16.08.2010 | 15:56
Cube uopće nije bio skup. Problem su ljudi koji smatraju da ako je nešto manje onda mora biti i jeftinije (?). Cube je onda bio jednako znažan kao i veliki desktop model, uključujući i procesor i *grafičku*, ni po čemu nije zaostajao sa velikim desktop modelima, osim što nije nudio PCI slotove koje većina od nas i tako nije nikad koristila. Danas svi plaču kako nema Pro stroja manjeg formata, a opet bi ga svi željeli za pola cijene, nitko se ne pita vrijedi li manji footprint i tišinu platiti. Da postoji, ja bi (opet) tako nešto opet kupio.
Druga je ta fama oko "pregrijavanja". Ne znam što se događalo u Hand designu, ali kod nekolicine Cubea koje sam imao prilike vidjeti niti jedan nije imao taj problem, i nitko na Cube mailing listi nije imao taj problem. Ljudi su vjerojatno imali hardverske probleme i najlakše je bilo to objasniti pregrijevanjem, jer "kakav je to kompjuter bez ventilatora"
Pred godinu-dvije (nakon 9 godina korištenja u tvorničkoj 450 MHz konfiguraciji!) došlo je vrijeme izbora: upgradeati CPU ili kupiti Mini. Na kraju je razum ipak pobijedio jer sam za nižu cijenu od CPU upgradea kupio G4 Mini na 1.5 GHz.
Cube i dalje radi i stoji na polici, i nedavno je poslužio sa slanje nekoliko faxova jer ostali Macovi nemaju modem.
Što se lampe tiče. meni to nije niti do koljena Cubeu, od izrade, fleksibilnosti i prektičnosti. Jedino što se lampi može priznati je osebujan dizajn koji ti se ili može sviđati ili ne. Ja sam među ovim drugima...