Airport problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport problem

08.11.2010 | 23:02
Uredno sam se spajao preko airporta na net, ali odjednom mi stvara probleme. Piše da traži mrežu, a kada nađe moj router, i kada upišem šifru neće da se spoji, piše time out. U ćemu bi mogao biti problem? Preko Iphonea se uredno spojim na isti router.

Imam zadnji Macbook ako je to bitno!?
08.11.2010 | 23:27
Probaj malo KisMac-om vidjeti stabilnost signala. Prebaci na grafički prikaz i odaberi "signal" umjesto "bytes" ili "packets" pa prati što se dešava pri pokušaju spajanja.
08.11.2010 | 23:43
Kad pokrenem KisMac ne pokazuje nikakav signal!? Sad sam spojen preko kabela na net, ali kad ga iskopčam i klinkem na airport, stoji kvačica pored mojeg routera, ali piše da traži mrežu i ne mogu na net. Sve je uredno radilo do prije nekih sat vremena!?
09.11.2010 | 18:13
Odi s Macom u neko drugo okruženje i pokušaj se spojiti na neki drugi WLAN.
09.11.2010 | 19:37
koji ruter imaš, nekad jednostavne banalne stvari kao restart kompa i gašenje i paljenja rutera mogu riješit stvar jesi probao
09.11.2010 | 19:44
i da kad te traži da upišeš šifru za svoj ruter ima više enkripcija za izabrat moraš znat koja ti je postavljena, najbolje je probat sve kombinacije sa svojom šifrom, imao sam isti problem prije dva dana, neće se macbook konektat na airport a iphone hoće i kad bi se konekto to bi bilo na pola minute i onda bi pukla veza a preko kabela sve uredu, riješio sam problem da sam otišao u postavke rutera ono 192.168.... i tamo odznačio pa ponovo označio kvačicu za wlan i tad mi je proradilo.
btw. imam zyxel ruter
09.11.2010 | 21:27
Problem riješen...u postavkama routera, pod kanale, umjesto automatic stavio sam kanal br.1, i sada sve radi!!

Svejedno, hvala na savjetima!!

P.S. Zvao sam Powercom, servis, i između ostalog, predložili su mi da to napravim. Kažu da do toga dolazi ako se u mojoj blizini "pojavio" neki novi router, i tako dolazi do miješanja kanala. Sve pohvale za Powercom, i momka u servisu koji je bio jako susretljiv i strpljiv !!
09.11.2010 | 22:16
Glavno da si riješio...
10.11.2010 | 15:10
Damirst je napisao:
Problem riješen...u postavkama routera, pod kanale, umjesto automatic stavio sam kanal br.1, i sada sve radi!!

meni je bio na kanalu 1 pa je radio kako je stigao, na kanalu 2 ne radi, a na kanalu 3 radi do kada ne znam

Svejedno, hvala na savjetima!!

P.S. Zvao sam Powercom, servis, i između ostalog, predložili su mi da to napravim. Kažu da do toga dolazi ako se u mojoj blizini "pojavio" neki novi router, i tako dolazi do miješanja kanala. Sve pohvale za Powercom, i momka u servisu koji je bio jako susretljiv i strpljiv !!

živim na selu, imam dva susjeda i ne znaju što je internet, pregazilo ih vrijeme, i samo ja imam router ostali su 1 km udaljeni tako da ne vjerum da je kod mene taj slučaj

imam problem sa smetnjama na liniji pa kad je južina nemam interneta dok se ne stabilizira situacija, 1 km sam od centrale ali imam 5 km kablova do kuće i brdo spojeva
10.11.2010 | 16:48
mene opet počelo zezat i više mi ne pomaže ono što sam naveo u prijašenjem postu, ni restart što kompa što rutera,mijenjanje kanala,brisanje airport fajlova u library/preferences, uninstall najnovijeg flip4mac, ništa nije pomoglo, uglavnom wifi se spoji na ruter na 15 sekundi i onda se odspoji i na ikoni gdje se vidi jačina signala pokaže se uskličnik, preko kabla radi, baš je frustrirajuće
10.11.2010 | 18:10
Kad sam zvao servis i kad sam im rekao da mi se pojavi taj uskličnik kao imkod tebe, rekli su mi da je to najvjerojatnije zbog kanala, i da to promijenim. Tvoj problem je isti kao i moj!
10.11.2010 | 19:37
kad sam prije mijenjao kanal nisam valjda saveao, sad sam resetirao ruter i promijenio kanal na 4 i zasad radi, nadam se da će i dalje,da kucnem u drvo odnosno unibody:S
17.11.2010 | 01:37
meni se to dogodi poneki put. restart mac-a i routera riješi problem.
18.11.2010 | 00:03
ja sam problem za sada otkolonio, zvao T-com i oni došli provijeriti liniju, mjenjali parice na centrali i u još nekoj kutiji. srećom dečki (kooperanti ) bili raspoloženi i dobrovoljno odradili posao bez da ih molim. Inače ih moram moliti i stalno prijavljivati kvar pa nakon 3-4 mjeseca gospoda se udostoje ukloniti kvar na liniji. Imam 5 km kabla i svakakvih spojeva. Najgore im je što ne mogu autom po liniji već pješice. A da ne spominjem da znam i sam prošetat po liniji dignuti kabel sa zemlje vezat ga za stup ili neko obližnje stablo jer je pao sa stupa. To prijaviš i dignu ga uredno nakon godinu i pol dana. Znam se popeti i na stup u selu otvorim kutiju očistim ono što je oksidiralo i vozi dalje

Kod nas na Balkanu stvari funkcioniraju tako da moraš znati svoj i tuđi posao, jer u protivnom svoj nećeš napraviti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, zoranowsky, Anonimci (516)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO