23.11.2010 | 11:32
Prvo ću se malo ograditi jer imam stariji model MacBooka Pro iz 2008 ali vjerujem da se neke stvari nisu promijenile.
Što se čekanja tiče, mislim da ne trebaš čekati jer tako možeš unedogled. Nedavno su im malo digli brzine tako da ne očekujem da će tako skoro biti neki update.
Grijanje je pomalo problematično, barem na mojem modelu, ali vjerujem da ni novi nisu puno bolji. Naime, metalno kućište odlično odvodi toplinu na tvoje noge.
Ljeti zna biti toliko vruć da ga ne mogu držati na nogama, a i inače nije posebno ugodno. Ako novi modeli nisu bolji u tom smislu onda preporučam nabaviti neki podložak koji možeš staviti između sebe i laptopa.
S druge strane oko buke se ne moraš uopće brinuti, gotovo su potpuno nečujni, uključujući i mojeg koji evo ulazi u treću godinu.
Što se životnog vijeka tiče, moj radi već godinama bez problema. Bilo je problematičnih serija gdje se nvidia chipset pregrijavao i znali su crkavati (moj je jedan od tih), ali novi modeli bi trebali biti izliječeni od toga. Računaj da će ti DVD recorder relativno brzo krepati ako ga češće koristiš, a i hard disk ponekad zna izdahnuti nakon godinu dana, no to su sve izmjenjive stvari koje se jeftino poprave.