PC & IMac - Prijenos podataka ?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PC & IMac - Prijenos podataka ?!

04.09.2010 | 01:55
Trebao bi na sto jednostavniji i brzi nacin prebaciti sve podatke sa D particije pi-si-ja na IMac, odnosno 100GB podataka.
Oba racunala su (fizicki) jedno pored drugog tako da nema potrebe za externim hardom, bar se nadam...
Pa ako netko ima ideju, prijedlog i iskustva s ovom situacijom, help !!! Moguce neki "magicni" kabao, kablich i sl...
Thanks!
  • campo
  • Posjetitelj
04.09.2010 | 07:26
dovoljan je cross ethernet cabel..compjuter compjuter..umreži i gotovo
04.09.2010 | 11:04
Ako ne uspijes s kabelom, uvijek mozes prebaciti sve na eksterni hard ( pazi da je formatiran na windows NTSF ) i s njega na iMac. Mac OS moze ocitati takve hardove, samo pazi da ne bude u FAT32 jer postoje ogranicenja
04.09.2010 | 12:15
NTFS. (windows) NT File System.
Nema razloga da ne radi s kabelom. Ako su oba kompa defaultno podešeni, prekriženim kabelom bi sve trebalo proraditi od prve, jer Windows po defaultu traži adresu od DHCP servera, a Mac po defaultu ima uključen dHCP server. Eventualno, ako se diagono baš ne snalazi s TCP/IP zajebancijama, neka instalira Bonjour na Windowse.
Naravno, ako PC kanta ima firewire, može i to. Još jednostavnije.
04.09.2010 | 14:28
Ne zaboravimo i ad-hoc wireless ako PC ima Wireless...
04.09.2010 | 14:33
Mozes i mrezu s firewire sloziti. Mislim da bi islo i brze. Koliko znam firewire ima sposobnost drzati konstantnu brzinu. Mreza radi u paketima pa je efektivna brzina manja. Nisam isprobavao jer meni nisu kompovi fizicki blizu. Ili iscupaj disk iz piceka i u vanjsko kuciste. To bi bilo najbrze.
04.09.2010 | 15:15
Crossover kabel odavno nije potreban na Macu jer imaju autodetekciju na portu.
04.09.2010 | 15:32
Jah, imaš pravo... Na to sam i zaboravio...

Inače bežična bi veza za 100 GB podataka bila prilično sporo rješenje.
04.09.2010 | 16:04
Lipi moji puno hvala na odgovorima i pomoci !!!
Ali sad tek ne znam na koju metodu da se koncentriram
Moram priznati da mi je sve ovo osim u teoriji totalna nepoznanica tako da...
Jednostvano nisam nikada to radio na niti jedan nacin osim externim hardom i stickovima...
P.S. Imam ja jedan prijedlog, dajte se vi prvo dogovorite pa cu ja tako haha
U stvari meni je samo glupavo davati lovu za externi hard ako ne moram, eto...
A s druge strane se upravo bojim onog sto je smayoo rekao da bi bezicno bilo sporo.
Anyway, po ne znam koji put, ali moram to reci, stvarno ste ekipa mrak i puno hvala na odgovorima!
Pozz.
04.09.2010 | 16:09
BTW, @smayoo
Da, ima firewire kanturina
04.09.2010 | 18:16
Onda je najbrže i najjednostavnije da kupiš firewire kabel. Samo moraš paziti - imaš FW 800 i 400 standard. PC vjerojatno ima samo FW400, a za iMac ne znam - možda ima oba, a možda samo FW800. Uglavnom, provjeri vizualno - imaš li i na iMacu, i na PC-u port koji jednako izgleda, a nije USB, ni slušalice, ni struja? Ako imaš, to je onda FW400 i kupi takav kabel. Ako nemaš, onda ti uz kabel treba još i FW800-400 adapter za iMac kojeg nije baš tako lako naći.

Kad spojiš kantu i iMac FW kabelom, iz Findera bi ti trebao biti dostupan PC. Bilo kao direktno njegovi diskovi, bilo kao kompjuter na mreži pa onda moraš šerati diskove.

Ako ti se ovo čini prekomplicirano, instaliraj na PC Bonjour (download.cnet.com/Bonjour-for-Windows/3000-18507_4-93550.html) i spoji ga s iMacom izravno Ethernet kabelom. Pomoću bonjoura bi ti sve trebalo biti direktno dostupno bez ikakve gnjavaže.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.09.2010 | 23:04
Imam ti ja FW800 na 400 kabel, pa ako si blizu Rijeke mogu ti ga dati.
08.09.2010 | 01:32
@sank
Hvala puno na ponudi, ali u ZG sam !
(BTW, Jel ovo sank ima veze sa shankom?)

@smayoo
Evo, sad sam cekirao i imam firewire kabel!
(Koristio sam ga za prebacivanje s kamere na PC - na pi-si-ju imam tri slota za firewire.)
Ali "veselje" je u tome da ja ne vidim upad na IMacu za firewire? Bit ce da sam ocoravio...
I naravno da nemam pojma jel 400 ili 800...Samo vidim da jack od kabla s jedne strane manji, s tim manjim dijelom sam obicno penetrirao u kameru.

BTW, Danas kad sam upalio IMac opazio sam da je itunes na desktopu promjenio ikonicu? Sad je nekako deblja, crna...kao da ce explodirat...
Friend mi je pricao kako je neki lik dekodirao iphone i onda vise nije bilo jabuke nego zuta kruskica na mobu...pa sam pomislio da nisam i ja nekaj zeznuo tijekom surfanja bespucima interneta pa je sad nota od muke pocrnila i zdebljala se, heh...
08.09.2010 | 01:48
ah, pardon, moj bad...postajem pravi macodlak !!!
ovo s ikonicom kazu da je normalno na apple.com...
pise da se ikonica prilagodjava obliku vlasnika te da je nekad bila asocijalna, hah...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.09.2010 | 10:05
Koliko je meni poznato iMac ima FW800 priključak dok su na PC još uvijek česte kartice sa FW400 priključkom. Priključci ti izgledaju kao dolje na slici:

.
FireWire.jpg
08.09.2010 | 10:29
E, sad se komplicira...pogotovo ako oznake 400/800 imaju veze sa brzinom, a ocito da imaju...
Svakako si u pravu, ja sam previdio taj mali utor na IMac-u. PC ima 400, Mac 800, to se lijepo vidi iz tvog primjera.
Slijedeci korak, nekakav adapter? Ako je stvar do samog jacka, ali ako je stvar brzine ne znam kakav u tom slucaju adapter trebam, jel to uopce postoji?
To je adapter o kojem je smayoo govorio : "FW800-400 adapter za iMac kojeg nije baš tako lako naći."
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.09.2010 | 11:02
Ne treba ti adapter, samo kabel koji sam ti ponudio Meni je WD-ov vanjski disk spojen takvim kabelom na PC i jedino što koristi manju brzinu.

A evo i detaljnih uputa na engleskom, kako spojiti PC i Mac preko FireWire kabela:

Connect Mac to PC FireWire

Sretno!
09.09.2010 | 03:57
Sto se mene tice ova tema je zakljucena, zasjedanje sabora je gotovo, finish !!!
Trazio sam danas u tri ducana firewire 400/800 i nema, ali naci cu ga ja...
I naravno, ostaje opcija koju je predlozio smayoo - ethernet kabel i bonjour.

That's all folks
Hvala, Danke, Thank You, Grazie, Merci!!!!
09.09.2010 | 10:41
diagono je napisao:
Sto se mene tice ova tema je zakljucena, zasjedanje sabora je gotovo, finish !!!
Trazio sam danas u tri ducana firewire 400/800 i nema, ali naci cu ga ja...

Finder ih ima, kupio ja par komada. Naručiš preko neta, platiš i stigne odmah drugi dan, osim ako želiš uštedjeti 15kn (ili 30?) pa sam otići po to... www.finder.hr
09.09.2010 | 10:49
Ima u Diskont24: www.diskont24.com/product.php?productid=...amp;cat=0&page=1
Ja sam ga tam kupil. registriras se, posalju ti predracun, platis preko interneta i odes po to na cosak Savske i Vukovarske (bivsi Slovenijales ili jos bivsi zatvor, preko puta pivnice).
09.09.2010 | 11:10
Ijao, pa ja od kad sam se vratio s godisnjeg sam ostao u relax modu , potpuno sam zaboravio na on line narudzbe !!!
Ovi nemaju paypal jel da, samo broj kartice direktno u sajt i to je to?
Haugh!
09.09.2010 | 12:10
Ja predracun platim i podignem.
  • campo
  • Posjetitelj
09.09.2010 | 14:37
Ne mogu vjerovat da se od jedne banalne stvari za koju treba jeftini ethernet kabel koji će to obavit najbrže i najjednostavnije razvije diskusija i zakomplicira stvar do beskonačnosti.
09.09.2010 | 17:11
Mene je zanimao brzi nacin pa je zato firewire spomenut...
  • campo
  • Posjetitelj
09.09.2010 | 18:55
ethernet je brzi od FW naravno gb
09.09.2010 | 21:35
Zapravo nije. Ne možeš održati "sustained transfer rate" jer koješta brlja po IP stacku.
09.09.2010 | 22:23
@campo
Eto, vidis sad, znam ja kog triba poslusati, e lipi moji...
10.09.2010 | 10:09
kako sam napisao, a smayoo potvrdio, FW kad uhvati brzinu ne pusta. To je kao i nekad SCSI vs. PATA. Kabel kosta 70kn i ne vidim da je to skupo rjesenje.
14.09.2010 | 16:17
Nasao kabel (jedva) i ne radi - ne mogu naci PC nigdje u Mac-u.
Ne daje znake života
Ludilo !!!
14.09.2010 | 16:56
Treba naći kako na PC-u podignuti mrežni adapter na firewire portu. No na tvojem mjestu bi dignuo Mac u firewire target disk modu (Drži T dok ga uključuješ). Kada je u tom modu Mac se ponaša kao vanjski firewire disk. Još će ti samo trebati neki od utilityja koji zna pisati i čitati na Macov HFS format (ima besplatnih), i samo kopiraj!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, zoranowsky, Anonimci (517)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO