14.08.2010 | 05:13
Prije svega želim vam se svima koji ste dosad odgovorili jako zahvaliti
Definitivno ću uzeti prijenosnik, 13" ili 15", 17" mi je malo prevelika, jer je faktor prenosivosti bitan.
Razlozi zbog kojih razmišljam da je bolje imati 2 računala su:
1. cijena kvalitetnog 27" monitora s IPS matricom u odnosu na cijenu iMaca (mada budem studiral FER, svoje prste imam i u fotografiji, dizajnu i videu, a i filmofil sam, pa mi je kvalitetan vanjski ekran jako bitan-tak da mi je Cinema 27" u tom pogledu prvi izbor (a iMac je Cinema+kompjutor, pa zašto ne uzeti
)
2. sigurnost podataka-ne bih volio sve svoje bitne podatke koje ne bih želio izgubiti nositi u laptopu koji je izložen dnevnim stresovima. Eksterni disk s TimeMachineom srećom donekle rješava ovaj problem
3. Mogućnost izvođenja Mac OS-a na jednom stroju i istovremeno bootcampanih Windowsa/Linuxa na drugom
4. odvojenost podataka-osobni podaci odvojeni su od stvari za faks
PITANJE: Volim se povremeno i igrati, pa me muči koliko je grafika u novom iMacu 27" (najbolja moguća) bolja od grafike u Macbooku Pro 13" ili 15"
U svakom slučaju sad kupujem laptop, 13" ili 15", a kasnije budem onda videl koje su mi daljnje potrebe-dal je dovoljan Cinema 27" ili mi se više dugoročno isplati uložiti u iMac
(nemojte zamjeriti moju skeptičnost prema prijenosniku kao primarnom računalu, prije iMac-a imao sam samo HP-ov laptop koji je bio bučan, spor, težak, s malenim ekranom i neugodnom tipkovnicom
. iMac je za mene bio prava revolucija, i tada sam dobio osjećaj da laptopi za mene nikada neće moći nadomjestiti pravo desktop računalo
)
P.S. razmišljao sam da bi mi iMac, strateški smješten, mogao ušparati televizor uz Elgato TV karticu
27" mi se čini sasvim dovoljno za televiziju u stanu