MacBook Pro pao s metar i pol na pod
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro pao s metar i pol na pod

07.10.2010 | 23:31
Nije mu prvi put, ali je prvi put da se pri tom ugasio. Bootanje je potrajalo nešto duže kao i prvo otvaranje aplikacija nakon toga, ali sve je radilo OK. Kad sam došao do install DVD-a napravio sam repair disk. Prijavio mi je neke greške i napisao da ih je uspješno otklonio.

Screen_shot_2010_09_30_at_19.png

(za one koji ne vide što piše, desni klik na sliku pa "Open image" )

Koliko sam ja skužio, naprasnim gašenjem izgubio je tri fajle. Nakon tjedan dana rada vidim da sve funkcionira normalno pa mogu zaključiti da se vjerojatno radi o nekim tmp fajlama Keynotea (koji se vrtio u trenutku pada). Varam li se?
07.10.2010 | 23:50
Mislim da si, kao i obično, u pravu. Ali, divim se mašini koja je podnijela pad i korim njenog vlasnika koji je to dopustio!!!!!!! C,c,c,c,c,c,c,c,c,c,c,c,c,c,c,c,c
07.10.2010 | 23:53
Aj jaj jaj
08.10.2010 | 00:12
SMS funkconira dobro.. Uspio je parkirati glave prije " touch down-a".
08.10.2010 | 01:15
Što - dopustio? Pa nisam ga tolike pare platio da ja služim njemu. U svakom slučaju, živi dokaz da aluminijsko kućište itekako ima funkciju osim šminke.
08.10.2010 | 01:31
Jadni MBP:lol:
  • Dijete
  • Posjetitelj
08.10.2010 | 01:32
Bogmec se slazem..
desi se ljudima da im dijete ispadne iz ruku, a kamo li ne neka stvar..

Aluminijko G4, oni zadnji, predal sam ga zeni sa povremeno krezubim F i par ogrebotinica.. 2 godine kasnije, haklica ne drzi poklopac, aluminij kod dvi porta je ispupcen ko omca, ima par udubina i osim F, <> je pocel isto iskakat van..

ali komp i dalje radi i obavlja zadatke za koje je predvidjen.. nije to pes kojeg treba na setnju vodit i viklere mu stavljat..
08.10.2010 | 02:04
Da, SMS - sudden-motion-sensor je super za spasiti stvar... nekada se pri takvim incidentima redovito događalo da glave zagrebu na površinu diska i ode sve u 3pm. Ovako je stroj zaista robustan dok god ne padne baš pod nekim ružnim kutem, pa da strada ekran.
08.10.2010 | 10:10
Još jedan PRO za SSD. Da je u tvom MBP-u bio SSD ne bi trebalo ništa, čak mislim da je koji slučajem pao na tipke CMD+S
i posljednj rad bi bio spašen i mogao bi nastaviti gdje si stao ( ili on pao).
08.10.2010 | 10:16

Imaš pravo.

Kad odlučim uvesti bacanje na pod kao uobičajenu praksu u radu s laptopom, svakako ću ugraditi SSD u njega.
08.10.2010 | 10:44
To znači da sam sve bliži. Čekaj malo, popustit ćeš i ti;) . Kad ja ugradim SSD bacat ću ga svaki dan barem jedanput:cheer:
08.10.2010 | 23:15
Je li se gadno ulubio? Prokleti aluminij je mekan. Kad se samo sjetim koliko MacBookova sam vidio kako padaju po podu po aerodromskim security checkovima nakon sto iskliznu iz ruke uzasnutog vlasnika...
09.10.2010 | 00:48
Nije se uopće ulubio. Samo je poklopac izletio "van škvare" za jedno milimetar na desnoj strani.
09.10.2010 | 01:00
Valjda nije pogodio na kut. Vidio sam ih par koji jesu i fino ih je preoblikovalo. Svejedno su bolji sto se toga tice od ove starije serije, ti se skroz karamboliraju ako padnu.
09.10.2010 | 08:15
Kad smo već kod toga, baš me zanima jel ih testiraju tijekom razvoja i na to. Već vidim u budućnosti prodajni argument: naš laptop možete baciti s vsiine dva metra i ne bu mu se niš dogodilo....
Još bolje, možda se uvede neka vrsta crash-testa, kao EuroNCAP za aute pa se dijele zvjezdice - Zašvasaš ga sa 20 km/h u prepreku od keramičkih pločica (što simulira pad na pod kuhinje) dok on otvara photoshop ili neku sličnu gadariju i onda se gleda:
je li otvorio aplikaciju? (dodatna zvjezdica)
može li se poklopac otvoriti bez problema?
Jel baterija ispala?
itd....
09.10.2010 | 10:33

Sjećam se svojevremeno je Samsonite prodavao jednu liniju svojih aktovki s naglaskom na čvrstoću. Bila je reklama na CNN-u gdje su se prevezli kamionom preko nje.

Riba, na kut mi je pao jednom ranije, pa se savio (kut) na poklopcu, pa se nije dao normalno otvarati (malo je škripio). No, to sam riješio kombinirkama, u 5 sekundi.

Najgore je zapravo bilo kad mi je na jednom gradilištu pao u vreću cementa. Srećom, nije bio mokar.
09.10.2010 | 12:36
Jbt, pa tebi treba ne auto, ali mac-limar;)
09.10.2010 | 12:45
Ne znam jesu li zaista testirali, ali Lenovo je imao seriju plakata sa crash testovima njihovih notebooka.
09.10.2010 | 17:31
jadan mbp, meni je prije 2 god. 17 mbp kliznuo iz neopren foldera na rub stola s pola metra, sve je bilo ok, jedino je super pouzdan hitachi prestao raditi, od tada korisim timemachine

što se crash testova tice
10.10.2010 | 00:02
Riba je napisao:
Ne znam jesu li zaista testirali, ali Lenovo je imao seriju plakata sa crash testovima njihovih notebooka.

Znam tu seriju. Osim što su teški ko smrt (i što su im napajači veliki ko pegla), imali su i trilijun problema s driverima.
10.10.2010 | 00:53
HP je ukoliko me sjecanje ne vara, prosle godine ubjedljivo pobijedio na tenderu US Army za "najzilaviji" laptop, otporan na tumbanja. Ne sjecam se koja je serija u pitanju, ali znam da su prelazili automobilom preko njega

A kad se sjetim prije 2 godine jednog mog laptopa koga sam vadio u autu i pri tom zaboraivo zatvoriti torbu. Ispao je prilikom izlaska, pao sa mozda metar visine i otisao u vjecna lovista
10.10.2010 | 07:57
Već sam napisao ovdje - HP kupuju samo oni koji ga nisu nikad ranije kupili. Staviti ga u neku rupu na cesti da auto ne poskakuje kad se prevezeš preko nje čini mi se kao najbolja moguća primjena za HP laptop.
10.10.2010 | 13:08
OK, sad stvarno!!!!
Dolazim tu na ovaj forum redovito u zadnje vrijeme jer sam odlučio kupiti MacBook-a da vidim kako je to biti jabučar, a i imam nekoliko vrlo dobrih razloga zašto namjeravam učiniti taj potez ALI počinjem dobivati napadaje povraćanja zbog pristranosti i gotovo patološke opčinjenosti s Apple-om koji ovdje vlada! To već prelazi u nacizam!
Meni je jasno da je Apple bolji i napredniji u mnogim stvarim i zbog tih stvari i namjeravam preći na applelizam ali toliko grčevito pljuvati po svemu što nije apple jednostavno nije normalno! Pa dobro ljudi ima li vama ijedna stvar softwareska ili hardwerska koja valja kod drugih proizvođača, a da nije apple?
Moja djevojka, moj brat, ja i još barem 3/4 tuceta ljudi koje znam imamo ili samo imali HP i ne sjećam se da je itko od nas imao ikakvih problema. Jedino je djevojka imala problem s adapterom za napajanje i TO JE SVE u zadnje 2-3 godine kod svih nas.
Na stranim Mac-forumima nema ovakve zaluđenosti kao ovdje...koliko sam primjetio. Kritike apple-a su puno PUNO realnije nego tu.

Kako se bavim i glazbenom produkcijom već godinama visim na gearslutz.com forumu, najpoznatijem svjetskom forumu vezanom uz glaz. produkciju gdje dolaze inženjeri s platinastim nakladama koji većinom koriste ili su koristili apple-ove laptope i koji nepristrano govore o kompjuterima jer si mogu priuštiti koji god laptom hoće i njima je najbitnije da ih komp ne iznevjeri na turneji ili u studiju, je+e se njima za apple ili bilo koji drugi brand, bitna je pozdanost.
Dakle, kako su imali more problema i s apple-ovim laptopima također, sve više njih prelazi na ovakva riješenja koja su se pokazala puno bolja, brža i stabilnija od apple-a i sigurno još puno bolja od ostalih poznatih marki.
To nisu mulci koji nemaju pojma o pojmu i koji igraju igrice nego profesionalci koji koriste komp kao alat za posao kao i mnogi od vas.
Meni je jasno u kojim aspektima je Apple bolji od drugih marki i zašto je OSX bolji od Prozora, ali dajte ljudi malo se ohladite, ZBILJA! Apple NIJE SAVRŠEN! Niti jedan brand nije! Svi imaju svoje prednosti i mane.
Ovdje kada netko pokuša naglasiti bilo koji apple-ov nadostatak ili ako navede neki komp koji je u nečemu superiorniji od Maca odmah ga zasipate drvljem i kamenjem. Što nedostaje npr. laptopu s 3.33GHz Extreme 6 Core procesorom ili s blu-ray-om? Zar su to mane?
I pored toga, reći da je HP dobar samo za krpanje rupa na cesti je kap viška!
10.10.2010 | 13:25
Pa ja sam prvo imao HP n9105 i kad sam dobio iMac, dao sam ga sinu kojemu radi već 3g i samo je promijenio HD jer je bio 40GB i čini mi se RAM iz istog razloga. Kod mene je radio 2g isto bez problema, osim što radi na Windowsima, šta kaže stalno nešto čačkat i prčkat plus borba sa virusima i ostalom gamadi. Mac se rijetko gasi, samo radi i odmara, i da zadovoljstvo je sjediti za njim za razliku od Windowsa, ali nismo svi jednaki a i gušti su gušti !
10.10.2010 | 13:42
Pa nisam bas siguran da se toliko pljuje po ostalim brandovima? I napisao sam da je upravo HP prosle godine isporucio laptope US vojsci, a sumnjam da Apple nije konkurisao za takvog klijenta. Ja licno skoro da ne poznajem Brand koji nisam imao, a sada sam nabavio MacBook prvenstveno radi baterije.

I da, prije 2 godine kupovao novi telefon. Nisam se mogao odluciti izmedju LGKU990 i iPhone-a. Prvo narucio iPhone, pa drugi dan odcekirao i nabavio LG. Jos uvijek ga koristim, mada je vec toliko fizicki ostecen da vapi za zamjenom. Logican slijed je da sada nabavim iPhone!
10.10.2010 | 14:02
Možda je ispalo da generaliziram s forumašima... Htio sam samo reći da su neki malo previše ekstremistički raspoloženi ovdje.
10.10.2010 | 14:08
Haha, to ti je kao i navijači za neki klub, i nače extrmni navijač, a ustvari normalan čovjek u drugim stvarima. To je tako, ljudska priroda i nema pomoći. Neki dan sam na drugom forumu pročitao rečenicu jednog Windowsaša kako neutemeljeno pljuje po Mac korisnicima. Malo sam se u sebi nasmijao i produžio dalje.
10.10.2010 | 14:09
Pa nije bas da je smayoo "Apple desnicar"
Ocito samo ima lose iskustvo sa proizvodom pomenute tvrtke. Ja sam svojevremeno imao lose iskustvo sa SONY-ijem i zaista izbjegavam da mi racunalo ili bilo koji PC hardware nosi tu oznaku.
10.10.2010 | 14:21
I to se vremenom može promijeniti. Jel tako Dražene ! Nešto te slabo ima u zadnje vrijeme.
11.10.2010 | 00:14
Član je napisao:
Možda je ispalo da generaliziram s forumašima... Htio sam samo reći da su neki malo previše ekstremistički raspoloženi ovdje.

Ajde ti lijepo nabroji do 10 (ili možda 100) pa pregledaj onda članke i postove napisane godinu ili dvije prije ovih 29 dana koliko si član ovdje.

Ja sigurno nisam taj koji je uvijek i bezuvjetno za Mac.

Dapače, prije MBP imao sam Toshibu Satellite s kojom sam bio jako, jako, *jako* zadovoljan. Koja je isto podnijela padova i maltretiranja, jednom su mi čak i stali na nju, i još uvijek je živa. I nikad mi ništa na njoj nije otkazalo.

Ali za HP sve što sam napisao - sada i ranije - apsolutno stojim iza toga. HP je smeće. Na 5 različitih modela koje sam ja imao nesreću koristiti od 1997. do 2005, uzorak je 100%. Uključivo i već spomenuti nx9105 na kojem se dva puta pokvario HDD, a ekran je stajao bez oslonca točno 5 dana preko garancije. Jesam li spomenuo da baterija nije nikad izdržala dulje od 40 minuta? A da se sjetim jednog drugog modela kojim se nikad nisam spojio niti na jednu bežičnu mrežu? 400 puta su mi preinstaliravali drivere, ali to nije nikad proradilo. Na kraju su mi dali usb stick. Da ti pričam o modelu od kolegice koji je došao s ispravljačem većim od pegle, na kojem tipke zapinju od prvog dana? No, eto, stekao si dojam, pretpostavljam...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Gjuroo, niksy, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (526)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO