23.10.2019 | 16:56
BIla je (jako davno, prije 10+ godina) jedna serija starih Magsafe punjača od 75W koja je bila loša, krepavali su relativno brzo. Ali to je bila iznimka. Evo, vidiš gore moj post od prije 9 godina. Taj za kojeg sam naručio rezervni unaprijed je bio krepao nakon cca 3 godine, možda 4. Tada sam bio kupio neki bzvz noname zamjenski na E-bayu, koji je opet krepao nakon jedno 3-4 godine. Ovaj drugi, kojeg sam odmah bio uzeo kao rezervnog (2008. godine) još uvijek radi uredno, a korišten je praktički svakodnevno (dakle, 11 godina svakodnevno korišten i radi). Još 4 originalna Magsafea (što 1, što 2), stari od 7 do 4 godine, svi korišteni svakodnevno, svi uredno rade. I jedan neki noname zamjenski, također star jedno 6 godina, isto uredno radi.
Rekao bih da nema pravila. Činjenica je da zamjenski hoće više iskriti kad se uštekavaju-ištekavaju u utičnicu. Neki članovi ovdje tvrde da to može štetiti Macu (ITelektronika je napisao i dosta detaljno na tu temu, popratio mjerenjem i tumačenjem, potraži malo po forumu), ja osobno nemam takva iskustva.
Kupovina iz USA ti neće uštedjeti koliko očekuješ, jer će ti naša carina naplatiti još 25% PDV povrh cijene
plus trošak slanj. Jedino ako ti netko fizički donese u ruke, tko je sada tamo, a putuje ovamo.
Uzmi u obzir da reviewe pišu ozlojeđeni kupci koji imaju loša iskustva, a oni zadovoljni ne pišu ništa, ni ne sjete se.