29.08.2010 | 14:02
Trenutno imam Apple-ov ruter Airport Express i mislim da je najbolji koji sam ikad imao - a promjenio sam ih 3. a susretao se sa jos najmanje 10 sto na poslu sto kod prijatelja. Medjutim ima jedan nedostatak i poceo sam gledati koja mu je adekvatna zamjena.
Naime Airport osim wireless printera i cool AirTunes streaminga ne podrzava share hard drive. A po nekoj logici kad su vec upakovali da je i printer i iTunes wireless nije mi jasno zasto nisu hard drive - al eto od Apple smo valjda navikli da uvijek nešto fali
E sada me zanima koja bi bila adekvatna zamjena za ovaj ruter. Gledao sam na Apple.com sve modele koje nude i najzanimljivija mi je Time Capsula ali nisam nigdje procitao da se taj hard disk od 1TB ili 2TB moze koristiti i kao share disk-oni tamo samo spominju Back up.
Ima li neko ikakvog iskustva sa Time Capsulom? Takodje da li neko zna postoji li neki Plug-in za Airport Express sa kojim se moze prikljuciti hard drive preko USB jer znam da je po defaultu taj USB namjenjen samo za printer.