su morali produžiti jamstvo na velikom broju pogođenih serija.

Evo, danas sam baš dobio jedan novi i5, biti će kod mene do petka, pa ću ga probati izmaltretirati i vidjeti ima li problema. Kada sam frendov i7 opteretio do kraja StarCraftom 2 (a to je prilično zahtjevan test) - sve je prošlo okej.

Ako si u Rijeci, možeš doći kod nas ga isprobati, a za Zagreb ne znam tko ih ima kao demo, malo nazovi pa pitaj.

@serafin - moguće je, anti-glare je CTO, pa nije u standardnom cjeniku, ali mogu pogledati cca koliko bi bilo jer je nedavno jedan klijent uzeo i5 s takvim ekranom, pa je doplata vjerojatno ista.
10.08.2010 | 23:45
Hvala na odgovoru DPasaric, našao sam tri trgovine u Zagrebu, pošto sutra idem u Zagreb probat ću otići u bar jednu ako stignem, ako ne onda ću drugi put (za 15 dana). Nisam iz Rijeke, iz Pule sam, jel mi možeš reći kako se zove trgovina tj. firma u kojo radiš, ako budem dolazio u Rijeku da dođem vidjeti i isprobati jedan od MacBookova Pro? Vjerovatno bih naručio CTO...

Što se tiče i7 jel mi možeš reći koliko je on bolji u odnosu na i5?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Riba, VanjusOS, Anonimci (521)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO