iMac kao media server
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac kao media server

18.09.2010 | 22:51
Pozdrav svima...

evo prvi post ovdje pa da budem konstruktivan

Ovak, zanima me na koji način bi mogao složiti doma media network na način da mi je iMac (koji nije spojen na TV) server sa kojeg povlačim filmove i muziku? Tj. da li je to uopće moguće...

idealna situacija izgledala bi ovako: na macu imam folder koji je mapiran i u koji gledaju klijenti spojeni na televizore u stanu. Mogu čak i povjerovat da postoji za mac software koji bi to vrtio, ali što staviti ispod televizora? koje media playere?

Siguran sam da je neko već pokušao nešto slično, pa eto, unaprijed zahvaljujem na sugestijama.

Lp

Siniša
18.09.2010 | 23:10
Mislim da je Riba svojedobno napisao prikaz nekog softvera (ako se ne varam, zove se Rivet) koji radi tako nešto i koristi X-box, ili Playstation, ili tako nešto. Potraži među (dosta starim) člancima.
18.09.2010 | 23:24
zgodno... almost there

s obzirom da imam 3 tevea u kući, bilo bi zgodno pronaći neki media player a da nije konzola koji se isto može bežično prikačiti na Rivet...

al opet ostaje problem podrške za MKV filmove i streamanje HD-a preko wirelessa... al to je opet ograničenje mreže.. ili?
19.09.2010 | 00:02
Ja streamam wi-fijem sa iMaca na PS3 putem MediaLinka (http://www.nullriver.com/products/medialink) i radi bez greske. Probaj, imas trial verziju koja je ogranicena na 30min upotrebe. Isprobavao sam par programa i takoreci svi koje sam probao (osim MediaLinka) nisu mogli streamati HD bez zastajkivanja.
26.09.2010 | 15:29
U osnovi gotovo svi mrežni media playeri koriste isti protokol za spajanje ne media server, tako da će vrlo vjerojatno bilo koji od media server alata na Macu služiti svrsi. Podrška za određen format pak ovisi o klijent uređaju. Neki određeni ne mogu preporučiti jer je xbox zadovoljio moje skomne potrebe, ali na tržištu ih sada već ima popriličan broj. Baci oko i na ovu temu:
www.jabucnjak.hr/forum/video/54145-kucni-dlna-serveri.html
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.09.2010 | 18:13
Ja doduše za sada nemam Mac-a za server, već PC sa Intel Core 2 Quad procesorom (a to će se do kraja godine promjeniti), i na njemu imam instaliran Air Video Server koji se za Mac-a ili PC može skinut na ovoj adresi:

Download Air Video Server

Server je besplatan i može se vrlo jednostavno konfigurirati. Za klijenta koristim iPad (a može i iPhone ili iPod Touch) sa instaliranom aplikacijom Air Video koja se može skinut sa App Storea i košta $2,99, vidi link:

Air Video for iPad & iPhone

Air Video omogućuje rekodiranje "on the fly" ili u realnom vremenu slijedećih formata:

mp4, m4v, mov, avi, wmv, asf, mpg, mpeg, mkv, 3gp, dmf, divx, flv

zbog čega je potrebno da server računalo bude nešto moćnije, ali Air Video takodjer omogućuje da se video materijal rekodira prije gledanja, a onda sa rekodiranim videom u m4v formatu dovoljan je i kakav Celeron

Želim još naglasiti da Air Video server podržava SRT i SUB subtitlove koje bez ikakvih dodatnih radnji ukomponira u streamani video.

Ukoliko naravno kod kuće posjedujete WiFi router sa 802.11n standardom, onda HD video prijenos u real time rekodiranju bit će mačji kašalj Isprobano sa TP-LINK TL-WR941ND routerom i mkv.

Uglavnom sam zadovoljan gledanjem filmova na ekranu iPada u krevetu, ali ponekad ga i spojim VGA adapterom na TV pa gledam na velikom ekranu.

Na dolje priloženoj slici vidi se iPad spojen na Samsungov monitor 22" koji u realnom vremenu prikazuje Avatara ripanog sa BlueRaya u XviD formatu.

AirVideo1.jpg
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, divanl, drpongrac23, Riba, robee, rusty, VanjusOS, Anonimci (577)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO