10.10.2010 | 13:08
OK, sad stvarno!!!!
Dolazim tu na ovaj forum redovito u zadnje vrijeme jer sam odlučio kupiti MacBook-a da vidim kako je to biti jabučar, a i imam nekoliko vrlo dobrih razloga zašto namjeravam učiniti taj potez ALI počinjem dobivati napadaje povraćanja zbog pristranosti i gotovo patološke opčinjenosti s Apple-om koji ovdje vlada! To već prelazi u nacizam!
Meni je jasno da je Apple bolji i napredniji u mnogim stvarim i zbog tih stvari i namjeravam preći na applelizam ali toliko grčevito pljuvati po svemu što nije apple jednostavno nije normalno! Pa dobro ljudi ima li vama ijedna stvar softwareska ili hardwerska koja valja kod drugih proizvođača, a da nije apple?
Moja djevojka, moj brat, ja i još barem 3/4 tuceta ljudi koje znam imamo ili samo imali HP i ne sjećam se da je itko od nas imao ikakvih problema. Jedino je djevojka imala problem s adapterom za napajanje i TO JE SVE u zadnje 2-3 godine kod svih nas.
Na stranim Mac-forumima nema ovakve zaluđenosti kao ovdje...koliko sam primjetio. Kritike apple-a su puno PUNO realnije nego tu.
Kako se bavim i glazbenom produkcijom već godinama visim na gearslutz.com forumu, najpoznatijem svjetskom forumu vezanom uz glaz. produkciju gdje dolaze inženjeri s platinastim nakladama koji većinom koriste ili su koristili apple-ove laptope i koji nepristrano govore o kompjuterima jer si mogu priuštiti koji god laptom hoće i njima je najbitnije da ih komp ne iznevjeri na turneji ili u studiju, je+e se njima za apple ili bilo koji drugi brand, bitna je pozdanost.
Dakle, kako su imali more problema i s apple-ovim laptopima također, sve više njih prelazi na
ovakva riješenja koja su se pokazala puno bolja, brža i stabilnija od apple-a i sigurno još puno bolja od ostalih poznatih marki.
To nisu mulci koji nemaju pojma o pojmu i koji igraju igrice nego profesionalci koji koriste komp kao alat za posao kao i mnogi od vas.
Meni je jasno u kojim aspektima je Apple bolji od drugih marki i zašto je OSX bolji od Prozora, ali dajte ljudi malo se ohladite, ZBILJA! Apple NIJE SAVRŠEN! Niti jedan brand nije! Svi imaju svoje prednosti i mane.
Ovdje kada netko pokuša naglasiti bilo koji apple-ov nadostatak ili ako navede neki komp koji je u nečemu superiorniji od Maca odmah ga zasipate drvljem i kamenjem. Što nedostaje npr. laptopu s 3.33GHz Extreme 6 Core procesorom ili s blu-ray-om? Zar su to mane?
I pored toga, reći da je HP dobar samo za krpanje rupa na cesti je kap viška!