Problem i kome se obratiti
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem i kome se obratiti

22.11.2010 | 13:18
Pozdravljam Vas stovani Macovci.
Evo nakon godina i godina koristenja PC konfiguracija, doslovce mi dozlogrdili Windowsi. Odlucih i kupih Macbook.13,3.White. Kupio sam ga polovnog. Prije nego krenem na proble, moram reci samo rijeci hvale za Apple platformu. Necu sad trosit milion rjeci kako je mac super itd, jer Vi koji ste istinski mackoljupci to vec i onako dobro znate. Imam ga svega nekoliko dana i naprosto sam odusevljen. Pa sad evo i problema.
Racunalo je kupljeno u Lama.d.o.o. Split 13.02.2009. Problem je sljedeci. Nemogu ga upaliti ako nije adapter ukopcan u struju. Baterija je unutra, no specifikacije kazu da uopce nije instalirana. Nebrine me ako je samo do baterije, odem i kupim novu i problem rjesen. No sto ako nije do baterije!? I kako je uopce moguce da se tako nesto dogodi, kad macbook nije skoro uopce radio do sada. I na kraju, ukoliko kupim novu bateriju, kako cu je najbolje formatirati, odnosno koristiti, obzirom da se meni racunalo skoro uopce negasi. Po 18 sati dnevno radim.

Eto stovani Mackovci, molim pomoc oko ovog, i hvala u ime svih ovdje prisutnih sto se brzo i svakome odazovete.

Slike problema su prilozene. Pozdrav, Emil
Screen_shot_2010_11_22_at_11.jpg
22.11.2010 | 13:23
Evo jos jedna slika
22.11.2010 | 13:30
Slika
Screen_shot_2010_11_22_at_12.jpg
22.11.2010 | 14:42
Ovako:
Pokaziva ti se crveni "X" na simbolu baterije?
Ako da, onda izvadi bateriju i stavi ju opet.
Ako opet crveni "X" na simbolu onda moraš napraviti sljedeće:
Ugasi MacBook preko jabuke.
Otkopčaj ga iz struje (MagSafe), ako je prikopčan.
Makni bateriju.
Pritisni dugme za uključivanje/isključivanje i drži ga 5 sekundi pritisnutog.
Pusti dugme za uključivanje/isključivanje.
Stavi bateriju i priključi struju (MagSafe)
Pritisni dugme za isključivanje/uključivanje, za startanje računala.

Ako ti ovo pomogne daj mi bod u karmu, ako ne reci da tražimo dalje.
22.11.2010 | 14:45
Probao trivijalne stvari - loš kontakt između baterije i prihvatnog konektora? Ne znam točno kako izgleda macbook white baterija pa pričam napamet:

- da li su kontakti oksidirali (promijenili boju, potamnili, ne daj, Bože, pozelenjeli)? - malo ih pobrusiti finim brusnim papirom
- da li su kontakti koji bi trebali biti izbočeni možda "upali" u ležište? - malo ih, *lagano* i *pažljivo* izvući nekim finijim odvijačem
- da li se baterija "klima" u ležištu? - probati je učvrstiti komadićem par puta presavinutog papira ili sl.

Ako nije ništa od toga, prije nego naručuješ novu bateriju, bilo bi dobro da probaš s nekom tuđom, posuđenom, provjereno dobrom baterijom. Koliko znam, ima ovdje na Jabučnjaku Splićana koji ti mogu pomoći.
22.11.2010 | 14:47
tino1 je napisao:

Zašto su ti bitni ti bodovi? Zar se negdje mogu zamijeniti za lovu? Ili makar za pive?
22.11.2010 | 15:21
tino1 je napisao:

da ti ja jedan bod za karmu, ne moras mi pomoci
22.11.2010 | 15:23
Ma evo, dam ja tebi kad si tako dobar!
22.11.2010 | 15:26
Pozdrav.
Predlozeno, ucinjeno. Prilazem sliku i mislim da je sve jasno kao dan.
Koliko ja vidim,problem je uistinu u bateriji, a ne u masini. Ispravite me ako grijesim. Zahvaljujem na brzoj reakciji. E sad, kad uzmem novu bateriju, kako ju najbolje koristit, i jel stroj mora biti ugasn dok se puni. Ako je tako, to mi je veliki problem, jer kako sam vec ranije rekao, radim i po 18 sati dnevno, tako da je stroj jako dugo u pogonu.

I jos nesto, ovo sto kaze : (not charging) , jel se to moze popraviti da ju bar malo napuni, ili je baterija bas totalka.

Zivjeli, i bod otisao kako ste i trazili....po zasluzi.
Screen_shot_2010_11_22_at_2.jpg
22.11.2010 | 15:38
smayoo je napisao:
Ma evo, dam ja tebi kad si tako dobar!

tenks smayoo, karma mi se povecala za 50%
22.11.2010 | 15:48
Meni ovo izgleda kao da ti je baterija totalka. Probaj sa jednom drugom baterijom, ako imaš ili novom.

Hvala na karmi.

@Smayo:

pive nema popili ju zeko i vuk, imam šemu sa Zabac-om trampim bodove za pivu.
Da ja imam toliko bodova u kami kao ti, nebi se grebao ali nemam.

Daj mi molim te dva boda, ja ću tebi dva smanjiti.
22.11.2010 | 16:07
Od kud to tebi da ja imam pive koje mijenjam za bodove karme? Vidi moju karmu, negativna je, ali me to i ne pika vrit.
A sad baterija, mislim da je skroz kaputt. Mada, ako se promijene celije a ne resetira se elektronika baterije, moze isto tako pokazivati (ali to su nagadjanja). Mada ova druga slika ipak pokazuje neku aktivnost, doduse nikakvu.
22.11.2010 | 16:13
Zabac, pogledaj Karmu. Dužan si mi pivu.

I ja misli isto kao Zabac, baterija je kaput.
22.11.2010 | 17:16
emilcosic je napisao:
Pozdrav.
Predlozeno, ucinjeno. Prilazem sliku i mislim da je sve jasno kao dan.
Koliko ja vidim,problem je uistinu u bateriji, a ne u masini. Ispravite me ako grijesim. Zahvaljujem na brzoj reakciji. E sad, kad uzmem novu bateriju, kako ju najbolje koristit, i jel stroj mora biti ugasn dok se puni. Ako je tako, to mi je veliki problem, jer kako sam vec ranije rekao, radim i po 18 sati dnevno, tako da je stroj jako dugo u pogonu.

Stroj ne mora biti ugašen. Općenito, s litijskim baterijama ne treba voditi brigu o nekom posebnom režimu, osim da ga spajaš na struju kad god možeš jer ćeš joj tako produljiti životni vijek.

Jedino vodi brigu da je napajač relativno male snage. Znam da na jačim strojevima jednostavno nema dovoljno snage da još i puni bateriju kad je stroj nafuren na max. Čak se desi da se baterija prazni i usprkos tome što je na punjaču. Na MacBooku white vjerojatno nije tako, ali eto, da imaš informaciju.
22.11.2010 | 17:19
tino1 je napisao:
Daj mi molim te dva boda, ja ću tebi dva smanjiti.

E, super, dogovoreno! Samo da mi prođe 6 sati od ove zadnje karmizacije...
22.11.2010 | 18:07
Hvala Smayo, na IParty-u ti plaćam pivu.

Zanima me dali se ciklusi punjenja broje po računalu ili po bateriji. Maime kad vidim da su računala puno starija od mog i da imaju puno maje ciklusa.
22.11.2010 | 19:00
Baterija je ta koja broji.
22.11.2010 | 19:00
po bateriji, naravno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rusty, saint, VanjusOS, zoranowsky, Anonimci (456)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO