Printer/skener + 10.6, aktualni modeli -preporuke?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Printer/skener + 10.6, aktualni modeli -preporuke?

14.09.2010 | 11:06
Prijatelji kupuju iMaca i MacBook Pro, pa me pitaju koji printer i skener preporučam... Nešto za po doma, a da radi tip top na 10.6...

Ne bih im preporučio All-in-one jer s njihovim driverima imam loša iskustva, uvijek nešto prestane raditi nakon dolaska novije verzije OSa...

Za printer sam mislio na Canon Pixma modele, kako oni stoje sa 10.6?
Skener, neki Epson? Mali su, jeftini i čini mi se da ima drivera...

Ja sam u Pro vodama i ne pratim baš consumer sektor u tim granama, pa zato pitam - ima li preporuka dakle, koja firma marljivo i brzo izdaje updejte za svoje uređaje, a za Mac OS X?

Hvala!
14.09.2010 | 11:42
Sa Canonom nećeš pogriješiti, ja bi preporučio osim printera i Canonov scanner i to neki od LED modela (ak je za po doma)
14.09.2010 | 13:51
Još jedan glas za canon. Imam doma MP210 pixma all in one i radi ko grom. Dapače, čim je izašel 10.6 imali su odmah i drajver za njega. Nasuprot njemu, hp laserjet P1006 je čekal na svoj drajver više od pol godine.
Moja iskustva govore da je canon puno ažurniji po pitanju drajvera i da su puno, puno, puno bolje napisani i, kaj nije nebitno, canon radi i preko USB huba, hp samo ako je zaštekan DIREKT u komp
14.09.2010 | 15:38
Dakle Canon, što se tiče inkjeta. A jeftiniji laseri, odnosno kolor laseri? Ima tko preporuku?

Ja za posao preporučam Kyoceru, prezadovoljan, no laser za po doma mi je nepoznanica
14.09.2010 | 16:17
Canon Pixma iP3600 printer, prezadovoljan sam njime na kućnoj bazi, čak tu i tamo koju fotku bez problema isprinta s nelošim prikazom.

Što se tiče skenera, to bi i mene zanimalo obzirom da moj stari Canon više nije driver-ski podržan na 10.6
14.09.2010 | 20:23
Ja imam scanner Canon N670U (star cca 8-9 godina) i uredno Canon Driveri rade na 10.6.x
14.09.2010 | 20:37
Ja imam taj isti skener, ako može link na te drivere? Nedavno sam se poprilično pomučio da pronađem iste, ali ni jedne nisam uspio natjerati da rade...
14.09.2010 | 22:40
Ja dajem negativan glas za HP, i kao printer, i kao scanner. Živo smeće, a k tome još i traljavo podržano na Macu. Vučem ga još od prije nego sam nabavio Maca i govno nikako da krepa, ali od drugog dana po isteku garancije zaje...
14.09.2010 | 23:26
Lexmark slovi kao problematičan, i na 10.5 sam imao problema s njim zbog skeniranja. Malo je radio , malo nije, pa ponovno instaliranje itd. Sad na 10.6 radi stabilno, a i piše po forumima da su se popravili i to dosta s podrškom za OS X. Da ne zaboravim All In One X5470 model. Za kućnu upotrebu dovoljan a ni tinte nisu preskupe. Sad bih kupio laserski i to vjerovatno Samsunga, jer su se pokazali dobri,( doduše poznam samo one koji ih koriste na Win platformi) , samo ako provjereno radi na Macu.
15.09.2010 | 01:38
serafin je napisao:
Ja imam taj isti skener, ako može link na te drivere? Nedavno sam se poprilično pomučio da pronađem iste, ali ni jedne nisam uspio natjerati da rade...

software.canon-europe.com/products/0000475.asp

Odabereš OS X i skineš si CanoScan Toolbox i ScanGear CS za OS X (i tim redom instaliraš) ..... eh da, trebaš imati instaliranu Rozettu jer je PPC software no ja za sada zbog toga nemam nikakvih problema na 10.6.4 Intel Miniju....
15.09.2010 | 11:29
Nešto sam i ja načuo da su mali Samsungovi laseri ok, ali samo od windows korisnika. Mene zanimaju Macovci
15.09.2010 | 11:30
To je to Rosetta je rješenje, nisam probavao s njom. Hvala
15.09.2010 | 13:15
Idu Canoni nekako preko Rosette ali po meni je to kriminalno lose rjesenje i nikakav support s njihove strane tako da znam da moj slijedeci uredjaj sigurno nece biti Canon.
Ja isto trazim cb laser/scanner opciju i vec dosta dugo gledam neke Samsung modele ali nikako da se odlucim za kupnju, moram prvo napravit mjesta na stolu
15.09.2010 | 17:13
Canoni su ocito prijatelji Mac-a. HP nebu tak skoro krepal, izdrzljivo je to ali programi koji dojdu su koma. Imam printer i550 i skener MF 8800 oboje Canon i rade ko grom na 10.6. Kako i preko cega ne znam. jedino sam trebal skinuti nove drivere za SL jer oni originalni nisu radili. Rosettu nisam instalirao (ne da sam ciljani, mozad se sama instalirala).
04.10.2010 | 12:03
Jel saznao netko nesto pametno u medjuvremenu?
Ja gledam malo Samsungove laser/scannere (scx-3200, 4300, 4600) ali nailazim na razne informacije od toga da radi sve super pod OSXom do toga da ne radi nista. Nevjerojatno mi je da niti jedan proizvodjac ne moze napisati dobre drivere za OSX?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drpongrac23, Riba, robee, rusty, VanjusOS, Anonimci (505)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO